Nagy sikerre számíthat

Az m2 új programtervében helyet kapott egy igazi klasszikus magyar változata is: a Thomas, a gőzmozdony magyar gyártású átiratában a  Békéscsaba-Püspökladány vasútvonalon játszódhatnak az események.

“Az animációs sorozat a 2-5 évesek megfelelő nevelését tartja szem előtt, éppen ezért hagytuk benne azokat az epizódokat, amikor Tufát, a kis tolatómozdonyt mássága miatt kiközösítik a barátai, vagy amikor a francia gyártású Pierre, a metró nem kapja meg a típusengedélyt.” – nyilatkozta Dobos Menyhért, az m2 megbízott műsorigazgatója.

A gyerekek magyar történelmet is tanulhatnak a sorozatból: az egyik retrospektív részben például Radu, a gonosz román mozdony ellopja a szenet a pályaudvarról, míg egy másik epizód azt dolgozza fel, ahogy a Főigazgató bezárja az alig használt szárnyvonalakat, ám vonatbaleset áldozata lesz.

“A gyerekek imádni fogják a komikus karaktereket is, ott van például Karcsi, a BR185-ös, aki folyton késik felsővezeték-szakadás miatt. A lurkók garantáltan jókat fognak kacarászni.” – mondta el Káel Csaba filmrendező, aki Munkácsy-filmjének forgatási szüneteiben rakta össze az m2 gyereksorozatát.

A sorozat hangban is nagyot ígér: a főszereplő Koppány, a Bzmot magyar hangja Eperjes Károly lesz, míg Tufát várhatóan AFC Tomi fogja alakítani, az ütközés miatt értelmi fogyatékossá lett Pupit, a poggyászkocsit pedig az elismert popsztár, Fluor kelti majd életre . Információink szerint a gyártás az utolsó fázisban van, a Szalai Annamáriából és Szijjártó Péterből álló tesztközönség pozitívan fogadta az első évadot, utóbbi állítólag még meg is könnyezte Pupi balesetét.

12 KOMMENT

  1. persz hogy a szíjjártó megkkönnyezte a pupi balesetét. első kézből tudja, hogy milyen érzés agyhalottnak lenni. a filmsztárok is mindig meghatódnak a rákos meg hiv pozitív gyerekeken, feltéve ha már ők is rendelkeznek az adott betegség valamelyikével (vagy midegyikével).

    azért a szarnamári igazán betilthatná a szíjjártó televíziós szerepléseit, mert ez a köcsögcsallán nem csak a kiskorúak fejlődését veszélyezteti, de még a nyugdíjasokét is. számműzzék a buzit hajnal kettő és négy közé valami harmadosztályú pornócsatornára, két farbafrúrás között ellihegheti, hogy mit üzent a viktor a zembereknek.

  2. Ez nagyon betalált!!! A Magyar Thomas a való világot úgy fújja le majd a képernyőről mint egy porszemet, ráadásul a keresztény fiataloknak is fülig érhet a szájuk.
    A Thomas olyan Angolszászos, én át keresztelném Tamás-ra. (De ez nem reprezentatív)
    Az meg hogy az első egy-két rész politikai síkra terelődött, külön örömömre szolgál.
    Mert igenis, tudja meg az a gyerek, hogy a jó mindig el nyeri jutalmát, a rosszak pedig a méltó büntetésüket!

  3. Ezen jóízűen nevettem: lassan másfél éves fiam miatt naponta kell a mozdonyokról szóló dokumentumfilmet nézegetnem; Koppány, a mélymagyar Bzmot és Pupi, a poszttraumás debil szerelvény azonnal a szívembe lopta magát!

    (Csak humortechnikai jellegű megjegyzés, hogy a magyar kortárs agyvelő olyan mértékig át van politizálva, hogy talán elég a legfinomabb utalás, nem kellenek a a nevek sem, mint Szalai vagy Szijjártó.)

  4. A sorozat utolsó részeinek forgatása elmaradhat, mert ma reggelre ellopták az egész vasútpálya
    összes vezetékét, a váltókat, az összes fém alkatrészt.
    A hírekben ezzel kapcsolatban hallhattuk, hogy
    “…azt azért nem mondhatjuk, hogy fémtolvaj bűnözés lenne….”
    Ez csak a látszat.

  5. a fekete füstös gőzmozdonyok meg elütik a többieket és ellopják az egész pályaudvart, aztán sírnak, hogy őket csak azért bántják mert még gőzzel mennek és nem tanulták meg a villany és a gázolaj használatát:D

  6. Mennyire ultra-mega gáz, hogy ez az ország bármilyen témából kiindulva 7 (hét!) hozzászólásból már rasszista kijelentéseket tesz! Undormány! 🙁

    Mellesleg a cikk nagyon jó! Hangosan röhögtem rajta… 🙂

  7. Kornis:
    Az az ultramegagázos, hogy egy hét alatt 2x fenyegettek meg , Budapesten, járművön ezek a
    “biztosnemcigánybűnözők” , (többünket, ebből egyszer fegyverrel!) a buszon, a sofőr se tett semmit, mert nem mert ! Amíg szemethunytok efelett, rátok is sor kerülhet, a nagy babusgatás majd abbamarad, akkor nem rasszistázol majd, hanem ….hanem mi lesz?

  8. Ez naon jó:D
    Jó nagyot nevettem rajta:D
    Egy kérdés valaki nem tudja hogy mikortól lessz láthat a Tv-ben?:D
    Naon kíváncsi vok rá:D
    Főleg ha Békéscsaba-Őüspökladány vonalon játszódik mert én ezen vonal mellet lakom:D