Kísérletileg bizonyították, hogy minél tovább veszünk levegőt, annál tovább élünk. De ez még nem minden.

A cambridge-i egyetemen végzett kísérletben egy önkéntesekből álló csoport egyik felének tagjai folyamatosan vehettek levegőt, míg a kontrolcsoport csak placebó levegőt (szénmonoxid) kapott. A tudósok pár perc alatt megállapíthatták, hogy a levegővétel és az élethossz között egyértelmű összefüggés van. „Egy szuperszámítógéppel még le kell futtatnunk különböző szmulációkat a mérési adatokat felhasználva, de már most is nagyon kecsegtetőek az eredmények. Úgy néz ki, hogy tényleg nem szabad abbahagyni a levegővételt, mert akkor nem élhetünk olyan sokáig.” – nyilatkozta a kutatásokat vezető Dr. Steven Frauley.

Az „Eternal Life” projekt keretében végeztek egy további kísérletet is, amiben hetvenöt 100 évesnél idősebb ember kikérdezése alapján azt is megállapították, hogy ha valaki elmúlt 100 éves, akkor az már hosszú életet élt. Ez alapján mindenkinek, aki sokáig akar élni, azt javasolják, hogy ne haljanak meg 90 évnél korábban, és ezalatt is mindvégig lélegezzenek.

A kutatásokból az is kiderült, hogy a betegségek is a hosszú élet ellen hatnak, sőt kifejezetten károsak az egészségre. „A rák, az ebola és a fejlövés mind rövid életre predesztináló tünetek, ezért ezeket lehetőleg kerüljük, illetve ezen a tünetek jelentkezésekor gyakran öblögessünk” – ismertette az eredményeket Dr. Frauley, aki egyben egy öblögetőket gyártó cég vezetője is.