Tisztelt Hírcsárda.hu olvasók, barátaink! Szerkesztőségünk életében eljött az a pillanat, amikor be kell látnunk: hibáztunk!

Portálunk, felelőtlenül egy olyan állítást fogalmazott meg, amely az alapos kutatói munka hiányában, sajnos – a valós tényeket nélkülözve – tévesen került közlésre! Ez nem csak nekünk, hanem minden internetes médium számára intő példaként kell szolgáljon. Kérjük, figyeljenek oda! De tényleg figyeljenek oda!

Azonban jeleznénk, hogy amennyiben kormányzati szervektől kapnának hivatalosnak tűnő reklamáló levelet, úgy kizárólag a gov.hu-s és a mo.korm.hu-s emailcímekről érkezőket fogadjanak el.

Vigyázzanak: a citromail.hu, freemail.hu, és t-online.hu címek megtévesztőek lehetnek. Előre is köszönjük minden olvasónknak a megértését, és kérjük alaposan olvassák el a lenti sorokat.

Üdvözlettel: hircsárda.hu


Tisztelt Szerkesztőség!

Hoffman Rózsa a focipályán is engedne buktatni címmel megjelentetett anyag az első szótól kezdve az utolsóig hamis tényállítás, ugyanis önök idézőjelben adtak közre egy, az államtitkár által soha el nem mondott szöveget. Az idézőjel használatával azt sugallták, hogy az államtitkár szavait szó szerint idézik. A megtévesztést fokozza, hogy illusztrációként egy létező – megjegyzem szerzői jogi védelem alatt álló – parlamenti ülésen készült képet manipuláltak. A fotó tulajdonosától az Index főszerkesztőjének tájékoztatása szerint a hircsarda.hu nem kért, és értelemszerűen nem kapott engedélyt a felhasználásra, tehát a szövegtorzításon túl ezzel is jogsértést követtek el. Ismételten a leghatározottabban felkérem Önöket, hogy az írást haladéktalanul távolítsák el.

Üdvözlettel:

Dobi Ágnes
a HEFMI Oktatási Államtitkárságának sajtóreferense

Az alábbi helyreigazítás közzétételét kérem:

A hircsarda.hu Hoffman Rózsa a focipályán is engedne buktatni címmel megjelentetett írásában megtévesztő módon, szó szerinti idézetként adott közre egy, az államtitkár által soha el nem mondott szöveget. A jogsértő anyag eltávolításán túl, elnézést kérünk a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium oktatásért felelős államtitkárától.

197 KOMMENT

  1. Beszarás. Javaslok egy új cikket: “Hoffmann Rózsa betiltaná az öngólt a futballpályákon. A politikusnő szerint erre azért van szükség, hogy ezentúl senki sem csinálhasson magából hülyét oly módon,hogy nem elég, hogy idétlen, szerencsétlen lúzer, de ezzel még saját csapatának is kárt okoz.”

  2. Akkor most a kommentemben leirom a véleményemet: Ez a nő idióta barom és ezt teljes mértékben fenntartom. Ha annyi humorérzéke sincs valakinek amin más józan “paraszti” ésszel jót röhög, na akkor az ilyen ássa el magát vagy menjen politikusnak. Esetleg javaslom kedves Dobi Ágnes hogy dugassa meg magát…higgye el a nejem is nyugodtabb lesz utána:)

    (Név és cim a szerkesztőségben)

  3. Kösz puncogó! 😛
    Ágnes, Rózsa: szégyelljék magukat, Önöknek semmi humorérzékük. És ezzel a helyreigazítással még bohócot is csináltak magukból – tiszta szívemből gratulálok!

  4. én meg hihetetetlen vágyat érzek arra, h facebookon indítsak egy “gyűjtsünk észt dobi ágnesnek” mozgalmat. pont ilyen erős vágyat érezhet a mi ágnesünk is néha, h megértse, mi zajlik körülötte a világban…

  5. Tisztelt Szerkesztőség!

    A 2010.07.2-i Kalendárium rovatukban téves állítják, hogy 148 éve (1862-ben?) tette le a hivatali esküjét Sir Gerald Etxeberria, az Egyesül Államok 22. elnöke.
    Egyrészt országunknak ilyen nevű elnöke még egyáltalán nem volt, másrészt akkortájt már jó 1 éve Lincoln atyánk volt az elnök, harmadrészt pedig a 22. elnököt Stephen Grover Clevelandnak hívták.
    Kérem, hogy a fent leírtaknak megfelelő helyreigazítást szíveskedjenek portálukon közzétenni és a továbbiakban országunk történelméről hitelesebb forrásból tájékozódni.

    Köszönettel:

    Xerri Berratistegui, Álhírportálokon Helyreigazítást Kezdeményező Osztály, Fehér Ház, Washington D.C., USA

  6. NEFMI: Nemzeti Erőforrás Minisztérium, annak van Oktatási Államtitkársága. Szóval nincs ezzel baj, csak úgy tűnik, valahogy HEFMI lett a NEFMI-ből. 🙂 Ágnes asszony nem tudja a saját minisztériumát helyesen leírni?

  7. Kedves Hírcsárda! Drakulálok a fergeteges poszthoz!
    Viszont ott a bökkenő, hogy 1/ ezentúl ha megszakadtok se lesz még egy ekkora poénotok… Szóval – mindannyiunk bánatára – a csúcson kéne abbahagyni…; 2/ ha mégse kamu az infó, javaslok egy előre bejelentett kollektív és demonstratív öntökönszúrást Dobi (édesjóistenem… még Dobi is, mint István…?!) „Jófej” Ágica nyomorult lelkének megmentése érdekében.
    Az önként jelentkezők között a DJA agyában ipari mértékben rendelkezésre álló fekete lyukakat sorsol ki a RENDEZŐSÉG.

  8. Hát ez most remélem (vagy nem?), hogy szintén csak kamu, ha az, akkor lehetne még fokozni, mondjuk valaki pereljen is be bennetek, és járjatok a bíróságra meg ilyenek. Hangfelvétel fenyegetésről stb.

  9. Szerintem ez kamu

    Hoffmann Róza nem a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, hanem a Nemzeti Erőforrás Minisztériumban dolgozik. És annak a rövidítése NEFMI és nem HEFMI. Csaxolók.

  10. Tudjátok mi a vicc? A FIDESZ jelengleg is a hírportálok működését, tényközlését szigorító intézkedéstervezeteket alkot, szakértők bevonásával.

    Amilyen hülyék a hírcsárdát is hírportálnak fogják minősíteni, és akkor kedves fajtikáim: lehúzhatjátok a rolót. :C

    Én igazán sajnálnám, ha a hírcsárdát is megszabályoznák onnan fenntről. Kedvenc paródia oldalam a náczivadász.com mellett.

  11. Buli van! 😀
    Dobi baba nyilatkozott. “a hircsarda.hu szerzőinek jelezniük kellett volna, hogy ez egy viccoldal. Mert azáltal, hogy idézőjelben közöltek badarságokat, mintha azokat valóban az államtitkár asszony mondta volna, sokakat megtévesztettek.”

    LOL, bazmeg, minimáliás intelligánciát túlzás lenne elvárni ezektől a seggfejektől ott a hivatalban?
    Jól indul ez a péntek.

  12. @vinetu:
    Nem vicc.
    http://kepviselofunky.blog.hu/2010/07/02/vicclaptol_kert_helyreigazitast_a_kormany

    “Sikerült beszélnünk a helyreigazítást kérő Dobi Ágnessel, aki elmondta, hogy semmi bajuk nincs a vicces oldalakkal, de a hircsarda.hu szerzőinek jelezniük kellett volna, hogy ez egy viccoldal. Mert azáltal, hogy idézőjelben közöltek badarságokat, mintha azokat valóban az államtitkár asszony mondta volna, sokakat megtévesztettek. Hoffmann Rózsa sajtóosztályának megrendült telefonokra kellett válaszolnia, mert voltak, akik elhitték a hircsárda álhírét. Ezért kértek helyreigazítást.”

  13. Nagy az isten állatkertje. Nem értem, hogy élhet ebben az országban ennyi humorérzék nélküli, irónia ellen beoltott gyökér. Ráadásul olyanok, akik a médiában, közigazgatásban dolgoznak. :C

  14. no akkor a Dobi Ágnes néni is bekerült a “sunáznám-szúrnám a fosóját-húznéklibát a faszomra” kategóriába.
    sokáig éljen a kommersz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  15. anti: a linkért balsája szpaszíba! Ezzel együtt szerencsésebb lett volna, ha tényleg a hírcsárdásoknak szaladt volna meg ennyire az agyuk…
    Még nem adtam fel, hogy tényleg kamu az egész. Mert ha nem, akkor nagyon GÁZ! GÁZ! GÁZ!
    És kurvára nem szeretném, ha ennek nem lenne az ominózus (kormányzati székben pihenő, édesjóistenem, hogy a sunyiba került oda???!!!) puncusra nézvést azonnali kirúgásos következménye.
    Hékások! Attanszión! Hiába hiszitek, de ez mégegyszer nem lehet KÖVETKEZMÉNYEK NÉLKÜLI ORSZÁG!

  16. Csakhogy azért itt is meglegyenek az ominózus mondtatok:
    ————————————————–
    „A foci olyan mint az élet, ezért ha az iskolában lehet buktatni, lehessen a pályákon is” – nyilatkozta Hoffman Rózsa. „Az iskolában sem engedjük ezentúl ezt a liberális nyimnyám hozzáállást, hogy majd belejön a gyerek, majd felzárkózik, amikor már másodikban is látszik, hogy buta mint egy vödör sár. És nálunk sajnos ugyanez az attitűd látszik a focipályákon is: mindenki buta fejjel rohangál, nem tudják mihez is kezdjenek. Hát kezdjék el egymást is buktatni, akkor majd legalább egymás elől elfutnak, ha már a labdával nem tudnak mit kezdeni” – fakadt ki az államtitkár a buktatási törvénytervezetét kritizáló hangok kapcsán.
    —————————————————-

    És a lányom jövőre megy iskolába. Kezdem féltzeni…

  17. Muhaha, ugyanaz a humortalan gyökér banda, mint volt, semmit nem változtak.

    Ellenben a humor műfaja 1998-2002 között volt a csúcson, Hofi is klasszul adta nekik az ívet (RIP), remélem, ha más nem, legalább ez fejlődik nálunk..

  18. Ha másra nem, arra jó volt ez a cikk és reakció, hogy a kormány kimutassa a foga NARANCSSÁRGÁJÁT. Pedig még ki se jött az új médiatörvény, ami után aztán tényleg még a személyes emaileket is helyreigazíttatja viktor császár 😀

    Go go hírcsárda, ti vagytok a legjobbak! 🙂

  19. Ez a sajtós “nő” nem bolond, hanem egyszerűen hiányzik neki valami nagyon az életéből, és így kárpótolja magát. Hogy az a humorérzék, vagy egy kiadós ba…(rchobá)…zás, azt mindenki döntse el. Mindenesetre az már egy korrekt mércéje egy diktatúrának, amikor a humorristákon problémázik. Gondolom, ismerős a Jó reggelt Vietnámból a hadnagy, aki “Uram, én tudom, hogy nekem van humorérzékem” szöveget nyomatja. A parancsnokának meg megjegyzi: “Magának jobban hiányzik egy kiadós kúrás, mint eddig bárkinek a történelemben.”. Hihetetlen, hogy az élet mennyire leképződik a filmekben, mégha a nemekkel baj is van.

  20. téjjesen igázá ván hófmán rózikánák !!!
    kőpník rejátók, há ním lénné íjén mélég !!!
    ézt á pírós húlámós áláhúzót ís kápcsójjátók má kí !!!!!
    hűjískedjetek á frígóbán !!!

  21. OMFG, mióta alkalmaznak értelmi fogyatékosokat a közhivatalokban?

    vagy ez valamiféle rosszul értelmezett felzárkóztató program?

    Dobi Ágnes, köszönjük a kellemes perceket, de örülnénk, ha a jövőben max. háztartást vezetnél, nem sajtóosztályt.

  22. Lendvai (libidóromboló) Ildi néni: csakis azoknak a kirúgása nem tűr halsztást, akik rászolgáltak. De azoké rögtön, nyomban, máris… (Expeditíve, ahogy Provolóne úr – Roki – mondotta volt az Oszkárban.) Itt az ideje elkezdeni. Szépen, sorjában, ahogy a csillag megyen az égen. Már a mértékegység is rendelkezésre áll: 1 Dobitól röpüljön a férgese…

  23. Hogy micsoda lovat adtak megint a Heti hetes alá, ebből hónapokig el fognak élni. Egyébként meg miért rúgnák ki ezt az….. izét ? Attól, hogy valaki baromságokat beszél, még lehet egészen kiváló más téren az orális technikákban, és ez sok szempontból fontosabb a szakmai alkalmasságnál.

    Egyébként meg ez az hogyishívják csak azt követelte, hogy haladéktalanul távolítsák el a cikket. Megtették. Most már, hogy eleget tettek őnaccsága kérésének, vissza lehet tenni, azt ugyanis nem írták le, hogy az tilos. Tehát a kecske is jól járt, és mindenki kívánsága teljesül.

  24. azért nem tudom érzitek-e, hogy magyarorszá mégis csak a korlátlan lehetőségek ország?

    néhány órája még a kutya se tudta, hogy létezik egy dobi ágnes nevű luvnya, most meg már ő az ország Első Számú Libája.

  25. Az index Képviselőfunky blogja átvette a hírt. egy pár perccel ezelőtt zárolták a kommenteket. Olvasgassák az új médiaszabályozást a kedves kommetelők és rájönnek hogy miért tette ezt az egyik legnagyob magyar hírportál. Ezzel a húzással a fidesz tulajdonképpen benyújtja Magyarország csatlakozási kérelmét az Észak-Koreai Népi Demokratikus Köztársasághoz.
    Külön szeretném felhívni a portál figyelmét, hogy ezért a bejegyzésemért a Fidesz médiatörvénye alapján az oldal szerkesztője felelősségre vonható, így megértem ha kimoderálják.

  26. “Kiszivárgott információk szerint az RTL Klub tárgyal Hoffmann Rózsával és Dobi Ágnessel szerződtetésükről. Mint informátorunk elmondta, a fergetes humorú hölgyektől várják, hogy feldobják az RTL Klubon még futó, de már ellaposodó humoros műsorokat. Így Rózsa és Ágnes egyaránt állandó szereplői lesznek mind a Heti hetes, mind a Fábry-show műsoroknak, továbbá az Esti shower is tőlük várja a nézőszám növelését. Megkeresésünkre Gálvölgyi János úgy nyilatkozott, még nem hallott arról, a Gálvölgyi-show előzetes forgatási anyagait Hoffmann-show munkacímen rögzítik.”

    Amúgy tudja valaki, a Képviselő Funky kommentjei miért vannak 12:13 óta zárolva?
    http://kepviselofunky.blog.hu/2010/07/02/vicclaptol_kert_helyreigazitast_a_kormany

  27. funfun: fentebb írtam
    mert nemsokára, ha a médiatörvény elfogadásra kerül, a mi kommentjeinkért az oldal szerkesztőjét fogják büntetni.
    Az index tulajdonosi struktúráját meg ne firtassuk inkább, de két lépésből el lehet jutni a fejlesztési miniszterünkhöz.

  28. “ha nem olvasom, hogy ez egy viccoldal akkor biztos nem jövök rá. mégis miből kellene annak tudnia aki most jár itt először? ”

    Muhaha:)
    Akkor legyél te is LB-elnök, mint Növényi Norbi, mert ő -. az itteni hírek szerint – az lesz:)))

    Az a baj, hogy az emberek az olvasás képességét ugyan megtanulták, de a szövegértés, és a sorok közt olvasás már nem megy.

    De lehet, hogy azért komoly a dolog, mert ezt a dumát (és minden mást is) simán el tudnak képzelni a “zemberek” erről az új csipetcsapatról, és már nehéz eldönteni, hogy vicc, vagy csak groteszk valóság. Ebből a nézőpontból érthető. Csak nem gondoltam, hogy ez már 1 hónap kormányzás után fog itt tartani..

  29. cariboo: muhahahaha
    és a scmitt pál kétszer értette félre a jövőjét bejegyzést még indulás előtt írták, azért van 42 komment. Vagy ez is vicc volt amit írtál? mert ez egy viccoldal? ájjájj kezdő vagyok én ebben a finom poénkodásban

  30. Ez a helyreigazítás teljesen ellentmond a szabályaitoknak! Az impresszumban leírtátok, hogy csak levélben fogadjátok el, + 6600 forint illeték (kis címletekben) lerovásával. Amennyiben ezek a feltételek nem teljesültek, nem tudom, miért adtátok le a levelet…Legalább a pénzt kérjétek és igyátok el 🙂

  31. 🙂 a kommentezési politikájukról akkor a következőt idézném:

    EZ A HOZZÁSZÓLÁS AZONBAN NEM JELENIK MEG EGYBŐL A BLOGON, HANEM CSAK AKKOR, HA VALAMELYIK SZERKESZTŐ ÁLDÁSÁT ADTA REÁ. És itt ugrik a közmondásos majom a közmondásos vízbe.
    A blog minden egyes bejegyzéséhez legfeljebb 30, azaz harminc hozzászólást fogunk engedélyezni. MIUTÁN MEGSZÜLETIK A HARMINCADIK OLYAN HOZZÁSZÓLÁS, AMELYET PUBLIKÁLÁSRA ÉRDEMESNEK TARTUNK, AZ ADOTT BEJEGYZÉSNÉL LEZÁRJUK a kommentezés lehetőségét.

    … és így válik az a közmondássos száj azzá a közmondásos seggé

  32. Bebizonyosodott, hogy Karinthynak igaza van: “Az a baj, hogy Magyarországon csak kevesen tudnak olvasni. A többiek írnak.” Úgy tűnik, a sajtósok is csak írni tudnak.

  33. Részlet az Impresszum-ból:
    “Azonban helyreigazítást vagy egyéb változtatási kérést, csak levélben, felbélyegezett válaszborítékkal együtt tudunk csak elfogadni. Helyreigazítás esetén pedig a levélnek tartalmaznia kell 6600 forint helyreigazítási díjat, kis címletű magyar bankjegyekben. Ezek hiányában semmilyen kérésnek nem tudunk eleget tenni.”
    Küldték a pénzt?

  34. Instállom, kerek egy órája, vagy lassan már mégtöbb ideje, nem tudjuk, hogy elhajtották-e már ezt a némbert a halálnemiszervére?! (Vagy tömérdek választási cikluson keresztül hízlalhatja a seggét a minisztériumi székben?!)
    Mert ha nem, innentől szolgálati közlemény OVI-nak: nem erről volt szó… Neked, mint a választásokat legtöbbször megszívó – és ami ennél durvább, velünk megszívató – fazonnak „a nem erről volt szónak” súlyos figyelmeztetésnek kéne lennie…

  35. A Hírcsárda szempontjából ez a helyreigazítás jóval többet ér mint 6600 Ft. A helyreigazítás híre f@szán bejárja a különböző oldalakat (én is ennek apropóján találtam ide). Javaslom, aki tudja terjessze ezt a giga nagy poént, a végén még MTI hír is lesz belőle 😀

    Egyébként érdemes lenne egy ilyen felugró ablakos jelzés a főoldalra, hogyaszongya:
    Kedves Rózsika és Ágica! Ez poén, ne vedd komolyan!

    Mert hát valljuk be, a napszemcsis betyár csávó és főleg a vér komoly kalendárium azért félrevezetheti a gyanútlan zembereket, főleg János, Pál és pápa napján… :DDD

  36. Bréking nyúz… az úthenger dübörög tovább

    Vadai Ágnes az újonnan létrehozandó Agitációs és Propaganda államtitkárság Média osztályának leendő államtitkár-helyettese nyilatkozott a Reuters hírügynökségnek a “média-alkotmányként” elhíresült törvénycsomag céljairól, bevezetéséről, és annak következményeiről.
    Külön kitért ezen rendelkezéseknek a külföld médiájára gyakorolt hatásaira is, riporteri kérdésre válaszolva példaként hozta fel a Mothy Python Flying Circus nevezetű sorozatának ” Dirty hungarian phrasebook” munkacímet viselő etűdjét.
    Ahogy a Fidesz szakpolitikusa fogalmazott, ez a poénosnak szánt rész iskolapéldája a kiegyensúlyozatlan tájékoztatásnak, mely meglehetősen negatív és hamis színben tünteti fel Magyarországot, ezért a kormány haladéktalanul tárgyalásokat kezdeményez az alkotókkal, mely során megpróbálják rábírni az érintetteket arra, hogy forgassák újra ezt a jelenetsort. Bár arra a Reuters tudósítója is rámutatott, hogy jelenleg még törvénytervezet formájában sem létezik az a szabályozás mely ezt lehetővé tehetné, Vadai – aki maga is egy a még jövőben felállítandó hivatal reménybeli vezetője – meglehetősen magabiztosan reagált: – Majd visszamenőleges hatályú lesz…
    A politikusasszony azonban aláhúzta, nincs olyan szándékuk, mely szerint az egész jelenetet kivágatnák a sorozatból, mert, ahogy fogalmazott “az a kommunista cenzori időket idézné, amelyekkel ez az ország és a Fidesz is évekkel ezelőtt leszámolt” véleménye szerint “csupán a mai kor korszerű szelleméhez igazíttatnák” a jelenetet.
    A megvalósítás részleteiről bővebbet nem árult el, hiszen jelenleg még a tárgyalások előtt vannak, és mint elmondta, számos ötlet merült fel arra vonatkozólag, hogyan is lehetne megteremteni a politikai egyensúlyt: – Ugyan a Nemzeti Együttműködés Forradalmi Kormányának intézkedéseinek kidomborítására nincs lehetőség a műfaj korlátai miatt, de ez kiváltható azzal, ha az elmúlt rendszer “liberálbolsevik” kormánytagjait figurázzák ki a jelenet során – fogalmazott Vadai. Példaként említtette, hogy a jelenet egyik leginkább a közszájon forgó mondatában (“Drop your panties, Sir William; I cannot wait until lunchtime!” – a szerk.) a “Sir William” nevet “Gyurcsány Ferenc”-re cseréltetnék, valamint a közismerten halandzsa “Yandelavasa grldenwi stravenka” szöveget – melynek hallatán a jelenet magyar turistája annyira felháborodik, hogy leüti az eladót – “Én listán az emeszpére, de egyéniben eszdéeszre szavaztam!” mondattal kívánják kiváltani.
    Arra a felvetésre, hogy az eredeti jelenet újraforgatása nincs lehetőség, lévén Graham Chapman sajnálatos módon már nincs az élők sorában, a Fidesz médiapolitikusa azt felelte, hogy “A törvénynek minden körülmények között érvényt szerzünk, az ön által említett tényező nem kizáró ok csupán kifogás – fotoshop, számítógépes animáció, satöbbi, elvégre a XXI. században élünk…Tessék megoldani, erre kaptunk meg a magyar emberek 2/3-os felhatalmazását.”

  37. Annyit szeretnék ehhez hozzátenni, az államigazgatást és kommunikációs szakmát ismerő kommentelőknek, nem feltétlen a szóvivő, sajtóreferens a gáz ilyenkor, sokszor ő csak formába önti a fentebbről jövő kérelmeket, kb ő a pofozóbábú a nép és cég között, ez akkor is áll, ha a munkatárs ugyanahhoz a brancshoz tartozik, mint a főnöke.
    Nem lehet tudni, kinek szúrta a szemét pont ez a lap, de szerintem majdnem biztos, nem maga a sajtós ugrott a témára.

    bááár…kiadhatják a sajtósoknak, hogy egyfajta imidzsfigyelő központként nézzék a médiát, reagáljanak rá (ilyen volt az index ADblock esete is, amikor egy kis jogászuk esett neki Ajnásznak), nem ismerem konkrétan, ott mi van, milyen pontosan a fidesz sajtós részlege,
    csak gondoltam, leírom, mivel 2 évig én is szórakoztam egy főiskolán hasonló területen, mint diák 🙂
    de a sajtós is legtöbbször rabszolga a gépezetben,
    amúgy az oktatási részleg teli van nagyon okos és számonkérő tanárral, legalábbis felsővezetés köreiben, azok ugranak az ilyen témákra, őket kellene billentyűzetre venni inkább.

    Amúgy éreztem, lesznek ilyen eljárások, mondjuk szocik alatt is volt mindenféle piszlicsáré figyelmzetetés, cenzurázgatás.
    —-
    amúgy 90-es években voltam általános iskolás, nem voltam, nem is vagyok fogyatékos, se hiperaktív, se kisebbségi (max normális emberek kisebbsége), de volt, amikor nehezen mentek a dolgok, nem ugyanaz első 1-2-4 osztályban tanulni és buktatni, mint későbbiekben, sajnos kevesen emlékeznek erre, ők mit szenvedtek, féltek, ráadásul magyarosan az a szemlélet, ha nekem rossz volt, legyen másnak is olyan, 20 év alatt semmi progresszió nem lehetséges, nyílván a világnak ugyanolyannak kell lennie, mint az antall kormány alatt, vagy még korábban.

    pedig…nem arról van szó, hülye gyerekek majd pont a buktatástól fognak eminensek lenni, de mindegy, látom a magyar neten, pártfüggetlen a REND, ERŐ, FEGYELEM hármas a nyerő, kicsit sem populistán, se nem demagógon…

    pedig én is úgy tanultam olvasni, hogy otthon külön gyakoroltunk első előtt.
    több kortársamtól hallottam, akkor votl valami új olvasási módszer, ami miatt ők nehezen értették emg a telejs szöveget, csak szavanként ment a szövegértés, egyszerűen nem látták a regényeket képként maguk előtt, nem tudták bele élni magukat.
    szóval ha rosszak a tanulmányi eredmények, arról az iskola is tehet.

    a buktatásnak meg nem kellene fegyelmező eszköznek lenni, főleg nem a rendetlenség ellen..!!
    mondom annak ellenére, fiatal korom ellenére sokszor belőlem is kibukik “ezek a fiatalok” szlogen, 15 év alatt nagyon eldurvult a légkör némelyik suliban, itt is az új generáció járt jól, nálunk akkora csend, görcsölés ment, hogy nem kívánom vissza azt a korszakot.

    na ennyit.
    vizimajom

  38. Itt valami bűzlik. Nem hiszem el, hogy ez komoly. Inkább médiahack. Mindenesetre Hírcsárda-reklámnak tökéletes volt. DÁ arra hivatkozik ( http://kepviselofunky.blog.hu/2010/07/02/vicclaptol_kert_helyreigazitast_a_kormany ), hogy: “Hoffmann Rózsa sajtóosztályának megrendült telefonokra kellett válaszolnia, mert voltak, akik elhitték a hircsárda álhírét. Ezért kértek helyreigazítást.”
    Ha ez igaz, akkor szinte biztos, hogy médiahack, csak meg kellett találnia a Hírcsárdának a megfelelő(en ostoba) alanyt, DÁ-t. Azok a hívások csakis a Hírcsárda (telefon)betyárjaitól indulhattak. Nem tudom elképzelni, hogy bárki (más) képes legyen a következőkre:
    1. Nem ismerve a Hírcsárdát (azt sem, hogy ez egy szatirikus álhírportál), v.hogy mégis elolvassa ezt (az egy) cikket ezen az oldalon (Hogy került ide? Hogy nem jött rá, hogy mit olvas? Elég lett volna jobb oldalt néhány címre ránéznie. Nem: elég lett volna az adott cikkből 1-2 mondatot elolvasnia.).
    2. Az ominózus cikk olvastán fel sem merül benne a gyanú, hogy ez talán mégsem így van. (Még az ilyen részeket is komolyan veszi: “„Az iskolában sem engedjük ezentúl ezt a liberális nyimnyám hozzáállást, hogy majd belejön a gyerek, majd felzárkózik, amikor már másodikban is látszik, hogy buta mint egy vödör sár. És nálunk sajnos ugyanez az attitűd látszik a focipályákon is: mindenki buta fejjel rohangál, nem tudják mihez is kezdjenek. Hát kezdjék el egymást is buktatni, akkor majd legalább egymás elől elfutnak, ha már a labdával nem tudnak mit kezdeni”)
    3. Ennek ellenére megkeresi Hoffmann minisztériumi elérhetőségét (telefon!), és felháborodottan (megrendülve???) számonkéri. (Vagyis nem a portált keresi meg, hogy honnan szedte a hírt, nem nézi az impresszumot, a többi hírt az oldalon, semmit. Neki rögtön az államtitkár elvtársnővel kell tisztáznia a dolgot, telefonon.)
    4. Ilyen ember NINCS. Ergo DÁ vagy “beépített ember”, vagy tényleg ilyen ostoba, hogy így megvezethető. Mindegy is, Hírcsárda egy csapásra az eddiginek többszörösére növelte látogatottságát. Őszintén gratulálok, fiúk, ügyes volt!

  39. Sőt! Külön szeretném jelezni, én nem vagyok Dobi Ágnes!

    Kérdezni pedig csak annyit kérdeznék: hülyegyerekeket igaz, nem engednek a minisztériumok közelébe?

    ui: Idézőjelet direkt nem használtam, sőt, azt mostantól csak sörnyitásra használom, a félreértések megkerülése végett!

  40. Ez a hátránya annak, ha egy vicclap mindig humorizál.

    Most valóban szeretném tudni: Ez a Helyreigazítás tényleg nem vicc?

    (Mert röhögni nagyon jót lehet rajta! :-DDDDDD)

  41. sztem meg a Rózsával van a nagy baj, a sajtóreferens csak végrehajtó. de hát annál rosszabb. öröm az ürömben, hogy jó reklámot csináltak a csárdának, enélkül nem ismerném.

  42. Kiváncsi leszek, hogy mikor kezdenek el külföldi domain neveket bejegyezni a hasonló szuper kis portálok, mert ha ez igy megy akkor sajna popsiba fogják rúgni őket, akár jogos akár nem. Illetve mi lesz a Facebook-os kommentelőkkel? Beperlik őket, mint Hajdú Péter? 🙂

    Vagy tényleg az lesz mint Észak -Koreában. Internet – bejön egy oldal és kész 😀

  43. Újab álhírt fogtunk el:
    “A FIDESZ és a kormány komunikációs stábjai olvasva a hircsarda.hu által megjelentetett álhírt és a körülötte kialakult bloghullámokat, jót nevettek és a tanulságot levonva intő jelként küldték körbe a felügyet állami- és pártszervek agitprop és sajtóosztályainak. “

  44. Zseniális médiahekk.

    de egyébként:
    Jaj, mi lesz itt a közoktatásban… És úgy általában a kultúrában… Először csak megszüntetik a kimondottan ezért felelős minisztériumot, majd hivatalba lépése utáni első cselekedetével el is ássa magát a kimondottan ezért felelős államtitkárság.

  45. A Hírcsárda.hu – nak ezzel befellegzett. Ugyanis, ha utódainkat a humor ilyen mértékű “nemzetidegenségére” fogja tanítani ez a “nevelési-oktatási hadseregtörzs”, akkor nemcsak a “sóértékesítés” fog megszűnni, de valószínűleg minden viccet csak a “nemzeti vicc-zsüri” engedélyével lehet majd csak megjelentetni, akkor is csak magyar nyelvű User guidedal.

  46. Impresszum: “Azonban helyreigazítást vagy egyéb változtatási kérést, csak levélben, felbélyegezett válaszborítékkal együtt tudunk csak elfogadni. Helyreigazítás esetén pedig a levélnek tartalmaznia kell 6600 forint helyreigazítási díjat, kis címletű magyar bankjegyekben. Ezek hiányában semmilyen kérésnek nem tudunk eleget tenni.”

    De most “komolyan”. Ezt a 6600 Ft-ot is az adófizetők pénzéből állja a minisztérium? Lenne képe a Hírcsárdának a mi pénzünkből elfogadni ezt az összeget?

  47. lehet, ha a médiás hibázott, valami idősebb ember, akinek ismeretlen ez a blogvilág, egyszerűen tényleg nem észlelte, mi van;
    mondjuk ez az oldal nem jön be, nem olyan humoros, erőltetett.

    hozzáteszem, ha egy örs vezér téri oktatási intézményből indulok ki, …áhh, inkább nem mondok semmit, amilyen kibaszott buta, ostoba embereket ott százával képeztek évente. média minden terüeltére, riporternek, szóvivővnek, szóval lehet, ez az Ági is egy 20-as éveiben járó szőkeség, vagy bértollnok, aki minden munkát elvégez, az is olyan kontraszelektált szakma, minden felszínes hülye oda megy tuti melóért.
    egész ügy LOL!
    Vm.

  48. Hírcsárdások. Ha van Bennetek egy kis felelősség, akkor eltüntetitek ezeket az oldalakat. Ugyanis ha ez a nemzetközi porondra lép, akkor közröhejjé teszitek az országot. Le fogja taszítania a trónról még a Gyurcsány-táncot is.

    Esdekelve: Egy, az országa “épelméjűségi imázsáért” aggódó Nemzetpolgár

  49. nem semmi hogy mire érnek rá ott a minisztériumban, a drága idejükett kamu híroldalak olvasgatásával töltik, meg helyreigazíttatnak egy marhaságot, Made in Hungary 😀

  50. kúlnám ezerrel!
    hogy a rossebbe nincs egy ilyen majomról egyetlen kép se? már a kdnp teljes archívumát áttúrtam. azért az ávós időkben könnyebben ment az ilyesmi…

  51. Azt azért elvárom, hogy a cikk megismerésére, majd a helyreigazítás kérés elkészítésére eső munkabérét (tehetségét és alaposságát elnézve at least egy napit) Ágnes ajánlja fel az árvízkárosultak javára.

  52. Nem tudom figyeltek a kedves kollegak de javaslom nezzenek rea a kalendariumra a jobb szelen.

    “2010. 07. 2. – ma Ottó és Szifon napja van.

    – Ez a Kelet-európai sajtószabadság világnapja.

    – 1833. július 2-án alakult meg az Al-Kaida egy reykjavíki kocsma különtermében.
    – 148 éve tette le hivatali esküjét az Egyesült Államok 22. elnöke Sir Gerald Etxeberria.”

    Ez Epic 😀

  53. Bakker és még csak pár hete vannak a bödönben… Ekkora sötét népséget. Aczél elvtrás méltó utódai lesznek! Még egy-két hét és maulkorb (szájkosár) mindenkinek! Párt lapok, párttévé, pártrádió, párt web-es fórumok. Bár néhány helyen már régóta elég kemény bérkomment csapat védi a védhetetlent! Terjeszti az igét és fikáz mindent, ami nem VIKTOR KIRÁLYRÓL szól. Sötét, seggdugasz bagázs jutott hatalomra. Az előzőkön röhöghettünk, hogy milyen gyökerek, ezeken meg sírhatunk, hogy mekkora állatok. Előre ETÁRSAK A SETÍTBE! Rákosi elvtárs, jövünk!!!!!!

  54. Ti mindannyian seggfejek vagytok. Úgy látszik, még azt sem tudjátok, hogy az idézőjel szó szerinti idézetet jelent valakinek a szövegéből. Elég szomorú.
    Ha valaki pl. a google tárolt változatán bukkan a cikkre, semmiből nem jön rá, hogy ez egy gyenge minőségű vicclap. Csak, ha az impresszumot is megvizsgálja, ti mikor néztetek utoljára impresszumot?
    Két hónap múlva valamelyik újdonat újságíró beidézi a cikkébe, hogy miket beszélt az államtitkár, és kezdődhet a mosakodás. És mi van a tíz év utáni tárolt változattal?
    Biztosan ti is örülnétek, ha szó szerinti idézetben megjelenne, hogy azt mondtátok elbaszott seggfejek vagytok, és így tovább tetszés szerint.
    Egyébként pedig semmi sem bizonyítja jobban, hogy a hírcsárda szerkesztői pontosan tudják, mekkora szarba nyúltak, mint az, hogy a cikket levették!

  55. Egyszerű | 2010. július 2., 19:58
    Tudod kisbarátom amit itt előadsz duplán szánalmas.

    Ha kiderül hogy a Hírcsárdában a helyreigazítás is álhír, akkor ugye elég vicces hogy idejön az összes sötét és elkezdni védeni a semmit.

    Ha meg kiderül hogy ez tényleg igaz , akkor meg igazán vicces hogy olyan sötét birkákat védesz mint a szóvivő aki nem tudta leírni a sértett nevét és azt sem hogy hol dolgozik.

    #1 Nos, Hoffmann Róza bizony kettő darab “n” betúvel írja a nevét.

    #2 Az oktatásért felelős államtitkár a Nemzeti Erőforrás Minisztériumában van.

    # Dobi Ágnes halál komolyan azt mondta az Indexnek, hogy “semmi bajuk nincs a vicces oldalakkal, de a hircsarda.hu szerzőinek jelezniük kellett volna, hogy ez egy viccoldal. Mert azáltal, hogy idézőjelben közöltek badarságokat, mintha azokat valóban az államtitkár asszony mondta volna, sokakat megtévesztettek. Hoffmann Rózsa sajtóosztályának megrendült telefonokra kellett válaszolnia, mert voltak, akik elhitték a hircsárda álhírét. Ezért kértek helyreigazítást.”

  56. gyerekek, ne linkeljétek már ide a tárolt verziót, mert a végén még szerencsétlen google-t is helyrerakják…
    inkább maradjunk kicsit halkak és csendben, jobb ha nem tudja meg a világ, milyen silány pitiáner bagázs a magyar politikusgárda.

  57. Lacának: http://hoffmannrozsa.hu/dr-hoffmann-rozsa
    “Az iskolavezetés felé fordult az érdeklődésem. Az igazgatói beosztás elnyeréséhez ekkor szükséges volt párttagságot vállalni, ezt a kényszerű kompromisszumot megkötöttem, párttisztséget nem viseltem, 1988-ban kiléptem.” Idézőjelek közé tettem, tehát idéztem. Ha esetleg Egyszerű pár hónap múlva a google tárolt változatán bukkanna a szövegre, tudja, Doktor Hoffmann Rózsa államtitkár saját szavait olvassa.

  58. A helyreigazítást mikor fogják helyreigazíttatni? 😀 Elvégre rosszul szerepelnek a nevek. Biztos jól küldték még meg “a hivatalból” csak mire a hírcsárda postaládájába érkezett, valakik meghamisították a tartalmat!!!

  59. Az, hogy kiderült, Viktor szövegét mindenhol ki kell rakni, mint annak idején Lenin arcképét (Viktorét is kell majd..), hűen bizonyítja, hogy a történet igaz.
    Bravó, Magyarország, ezt akartad.
    Szerintem vicces 4(-40) év áll előttünk:)

  60. Hát akkor olvassák a Hircsárdát. Kedves Hofmann Rózsa,

    Adasson ki egy nyilatkozatot, hogy visszavonatja a helyreigazítást.
    De ha nem teszi, az is teljesen helyénvaló hír a Hírcsárdán, ugyanis magán is épp eleget lehet röhögni.
    Üdv
    Rezsőke

  61. Én örülök,h az állami tisztviselök is járatják a hircsarda.hu-t. 😀 De ha valamit nem értenek miért irnak rögtön levelet, miért nem kérnek segitséget valakitől ? 😀

  62. vinczej | 2010. július 2., 15:44:
    Szerintem rossz helyre címezted, a helyes cím:
    Hoffmann Rózsa, NEFMI

    Az ország épelméjűségi imázsát ugyanis ő veszélyezteti, nem ez a portál.

    Zééé | 2010. július 2., 19:53
    Ami Aczél elvtársat ismeri, csak Virág elvtársat szeretném idézni:
    “Visszasírnak még maguk engem!”

    És eleinte úgy gondoltuk, mint Pelikán elvtárs:
    “Hát erre azért nem mernék megesküdni.”

    A Zorbán-különítmény 5 heti akcióit látva lehet, hogy lassan mégis Virág elvtársnak kell igazat adnunk…

  63. Azannya…. Hiába dörzsölgetem így kora reggel a csipát a szememből, bizony már második napja nem tudjuk, hogy mikor és miként hajították ki ezt a Dobinak látszó luvnyát a minisztériumból…?! (Azt meg pláne, hogy vajon hogy a sunyiba’ került oda?)

  64. T. Szerkesztőség! Nem kéne netán egy újabb állandó rovatot indítani a „tegnap minek a világnapja volt, amit nem vettünk észre?” címmel. Merthogy tegnap bizonyosan a „minisztériumban megrendült telefonok” világnapja volt. De hiába, mert nem vettük észre…

  65. Szerintem kamu. Vagy nem? Mert ha nem, akkor költözök, húzok elfele az országból. Mert bár fölül a gálya, alul a víznek árja, azért a H.R. valahol mélyhülye. És még most jön a többi eszetlenség. Rosszabb négy év jön, mint a 1998-2002 időszak. Csak a vicc kedvéért: Torgyán-Szabadi-Pepó.

  66. 124. Prostatikus Vogon Jeltz | 2010. július 2., 20:10

    >Dobi Ágnes halál komolyan azt mondta az Indexnek, hogy „semmi bajuk nincs a vicces oldalakkal, de a hircsarda.hu szerzőinek jelezniük kellett volna, hogy ez egy viccoldal. Mert azáltal, hogy idézőjelben közöltek badarságokat, mintha azokat valóban az államtitkár asszony mondta volna, sokakat megtévesztettek. Hoffmann Rózsa sajtóosztályának megrendült telefonokra kellett válaszolnia, mert voltak, akik elhitték a hircsárda álhírét. Ezért kértek helyreigazítást.”<

    Hahahahahahahhuhuhujúúújjjjdeháhahahahhaha, nembírom, bepisilek!

    (Egyébként, igazad van: Kacsintani kellett volna a Hírcsárdának, hogy jelezze: ez most tényleg vicc, míg a többi álhír csak szimpa vicc. De követelem, hogy a kormány nevében megszólalók is kacsintsanak!)

  67. Milyen érdekes, hogy egy nap alatt mennyi hivatásos rettegő megjelent itt 🙂 Mindenki barnaesőt lát, vészkorszak, menekülés, ezerkilencszáznyolcvannégy, emigráció, satöbbi. Egy ilyen cikk miatt. Azé’ ez is lol.

  68. Bazzze… Új látogatója vagyok a hírcsárdának, köszönhetően Dobi Ágnes és Hoffman(n) Rózsa nagyságos úrhölgykisasszonyoknak! Dobom is az oldalt a kedvencekbe!
    Az oldalról elsőre süt a hülyeség… az átrajzolt fotókkal meg pláne nem hiheti normális ember, hogy itt bármi is komoly….

  69. FRISSÍTÉS
    “Dobi Ágnes hozzátette, hogy nem történt elírás, az oktatási államtitkár nevét mától valóban egy n-nel kell helyesen írni. Továbbá szintén mától az összes minisztériumban lesz oktatásért felelős államtitkári pozíciót, hogy ebből se legyen gubanc a későbbiekben.”

    Hányok a röhögéstől…

  70. szerintem csak irigy volt, mert ő sosem tudna ilyen vicceseket mondani.

    pedig én hittem a beiktatási mókusmajomban. de ha ez csak egy viccoldal, nem viszek zoocsemegét a parlamenti látogatásra. bár ha jól meggondolom, elfogy az ott.

  71. HELYREIGAZÍTÁS 2.

    “Azonban jeleznénk, hogy amennyiben kormányzati szervektől kapnának hivatalosnak tűnő reklamáló levelet, úgy kizárólag a gov.hu-s és a mo.korm.hu-s emailcímekről érkezőket fogadjanak el.”

    Újabb hibát ejtettünk. A kormányzati szervek e-mailjei csak az alábbi címről jöhetnek:

    OMG.hu.

  72. Most hallottam, hogy az új állami média-holdingnak tulajdonába kerül a Hírcsárda, mint a kormány hivatalos internetes tájékoztató eszköze. Ez a helyreigazítási procedúra csak a promo volt, mert túl kevesen ismerték eddig… Eccerűen csak profik, na!

  73. >De most komolyan, ez mennyire teszi hitelessé a hölgyet? Tekimtély? 🙂
    Azt nem tudom, de idézőjelek közt van!
    if(“false”){
    idézőjelek közti hamis állításért kéretik a programozót a helyszínen tarkón lőni;
    még jó hogy idáig sosem jutunk el;
    UGYE?}

  74. “Hoffmann Rózsa sajtóosztályának megrendült telefonokra kellett válaszolnia, mert voltak, akik elhitték a hircsárda álhírét.” – és ezzel még dicsekedtek is, hogy ilyen bölcs emberek szavaztak rátok tömegével? Valaha kategória volt a pesti vicc, a kabaréban a legnagyobb színészek adták elő csodálatos szerzők színvonalas műveit… Hofi mondta hasonló esetre: az a szerencsém, hogy aki lecsukhatna, az érti. De ennek már harminc éve, ma már úgy tűnik, aki fent van sem érti.
    Amúgy meg milyen egy “megrendült telefon”?

  75. Egy egyszerű kérdés: vajon Dobi Ágnes az impresszumotokban megfelelő módon járt el? Befizette a befizetni valókat? Küldött felbélyegzett válaszborítékot? És a többi…

    “Azonban helyreigazítást vagy egyéb változtatási kérést, csak levélben, felbélyegezett válaszborítékkal együtt tudunk csak elfogadni. Helyreigazítás esetén pedig a levélnek tartalmaznia kell 6600 forint helyreigazítási díjat, kis címletű magyar bankjegyekben. Ezek hiányában semmilyen kérésnek nem tudunk eleget tenni.”

  76. Ez hoax, mediahack, fake, ebben a sorrendben, ugye. A népössznemzetikétharmad vezetőinek biztosan sikerülne értelmezni fejlécben szereplő “ÁLHÍRPORTÁL” szót/szavat.
    Isten éltesse őket sokáig.
    SE.

  77. @aha, persze:

    Köszönöm észrevételedet! Szerintem ez a helyes változat:

    “A megtévesztést fokozza, hogy illusztrációként egy létező, jógi védelem alatt álló lótuszülésen készült képet manipuláltak.”

    Mit szólsz?

  78. Kedves Hírcsárda!

    A sajtóreferens tájékoztatása szerint az ön fotósuk ráült egy létező parlamenti ülésre, majd innen képet készített.

    “illusztrációként egy létező – megjegyzem szerzői jogi védelem alatt álló – parlamenti ülésen készült képet manipuláltak”

    Kérjük, a jövőben – mint illetéktelenek – ne lépjenek be az Országház épületébe, vagy ha ez mégis megtörtént, akkor csak a nem létező székeket vegyék igénybe fotózás céljára.

  79. Én ennek az új vészkorszaknak rettenetesen örülök,ugyanis egy nagyon régi,gyermekkori álmomat valósíthatom meg: a hegyekbe vonulok partizánnak.
    Aztán ha meguntam,lejövök.

  80. @vinczej: Tudod, az egyik vezető politikusunk hátizsákját most cserélték nagyobbra, mert a dilibogyói már nem fértek bele.
    A kicsi hátizsák most a Nemzeti Múzeum egyik jelenkori kiállításának fődarabja lesz, légkondicionált üvegvitrinben, két kormányőr által védetten.

  81. @PiszkosFreddy: Hát még ha a szövegét is megguglizod!

    Sokan Merak Anya,
    Partizán menni
    Partizan megy Anya,
    Vico a hegy.

    Koca fog találni, anya,
    mojte hűséges testvérek
    mojte hűséges testvérek édesanyja,
    mojte hűséges testvérek.

    Harcolni fogok Anya,
    Macedonia,
    Macedonia, Anya,
    megkínzott ország,
    megkínzott anyaország,
    kicsinyes fasiszták.

    Az első fegyver tört Anya,
    én ütött,
    megütött Anya,
    a bal oldali
    Balra az anya,
    a szív közelében.

    Szerintem a derék macedón partizán nem így gondolta… Koca fog találni! Cccc…

  82. @tobias2:

    Голем мерак имам мамо,
    партизан да одам,
    партизан да одам мамо,
    на Вичо планина.

    Sürget a vágy, anyám, hogy partizánnak álljak, partizánnak álljak anyám, fel a Vicso-hegyre.

    Тамо ќе си најдам, мамо,
    мојте верни браќа,
    мојте верни браќа мамо,
    мојте верни сестри.

    Ott találom majd anyám, hű fivéreim, hű fivéreim, anyám, hű nővéreim.

    Јаска ќе се борам мамо,
    за Македонија,
    за Македонија, мамо,
    земја измачена,
    земја измачена мамо,
    од клети фашисти.

    Harcolni fogok, anyám, Macedoniáért, Macedoniáért, anyám, az átkozott fasiszták által megkínzott országért.

    Прва пушка пукна мамо,
    мене ме погоди,
    мене ме погоди мамо,
    на левата страна,
    на левата страна мамо,
    близу до срцето.

    Eldördül az első puska, anyám, eltalál engem, eltalál engem, anyám, bal oldalt, bal oldalt, anyám, közel a szívemhez.