Csütörtökön láthattuk, hogy milyen kérdéseket kell feltenni a Kormányinfón. A következő tájékoztatóra már ennek tudatában állítottuk össze a kérdéseinket, amelyekkel Szalay Alexandrának is segítettünk egy kicsit. A kérdéssort már most megosztjuk az olvasóinkkal.

A Kormányinfón a HírCsárda a következő kérdések megválaszolását kéri Gulyás Gergely miniszter úrtól:

1. Mire nem képes az ellenzék?

2. Ferenc pápa nemrég azt mondta – idézet következik – “Toljál aidses tyúkfaszt anyádba”. Miközben Orbán Viktor egyszer azt találta mondani, hogy – idézet következik- “Boldog Karácsonyt!”. Kijelenthetjük, hogy a magyar miniszterelnök erkölcsileg és szellemileg is magasabb szinten helyezkedik el az egyházfőnél?

3. A magyar jog szerint szentté lehet-e avatni magasrangú kormánypolitikusokat járvány idején?

4. Ennyire könnyű volna?

5. Mégis mit képzel magáról az ellenzék?

6. Idézet következik – “Nézd, te kis kurva, nincs kegyelem számodra! Meg fogsz halni, és jobb, ha beletörődsz ebbe!” Mégis mire gondolt Karácsony Gergely főpolgármester, amikor ezt mondta nemrégiben egy helyen?

7. Mi végre van fővárosa egy országnak?

8. A minap a 444.hu álportál egyik újságírója üzenetet küldött kollégájának a 2001 szeptember 11-ei terrortámadás után elhíresült Amerikai Egyesült Államok cége, a Facebook egyik csoportjában miszerint – idézet következik – “Ez egy zárt Fb-group”. Az üzenet a Szíriában is ismert Messenger alkalmazáson keresztül is megérkezett. Felmenthetőek-e a 444 újságírói a terrorizmus vádja alól, csak azért, mert a pszichiátriai gyógykezelésük miatt nem tudtak kábítószert lopni maguknak?

9. Soros György öreg és a fővárosi fenntartású idősotthonokban is öregek vannak, miközben naponta hal meg több ezer öreg ember a koronavírus miatt. Csak Soros ölhet embert büntetetlenül vagy másnak is engedélyezik ezt a jövőben?

10. De mit meg nem enged most már magának az ellenzék még?

11. Mégis hogy tudta Gyurcsány Ferenc elkúrni az egész életünket?