Választások, uniós elnökség, fokozódó belpolitikai feszültségek – Orbán Viktor miniszterelnök elmúlt egy éve nem volt eseménytelen. Felidézzük a legjobb pillanatokat.

Orbán rögtön első parlamenti beszédével felhívta magára a figyelmet: beiktatása után mondott szónoklatához ugyanis Emma Watson képeiből merített inspirációt. Kisebb derültséget okozott, amikor a miniszterelnök száját elhagyta a "sunáznám" szó, ám Watson filmes karrierjének ismertetését már általános elismerés övezte, még az MSZP soraiban is.

Az uniós elnökség meghatározó pillanata volt, amikor Palpatine szenátor az EU képviseletében megpróbálta meggyőzni a miniszterelnököt, hogy nem ezeket a nyugdíjakat keresi, ám szerencsére nem járt sikerrel.

Egy miniszterelnök élete nem könnyű – Tarlós István főpolgármesteri kampányába Orbánnak többször is be kellett avatkoznia, még olyan esetekben is, amelyek a KDNP-s Semjén Zsolt szerint kifejezetten viccesek voltak.

Az egyéves Fidesz-kormányzásnak áldozatai is voltak: míg Orbán beiktatásakor Sólyom László még személyesen adta át a Köztársasági Elnöki Avokádót a beiktatási mókusmajomnak, az állatot a Fidesz eltávolíttatta a Parlamentből. Az évszázados szimbólumnak jelenleg a Fővárosi Állatkert viseli gondját.

 

Egy év sok idő – éppen ezért általános lelkesedés övezte a Fidesz-kormányzás egyéves születésnapján leleplezett, lefedhető medencét. Az Új Kezdet Napján állítólag még Szijjártó Pétert is látták a frakció jacuzzijában.

6 KOMMENT

  1. Csak vártam, vártam …..
    Szóval nincs pici kép sem. /esetleg atomra lett tömörítve?/
    Úgy, mint a Viktátórnak /nincs képe/ kiállni az emberek elé, hogy „beszéljük meg”?
    Csak elgondolkodtam, hogy mit is?
    Csak egy nagyon pici képet kérek legalább! Please! Please!
    Évértékelő volt. /nagy orca, nulla mondanivaló/
    Oviértékelő van, és lesz. /sok dühös ember/

  2. No most melyik Viktátorról van szó ? Mert az újabb, akinek ferde az orra, és még arról ismehető fel, hogy túlzott arcmimikával és gesztikulálással ” kicsit túljátsza ” a szerepét, vagy a régebbiről , akinek még az orra se volt ferde ? Vagy ő maga se tudja már, mikor melyik , és épp azért megy néha szembe sajátmagával és a ” népével ” ??

  3. “(..) a beiktatási mókusmajomnak, az állatot a Fidesz eltávolíttatta a Parlamentből”

    Tévedés, nem eltávolíttatta, csak (természetesen a spórolás jegyében) összevonta a hivatalt a köztársasági elnök hivatalával.