A tervezett karakterek (katt)

Megerősített információk szerint tényleg gyerekcsatorna lesz az MTV 2-ből. Informátorainknak sikerült megszerezni a hamarosan induló csatorna műsortervét.

A Medveczky Balázs MTV-vezérigazgató kézjegyével ellátott dokumentum szerint, amelyet egy részeg biciklisfutár kézbesített névtelen borítékban a szerkesztőségünkbe, az m2 új műsorokkal, és az eddigieknél szigorúbb vezérlőelvek segítségével tartaná kézben a gyerekszórakoztatást.

Az új műsorok közül kiemelkedik az MTV frissen legyártandó rajzfilmsorozata, a Turul Peti kalandjai, amely egy nemzeti érzelmű madár kalandjait meséli el korunk Magyarországának díszletei között. „Olyasmire kell gondolni, mint a Kukori és Kotkoda, csak sokkal több aktuális problémával, gonosz fináncokkal és beszélő Szent Koronával” – áll a műsortervben. Szintén új koncepció az Esti mese Szijjártó Petivel, amelynek keretében a Fidesz kommunikációs vezetője közérthetően magyarázza el a legkisebb korosztálynak a kormány döntéseit, és hogy azok miért előnyösek a család szempontjából. A dokumentum kitér arra is: még nem döntötték el, Szijjártó zoknibábozzon-e, vagy már most is elég gyerekbarát a megjelenése.

A műsorterv Szalai Annamária által szignózott része a forgalomból kivont mesékre is kitér: az m2 így száműzné az „értékromboló rajzfilmeket” , így a gyerekeit egyedül nevelő apa, Manócska nem jelenhet meg a Mazsola és Tádé című sorozattal, sőt, a Mézga családnak is mennie kell, mivel „a problémák megoldását nem a jelenben, hanem a jövőben látják, így kiiratkoznak a szociális együttműködés rendszeréből”

Jó hír a gyerekműsorok szerelmeseinek, hogy újraindul az eredetileg az RTL Klubon debütált Kölyökklub, ám a klub szó kozmopolita hangzása miatt inkább a Betyárpihenőt alkalmaznák – áll a dokumentumban. A műsorterv egy egész estés rajzfilm elkészítését is előirányozza: a Macskafogó 3. részét az Ezüsthajó Kft. fogja leforgatni, előzetes számítások szerint mintegy 2 milliárd forintos állami támogatásból.

8 KOMMENT

  1. Viszont – ha minden jol megy – Kudlik Julia derek jobboldali bemondononk (, aki mint tudjuk kizarolag a Kadar Janos nevevel femjelzett idokben valt azza, aki, es kereste magat betegre) fogja heti egy alkalommal felolvasni a NYENYI egy-egy fejezetet, vasarnaponkent kesztyubabbal animalva a zembereket, es a fulkeforradalmarokat egyarant.

    Hetfon – amikor a zembereknek kotelessege gyereket nemzeni a fidesznek – a kis lurkoknak Szikora Lobika enekelgeti majd a “kocog ez a dulcan, melt meghatta a nugdilamat” cimu kis szonettjet.

  2. “már most is elég gyerekbarát a megjelenése.”
    A megjelenése megfelelően zoknibáb, de a képernyőre a nevét “Szíjjótevő”-ként kell kiírni, össze ne zavarja a kicsik értékítéletét!

    Ja, és Tádé mellől Mazsolát is kiírták a sorozat új évadjaiból, mivel őt bátor fülkeforradalmárok véletlenül székházastul felgyújtották.