A Magyarországról indult kezdeményezésnek köszönhetően július 1-jétől ellenséget is be lehet jelölni a világ legnépszerűbb közösségi portálján.

A lebonyolítás gyakorlatilag megegyezik a barát megjelölésével, az üzenet ugyanúgy marad, azaz: XY ellenséged szeretne lenni a Facebook-on…, amire a: – Mi van, mi van?; A te anyád; Vettem köcsög; Megértem az irántam táplált érzéseidet, és azt hiszem teljes mértékben igazad van; – válaszok küldhetők.

Az ellenségjelölés mellé lehet indoklást is fűzni.

Lányoknál:
– Jól nézel ki, gyűlöllek!
– Leszoptad a Tibit, utállak!
– Az enyém igazi Louis Vuitton bibibí

Fiúknál:
– Megdugnád a csajom, köcsög vagy!
– Lógsz 2 gurigával, meglátlak, megöllek!
– Lógok 2 gurigával, meglátlak, megöllek!
– Lila majom!
– Zöld majom

A fejlesztők, a teljes őszinteség jegyében tervezik a barát megjelölésnél is a szöveges kiegészítéseket. A tervezett kommentek: Jól nézel ki, dugnálak; 35 leszek, helyes vagy, elvehetnél; Pénzes balfasznak tűnsz, én meg Brokernet-es vagyok; Magányos vagyok, látszatbarátokat gyűjtök….

A megbökés az ellenség státusz bevezetését követően kettős jelentést nyer. Kiegészül a szúrnálak, nyesnélek, lőnélek, egzisztenciálisan ellehetetlenítenélek – kategóriákkal.

A képernyőn természetesen láthatóak lesznek a közös ellenségek is. A tesztfázisban kipróbálták, így Zuckerberg és Obama közös ellenségeként meg is jelent például Kim Dzsong Il. A magyar próbán a Jóhumor és Színvonalas Szórakoztatás felhasználók közös ellenségeként Hajdu Steve és Jáksó László profiljai ugrottak fel.

Az olyan speciális eseteken még dolgoznak a programozók, amikor nem kölcsönös az ellenszenv. Ilyen lehet a „Bár barátodnak tartasz, én utállak mint a szart”  titkos mező kialakítása.

58 KOMMENT

  1. Nem fog az személyiség zavart okozni egyes felhasználóknál, hogy a “szúrnám” kifejezést különböző értelemben, ellentétes hangsúllyal használják majd blogokon kommentelve, illetve a facebookon?

  2. @Dour (the sociopathic): látod nekem már szemet szúrt? Vagy neked is és már nem látod?
    Ne hülyéskedj, mi az egymillió fogorvos országa leszünk.

    @IGe: most ezzel azt akarod mondani, hogy te rögtön nem is egyéneket jelölnél be, hanem komplett vallásokat és követőiket? Te aztán nem szarral gurítasz.

  3. @IGe: Azt mondod, a gyanusítás csak projekció? Ebben az esetben megtévesztő halucináció, mert bár volt ilyesmi, de a jobbik végén álltam, és nem a papi szemináriumban, hanem máshol! Vallásokat gyűlölni pedig sokkal könnyebb, mint nemzeteket. De majd felnősz, aztán megtapasztalod.

  4. @Llew:
    Érdekes, hogy ők nem adják be a felmondásukat.
    Ha nem is fognak látni, attól még lehet, hogy Braille-írásmóddal állapítják meg, hogy hol a bibi a szájban.
    Sőt még lehetünk a leg pesszimistább politikusok országa is.
    Azon vagyunk.

  5. Figyelem emberek. Nektek teljesen elmentek otthonról? Hát hova a f…..ba süllyed még a világ. Ez nem poénmos hanem ilyesztő. Senki nem látja , hogy ez hova vezet? Gondolkozzatok már basszátok meg!!!!!!!!! Atyaég. Komolyan el kéne költözni valami civilizált bolygóra innen…..

  6. @Dour (the sociopathic): Te agyatlan barom. Sötét középkorban élsz és még örülsz is a butaságodnak. Vigyázz le ne maradj az Alekosz műsoráról az való neked. Sajnállak nagyon , hogy nem adott neked a természet több gógyit. Ne válaszolj mert nem érdekel. Úgysem tudsz semmit írni ami fenőtt emberhez méltó.

  7. @Llew: Egy személyiség sokakat zavar, főleg, ha személyiségzavar zavarja személyét. 😉 Példát merre már mások írtak. 🙂

    És akkor a neten az összes “Küld tovább 1misi példányban, hogy eltölthess egy napot Kiszel Tündével, ha nem teszed, lerohad a heréd” típusú tartalmakhoz lehet hate gombot rakni, amire kattintva, azt továbbküldi ellenségeinknek?

  8. Sajnálom hogy ilyen mélyre süllyed az emberek elméje.Úgy látom kezd az emberiség elérni a szodomai mélységekbe. Ha ez beindul ,részemről minden ilyen oldal sztornó.Nem vagyok hajlandó ilyen ökörségbe belemenni még ha valakik viccesnek is találják. Úgy látszik egyesek frusztráltsága az egekig ér. Sajnálom azokat is akik ebben a baromságban hajlandóak résztvenni.

  9. @torró: @Jim Tonic: Sajnálom hogy ilyen mélyre süllyed az emberek elméje.Úgy látom kezd az emberiség elérni a szodomai mélységekbe.Vannak, akik képesek úgy kommentelni, hogy nem tudják milyen blogon vannak, és képtelenek egy ilyen írásban felismerni a humort, értékelni azt, és egy jót röhögni, száraz, beszűkült, szürke életük, személyiségük, agyatlanságuk folytán. Úgy látszik egyesek frusztráltsága az egekig ér. Sajnálom azokat akik ilyenek.

  10. “Elcseszett nick”
    Felmentem az oldal tetejére.És ott van amit észre kellett volna vennem.
    ÁLPORTÁLHÍR!!! Úgy látszik pilledek így estefelé. Ámbár tényleg furák lettek az emberek.

  11. Hajjaj 😀 @Elcseszett nick: Nyugi. Amúgy, a srácok egy korábbi posztjához már megírtam, hogy az index és a HCS anyagai közt vészesen szűkül a rés, és ebben a mai abszurd világban egyre többször járok úgy, hogy meg kell néznem, hol vagyok, mert a hírből magából nem feltétlenül derül ki…

  12. csodálatos, ha nem magyar kezdeményezés lenne, szinte már meg is lepődnék ^^
    jelöljük be az ellenségeinket!!! nem elég, ha mi tudjuk hogy hogy állunk valakivel… neem, ellenségnek kell jelölni!
    és akkor az ellenségeim is látni fogják hogy miket írok ki?
    baze, be se jelölöm inkább!
    akit én az ellenségemnek nevezek, az rosszat akar nekem, az meg ne tudja már, hogy mikor milyen hangulatom van meg stb…
    hihetetlen…

  13. .,¸,.·*°`·.,¸,.·*°`·.,¸,.·*°`·.,¸,.·*°`·.,¸,.·*°`·.,¸,.·*`·.,¸,.·*°`·.,¸,.·*°`·.,¸,.·
    `·.,¸,.·*°`·.,¸,.·*°`·.,¸,.·*°`·<Döglött Haltetem>.,¸,.·*°`·.,¸,.·*°`·.,¸,.·*
    ¸,.·.,¸,.·*°`·.,¸,.·*°`·.,¸,.·*°`·.,¸,.·*°`·.,¸,.·*°`·.,¸,.·*`·.,¸,.·*°`·.,¸,.·*°`·.,¸,.·
    .,¸,.·.,¸,.·*°`·.,¸,.·*°`·.,¸,.·*°`·.,¸,.·*°`·.,¸,.·*°`·.,¸,.·*`·.,¸,.·*°`·.,¸,.·*°`·.,¸,

  14. Van egy haverom, ha az ő szemszögéből nézem a dolgokat, akkor ennek nincs értelme.
    Az ő meglátása: “Nem vagyok rasszista, mindenkit egyformán utálok.”
    Úgy vettem észre, hogy ezzel a többség képes azonosulni.
    Na most ez azt jelenti, hogy alapból mindenki ellenség. Vagyis elég csak a kivételeket bejelölni. Tulajdonképpen a mostani Facebook is így működik. 🙂

  15. Akkor én sem kérek senkitől elnézést!:)
    Bíró: Maga nyilvánosan gazembernek nevezte Kovácsot. Most fejezze ki efeletti sajnálkozását!
    Vádlott: Tisztelt bíró úr, nagyon sajnálom hogy Kovács egy gazember!

  16. Valóban, kedves csárdások, ez azon kívül hogy szórakoztató, még nagyszerű ötlet is, de komolyan. Az egyetlen probléma az ötlettel kapcsolatban az, hogy – mivel az “ellenségem ellensége a barátom” alapigazság is képbe jön – ellenségek megjelölésével az ő ellenségeik automatikusan felkerülnek a barátlistánkra, így ellepve a barátlistát és egyben a falunkat is (nem Ágasegyházára gondolok itt), arról nem is beszélve hogy lehet hogy az illető aki az imént a barátunkká vált, valójában utáljuk őt.
    Ha viszont ellenségnek jelöljük az újonnan szerzett barátot, az mindenféle paradoxonokhoz meg anomáliákhoz vezet az ő és hálózatában lévő emberek barátlistáján, amely jelenség tsunamihoz hasonlatosan söpör át a felhasználóseregen a sokrétű ismeretségi vonalakon keresztül, míg végül mindenki belekerül ebbe a fluxusba – ekkor a Facebook szerverei elérik azt a szingularitikus pontot, ahol az abszolút ellentétek szuperpozíciója kitör a számítógépházak falain kívülre, és ez a felszabadult energia megkezdi az általunk ismert anyagi világ építőelemeire bontását.

  17. Mellesleg, remélem még tart a Hírcsárda Csellendzs, legalább is valami marathoni külön/alversenye annak, mert kb. 3 hetente egyszer fordulok bármiféle hírforráshoz, és olyankor is csak ehhez; szóval mert valószínűséggel nyernék.