Az MSZP hagyományosan erős a lakótelepeken

Minden harmadik biztos MSZP-szavazó a szocialistákra szavazna, ha most lennének az országgyűlési választások – derül ki egy friss közvélemény-kutatásból. A felmérés szerint Mesterházy Attila megőrizte népszerűségét, továbbra is ő a legkedveltebb szocialista miniszterelnök-jelölt.

Stablian tartja választói bázisát az MSZP – szűri le a legfrissebb eredményekből a tanulságot a Tárki. A közvélemény-kutató cég reprezentatív felmérése szerint a biztos MSZP szavazók 33 százaléka pártjára szavazna, ha ma lennének a választások. A kérdésre, hogy ha nem az MSZP-re szavazna, akkor miért tartja magát biztos szocialista szavazónak, az emberek 98 százaléka a „Nem tudom, nem érdekel” választ jelölte be.

Szintén változatlanul népszerű hívei körében Mesterházy Attila: a „Melyik szocialista miniszterelnök-jelöltet tartja legszimpatikusabbnak?” kérdésre a válaszolók 49 százaléka őt jelölte meg, Orbán Viktor 30, Vona Gábor pedig 11 százalékot kapott. Mesterházy az eredményeket reménykedve kommentálta: elmondása szerint már az nagy szó, hogy az MSZP képviselő-jelöltjei magukra szavaznának, az pedig, hogy rajtuk kívül is vannak ilyenek, csak bizakodásra adhat okot.

2 KOMMENT