Viszi a barátait is

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) közel 100 milliárd eurót folyósít Athénnak az elkövetkező 3 évben. Az IMF a görögök esetében kivételesen lemond az olyan alapfeltételekről, mint az áfa-kulcs emelése, a bérek csökkentése, vagy az alkohol és a dohánytermékek adójának emelése.

Egy ún. KO kritériumot viszont meghatározott a szervezet ügyvezetője, Dominique Strauss-Kahn: „Nem csak az Európai Uniónak, hanem az egész világnak fontos – sajnos ki kell mondanom – az ellustult görög gazdaság talpra állítása. Ezért egy kiváló magyar kommunikációs szakembert kértünk fel a komoly feladat megoldására. Király Andrást, a Jobbik nevű magyar párt volt szóvivőjét.”

Mint kiderült, Görögország összes települését felszerelik hangosbeszélőkkel, illetve a teljes szigetvilág II. világháborús riadórendszerét is korszerűsítik. Király András minden nap a müezzin énekéhez hasonlóan fogja élő, egyenes adásban buzdítani az elkényelmesedett görög lakosokat. Strauss-Kahn szerint ennél hatékonyabb eszköz jelenleg nem áll a valutaalap rendelkezésére. Az alábbiakban közlünk néhányat a görögöket serkentő felhívásokból:

„Dolgozzatok Helóta gecik, serényebben, serényebben!”

„Ne ouzózzál 42 éves nyugdíjas geci, buzukit hallgatva, faszodat lógatva a leander árnyékában! Irány az olajfaliget! Metsszél, szedjél, préseljél!”

„Köpüld a fetát helóta geci! Vagy a George Michael faszán fogsz forogni, mint egy karusszel.”

„Ne muszakázzál helóta kislány, irány a tengerpart! Kagylógyűjtés, ékszerkötés, német turista kényeztetés!”

Vona Gábor nyilatkozatban határolódott el korábbi párttársától, Dúró Dóra viszont nem.

9 KOMMENT