A kutatók szerint az Internet lehet a jövő

Hihetetlen, hol tart a tudomány – állítják brit tudósok. Egy nemrég publikált tanulmány szerint az elmúlt száz évben hatalmas fejlődés ment végbe mind a tudományok, mind az élet többi területén.

“Emlékszem, amikor még csak busszal jártam munkába, és a tévém is fekete-fehér volt.” – részletezte Stephen K. Wilkins, aki szerint ma már akár 4 gigabájtnyi adatot is elvihetünk egyik helyről a másikra, az úgynevezett DVD-lemezek segítségével. A kutató szerint azonban ez csak a kezdet: voltaképpen minden hatalmasat fejlődött, régen például egyáltalán nem voltak mp3-lejátszók, és a pizzát is legalább fél óránál tovább tartott kihordani a futároknak.

“A minap csak kattintottam kettőt, és egy hét múlva jött a postával egy könyv. Alig hittem el, hogy ez megtörténhet. Tényleg fantasztikus.” – lelkendezett Wilkins, aki szerint a fejlődés ki tudja, hová is folytatódhat. A brit kutatók ugyanis felfedezték, hogy az Interneten olyan üzeneteket küldhetnek egymásnak, amik pár másodperc alatt, a leküzdendő távolságtól függetlenül célba érnek.

A kutatócsoport az eredmények igazolására egy második felmérést is készített, ezúttal a brit tudósok körében. Ezzel is igazolni tudták az előzetes várakozásokat: 87 százalékuk szerint tényleg mindez hihetetlen, nem is értik, hogy az emberek hogy tudják elhinni.

2 KOMMENT

  1. „A minap csak kattintottam kettőt, és egy hét múlva jött a postával egy könyv. ”

    Az semmi. Nem kattintottam egyetse, elmentem egy könyvesboltba, és ott pár perc alatt
    – hihetetlen, de igaz – megvettem egy könyvet, még AZNAP , bizonyám, még aznap hazavittem
    a könyvet .
    Brit tudósok el se hinnék.