Flamand nacionalisták már manipulált képeket is terjesztenek a bandáról

Váratlan levelet kapott a népszerű magyar hiphop zenekar szigetes fellépésük után. A flamand kulturális minisztérium uniós alapelvre hivatkozva követeli, hogy valljanak színt: flamand vagy vallon kötődésűek.

Az Új Flamand Szövetség (N-VA) levele szerint mivel úgyis küszöbön van az ország kettészakadása, ajánlott, hogy a zenekar Flamandra vagy Vallonra változtassa a nevét (az umlaut elhelyezése opcionális), a későbbi magyarázkodásokat elkerülve. A levél kitér arra, hogy bár a szövegeiben teljesen Belgium-semleges volt eddig a zenekar, a flamand rajongókat zavarja a név. “Különösen szeretjük a Bokorpuszta című albumot, de regionális bojkottot hirdetünk a zenekar ellen, ha továbbra is osztoznunk kell a naplopó vallonokkal a zenekar nevén!” – nyilatkozta Bart De Wever, az N-VA elnöke, mellesleg az Antwerpeni Belga Rajongó Klub alapító tagja.

Lapunk új tudja, hogy a vallon Szocialista Párt tervbe vette, hogy menedékjogot ajánl fel a zenekarnak, de már hónapok óta képtelenek egy erről szóló sajtótájékoztatót összehívni. A zenekarból Bauxit az alábbi nyilatkozatot tette közzé a zenekar holnapján: Wij begrijpen niet wat jouw probleem. U bent allen geestelijk ziek, en u allen zou moeten gaan en neuken een wrattenzwijn.

7 KOMMENT

  1. majd kirohan a Belga (elveszettaz umlaott) elénekel egy kis cowboy-ost nekik és mindjárt tudják a vallonok is meg a flamandok is hogy ők belgák és nem feszegetik többet a szétválást, és még jól is jártak ha nem fordítják le nekik a szöveget……

  2. Fordítás Hübler úrnak:

    “Nem értjük, mi bajotok. Elmebetegek (szellemileg betegek???) vagytok, és mindnyótoknak meg kellene basznia egy varacskosdisznót.”

    Itt jegyezném meg, hogy az elmebeteg szvsz “geesstezieke”. De nekem aztán mindegy.