Már a választások második fordulójában is nála volt az ominózus bőrönd (kattintson több részletért).

Az MSZP frakció alakuló ülésére igyekvő Szanyi Tibort feltartotta a biztonsági szolgálat, ugyanis táskájában egy balesetveszélyes politikust vitt be majdnem a Parlamentbe.

Úgy érzem ez előrevetíti a következő 4 év parlamenti munkáját. Az MSZP már most minden eszközzel élhetetlenné akarja tenni a parlamentet.” – fakadt ki Szijjártó Péter a sajtónak, miután ismertette a Ház szabályait miszerint SZDSZ-es politikust tilos az épület területére behozni. Hozzátette azt is, hogy nem véletlenül van a parlament a liberális tároló, ott le tudta volna rakni a volt pártelnököt munkaideje végéig.

Elmondása szerint Szanyi Tibor nem akart bajt okozni, tudja milyen veszélyekkel jár az ilyen, valószínűleg csak elfelejtette. “Többet ilyen nem fog előfordulni” – tette hozzá, de tagadta a Jobbikos vádat, hogy szándékosan akarta becsempészni az egykori liberális honatyát.

A Parlament biztonsági szolgálatának vezetője ennek kapcsán elmondta, hogy nem ritka, hogy egy képviselő tiltott dolgot hoz be véletlenül. Egyszer Szekeres Imre hozott be majdnem Gripen-vadászgépet, máskor pedig Dávid Ibolya táskájából került Almássy Kornél, de az előző ciklusban az is megtörtént, hogy Orbán Viktor elfelejtette leadni Csurka Istvánt a portán.

3 KOMMENT