A VII. kerületből kitiltott járművekkel a 3-as metró felújítása során találkozhatnak az utasok, de mentőként is használhatják őket.

beerbike copy

“Végre elindulhat a metrófelújítás!” – lelkendezett Tarlós István főpolgármester, miután sikerült megállapodnia a VII. kerületből kitiltott beerbike-ok üzemeltetőjével.

A megállapodás szerint a sörbiciklik a 3-as metró felújítása alatt fogják szállítani az utasokat a metró útvonalán. A beerbike-okat érvényes bérlettel vagy jeggyel lehet használni, és az utasoknak maguknak kell tekerniük a megállók között. De a BKK gondolt azokra is, akik nem bírják ezt, ők beerbike kiegészítő jeggyel tekerés nélkül is használhatják a járműveket. A jeggyel rendelkező, de nem tekerő utasok bliccelőknek számítanak, őket a BKV ellenőrök a szokásos módon lerugdoshatják a járművekről.

A metrópótló beerbike-okon természetesen továbbra is lesznek majd a sörcsapok, de azok is csak dísznek, mint a buszokon a légkondicionálók.

“Ha a beerbike alapú metrópótlás beválik, a kerekes sörcsapokat egyéb helyeken is alkalmazhatják Budapesten” – mondta el Tarlós István.

Az Országos Mentőszolgálat is ilyeneket küld majd ki a kevésbé sürgős esetekhez. Ezek működő sörcsapokkal lesznek felszerelve: a betegek tudnak majd sörözni a hosszú út alatt, hogy ne fájjon annyira.

Valamint a tűzoltóság is bevet majd vizeshordókkal ellátott beerbike-okat, kisebb, jelentéktelenebb tüzekhez, amelyekhez elég 1 óra alatt kiérni.

Továbbá a biztonság kedvéért a jelenleg üzemben lévő beerbike-ok helyett 50 éves járműveket is vásárol a főváros Oroszországtól, amik megérkezésük után egyből fordulnak is vissza teljes felújításra

1 KOMMENT

  1. Kisegíthetnének a sörbiciklik a HÉV vonalán is Szentendre felé.
    Esetleg néhány sörivót is küldhetnének a Margit-híd megálló mozgólépcsőjének hónapok óta tartó javításához, mert nincs aki fogja a franciakulcsot. Persze lehet, hogy az anyacsavar hiánycikk