“Bezárt a Honvédkórház koraszülött osztálya, ami tökéletesen jelzi: semmi szükség az idő előtt megszületett csecsemők ellátására és megmentésére. Ez már a harmadik bezárt osztály volt a fővárosban, még az orvosok is külföldre menekülnek, hogy ne kelljen foglalkozni a problémás csecsemőkkel. Így aztán adja magát a kérdés, mi szükség van a koraszülött mentőautókra? Főleg úgy, hogy mentőshiány van az időben születettek ellátásánál.

A sajtó egyre hangosabban kongatja a vészharangot.

„Beerbike, koraszülött mentő –nem látok különbséget! Mind a kettőben állandóan hánynak, dülöngélnek, ordibálnak és mindkettő akadályozza a forgalmat! Ha az egyiket kivonták több kerületből a másikat miért nem lehet? Csak nem megint a kettősmércéről van szó a „méltóságos” koraszülöttecskék miatt?”

– így a Ripost újság tegnapi címlapjának egyik részlete. A 888.hu portálnál szintén nem értik, hogy miért kell a normális emberek helyett a „degenerált” koraszülötteknek plusz erőforrást és jogosulatlan előnyöket biztosítani.

„Nem elég, hogy külön kocsijuk van, de még pökhendi módon végigmutogatják a városban, a normális ember meg bújjon el a csicskák miatt? Ha mégis életben maradnak, a kórteremben egy normális ember helyét foglalják el, aki viszont tb-t fizet. Valami nagyon nincs itt rendben… Jelentsétek fel, ha láttok ilyet!”

– áll a portál felhívásban.

kora

A Magyar Idők szerint a mentőautók és a koraszülött csecsemők ordibálása nélkül nem csak egy nyugodtabb élet reménye kacsintana ránk, de nagy lépéseket tehetnénk a keresztény kultúránk megerősítéséért is.

 „Láttam tegnap egy koraszülött mentőt, ami elment egy karácsonyfa mellett, nyilván, benzingőzzel és menetszéllel próbálta megalázni a keresztény szimbólumunkat. Ezeknek semmi szent? Mi lesz következő, templomégetés?

– áll a lap által leközölt, bizonytalan forrásból származó véleménycikkében.

A szaksajtó forrong, a koraszülöttek viszont képtelenek meghallani az idő szavát, míg a magyar kormány a minél több túlóra felé halad, ők folyton lerövidítik a folyamatokat.

Kár lenne tagadni: a koraszülöttség napjai meg vannak számlálva, de talán eljut a lapok szava a kormányhoz és lassan vége lesz a mentők okozta dugóknak és több tápszer maradhat a rendes betegeknek. Még azok is hasznosnak vélik a mentőautók eltüntetését, akik megengedőbbek a koraszülött babákkal.

„Nekem semmi gondom a csecsemő életmentéssel, megvan annak a maga helye és ideje. Egyszerűen csak csúnya ez a narancssárga szín az autókon, hányok tőle, ha meglátom.”

– mesélte egy egészségügyi dolgozó.

Annak ellenére, hogy a sajtó tekintélyes része a koraszülöttség likvidálása mellett van, még mindig vannak, akik úgy gondolják, hogy idő előtt Magyarországra kell érkezniük. Ahhoz, hogy ezt az áldatlan helyzetet meg lehessen oldani, a jövőben már az érintetteknek is ki kell venniük a részüket a munkából.  

A kormány ezt ösztönözendő „Hova, hova?” néven ingyenes edukációs programot és ultrahangos időhúzó foglalkozásokat tart a csecsemőknek, hogy maguk is tegyenek a kora születésük ellen, hogy normális ember válhasson belőlük, és, hogy ne kelljen forint milliárdokat kiszórni a bizonytalan haszonnal kecsegtető felzárkóztatásukra.”

MTI