Elcsentünk egy részletet is a sorozatból

Az m2 jövőbeni, új profiljába illeszkedő közszolgálati sorozat indul Sebaj Fóbiás címmel. Mivel egyre több a különböző fóbiákban szenvedő 12-25 év közötti fiatal, nekik nyújt segítséget Fóbi, a kis gyurmaemberke, aki nem csak az iszonyok kezeléshez, hanem a megelőzéshez is jó tanácsokkal szolgál.

„Egyre riasztóbb a fóbiások számának növekedése, ráadásul mutáns fóbiákat is egyre gyakrabban fedeznek fel a kollégák” – állítja dr. Krizantém Eleonóra. Már az első epizód is egy különös esetet dolgoz fel, amikor Fóbi egy szegény parasztfiút játszik, aki egyik reggel arra ébred, hogy szerszámnyéliszonya van.

„Értse meg idösapám, viszolygásom van kaszától, kapától! Én már soha többe nem tudok a mezőn dolgozni!” – hangzik a fiú panasza, amire édesapja a „Jól tarkónbaszlak négyszer-ötször a petrencés rúddal, oszt elmúlik te semmirekellő…” – választ adja.

„Tipikusan rossz tálalás, és helytelen szülői reakció. Például, amikor én 10 év pszichiátriai munka után Fobofób lettem, a férjem nagyon okosan reagált, és azt mondta – „Ne komolytalankodjál húsom!” – és azonnal el is múlt a hirtelen jött súlyos betegségem.” – magyarázza dr. Krizantém.

A sorozat epizódcímeinek terveit előre megkaptuk a gyártótól:

Aurafóbia – Kati, az aurafóbiás versenytáncos

Koitofóbia – Szamantácska a közösülésiszonyos tini énekesnő

Rectofóbia – Szirom az életfogytiglanra ítélt végbélfóbiás gyilkos

Ergofóbia – Kálmán a munkafóbiás közalkalmazott – ez a gyógyíthatatlan, de tömegesen előforduló esetek egyikét mutatja be

Az alkotók még nem döntötték el véglegesen, hogy a főszereplő neve Fóbi marad, vagy inkább magyarosan csak Iszonyka lesz.

5 KOMMENT

  1. Brit tudósok fedezték fel nemrég a következő betegségeket:

    Uszony = úszástól való félelem
    Takony = Taki bácsitól való félelem (pl. Taki bácsi szomszédainál)
    Trafóbia = áramátalakítástól való félelem
    Alufóbia = csokipapírtól való félelem
    Halfbatteryfóbia = félelemtől való félelem

  2. Lenne még pár javaslatom:
    – Hűsítő jegesteáktól való félelem: iceteafobia: Annamarival a főszerepben. Pl.: Fóbi meghívja Annamarit zenét hallgatni lakására, jó házigazdaként megkérdi mit iszik a nagyságosasszony (bár hajadon ez hívja meg). Annamari jókislányhoz hívene valami alkoholmenteset kér. Fóbia pedig visszajön a konyhából két pohár (narancsos) iceteaval, amire Annamari hisztériás rohamot kap…
    – Telefonos dobozoktól való félelem: nokiaboxfobia. Főszerepben HagyóMikivel, akit börtönben csomagolási munkára osztanak be, de nem tudja feldolgozni, hogy üres telefonos dobozok mennek át a kezei alatt.
    – Helyesírási fóbia: hejesirasphóbia. Főszerepben SP aki az elé tett aláírnivalóktól is annyira megijed, hogy saját nevének leírásában is el kezd kételkedni.
    – S lehene egy rész a Gyurcsányfóbiás Szijgyártóről is. Petink fiatal korát elhagyva is még mindig a 2002-2010 közötti korszaktól való félelmeiről beszél, mindenhol a GyF sziluetjét látja, s csak mantrák képesek kezelhetővé nyugtatni.
    😉