Nem tudni még, mi lesz az új internetes újság neve, amire gyűjtenek, mindenesetre valaki már bejegyeztette a telexomszéd.hu domaint.

Miután a mai napon az Indamedia megvette az index.hu részvényeit, a nyáron kinevezett két főszerkesztő Szombathy Pál és “Te, akinek ne haragudj, de nem jegyeztem meg a nevét” felmondott a lapnál.

“Te, akinek ne haragudj, de nem jegyeztem meg a nevét”, aki az indexes cikkeit is csak TANHDNJMAN-ként írta alá, kérdésünkre, hogy miért mondott fel, azt felelte, hogy az Indamedia bevásárlásával már nem érezte, hogy biztosítva lenne a szerkesztőség függetlensége. Kollégánk ezen a ponton fuldokolni kezdett a nevetéstől, így TANHDNJMAN további gondolatait már nem tudjuk közölni.

Szombathy és TANHDNJMAN ugyanakkor nem adják fel és új lap alapításába kezdenek. Az új portál nevéről vagy küldetéséről egyelőre nincsen információnk, mindenesetre a tegnapi napon valaki bejegyeztette az

indeksz.hu, endix.hu, szikratávíró.hu és telexomszéd.hu

domaineket.

A távozó főszerkesztők a lap indításához közösségi gyűjtésbe kezdtek, és a számlálójuk máris -6.000.000 forinton áll, miután több lelkes index olvasó felajánlotta nekik a deviza adósságát.