Ez annyiban érintheti kellemetlenül az olvasókat, hogy a Hírcsárda blogmotorja csak álhíreket, cicás gifeket és origós tényfeltáró cikkeket képes megjeleníteni.

Álobjektív, fakenews-közeli újságírói forrásokból úgy értesültünk, hogy az index egykori újságírói által gründolt telex.hu azért nem olvasható egyelőre, mert még nem készült el az újságot kiszolgáló blogmotor és szerkesztőségi rendszer.

Mi, itt a Hírcsárda szerkesztőségében úgy éreztük, hogy segítő kezet kell nyújtanunk az újonnan induló lapnak, ezért ezúton felajánljuk, hogy az átmeneti időszakban a Telex cikkei a Hírcsárdán jelenjenek meg.

Ez nem hisszük, hogy gondot okozna, hiszen kormányzati forrásokból pontosan tudjuk, hogy az egykori index is klasszikus fakenews-gyár volt.

Mivel a blogmotorunkat kifejezetten a Hírcsárda igényei szerint fejlesztettük ki, ezért a Telex újságíróinak az alábbiakra kell tekintettel lenniük:

  1. A közölt cikkeknek meg kell felelniük a BBC etikai kódexének fénymásolatáról készült kínai másolat magyar fordításával.
  2. Ki kell zárni a valósággal történő bármilyen egyezés lehetőségét. A valósággal való bármilyen egyezés kizárólag, vagy egyes szituációkban a valóság definíciójának értelmezésétől függően részben a véletlen műve is lehet. Ezt persze nagyban befolyásolja a véletlen definíciója is: azokat az összefüggéseket, amelyeket még nem ismerünk, vagy amelyek kiszámítása túlságosan költséges lenne, véletlennek tekintjük.
  3. Bármit helyreigazítunk, akkor is ha nem kérik.
  4. Nem pénzért hazudunk.
  5. Cicás gifből nincs olyan, hogy rossz.

Cat Dj GIF by Cheezburger - Find & Share on GIPHY

Ha az olvasók mégis az szeretnék, hogy a Telex saját blogmotorral induljon, akkor szórják csak a pénzt a tamogatas.telex.hu oldalon.