Páter vitéz Shovy Kálmán az év történésze, Ungváry Krisztiáné az év könyve.

senor

Páter vitéz kis- és nagyabonyi Shovy Kálmán Trianon-kutatót az év történészévé, Ungváry Krisztián “Magyar megszálló csapatok a Szovjetunióban” című munkáját pedig az év történettudományos kiadványává választották a Volksbund-veterán történészek Buenos Aires-i éves közgyűlésén.

Shovy Kálmán munkásságában kiemelték, hogy levéltári forrásokon alapuló, hiteles munkáiban rámutatott Új-Zéland és David Attenborough eddig nem ismert szerepére a trianoni békediktátumban, Ungváry könyvét pedig a történettudományos munkák Barbarossa-hadműveletének nevezték a méltatásban, mert „odaver a bolsiknak”. A szakmai kritikákra, miszerint Ungváry Krisztián új felfedezései csak annak köszönhetők, hogy a történész nem tud számolni, a közgyűlés elnöke, vitéz Utassy-Unger Klaus Gyula egy kacsa utánzásával válaszolt.

A rendezvény egy Dr. Dr. Kulin Bán-mellszobor felavatásával, misével és a Maraton életre-halálra közös megtekintésével zárult, a közgyűlés után pár nappal azonban „bomba robbant”. Páter vitéz Shovy Kálmán a torontói Trianon Szemlében kérte ki magának, hogy a „kókler” Ungváryval együtt tüntették ki és kollégáját azzal vádolta, hogy nem hivatkozott a zürichi Bercsényi Kör kiadásában 1980-ban megjelent hadtörténeti munkájának eredményire, melyekben először mutatott rá a lemmingek nagy arányára a VI. német hadseregben.

Ungváry Krisztián Facebook-oldalán reagált a vádra: szerinte éppen Shovy Kálmán lopta el az ő Trianon-kutatásait és emlékeztetett rá, Shovy nagybátyja kulák volt az ötvenes években.

A HírCsárda kérdésére, hogy járt-e már valaha Új-Zélandon, Ungváry Krisztián egy idézéssel felelt.

5 KOMMENT

  1. A. Merkel kezdeményezésére Németország nemzetközi elfogatóparancsot és fatvát kért a Charlie Hebdo teljes szerkesztősége ellen Mohamed megsértéséért. Az életfogytiglani börtönbüntetéssel, sőt halálbüntetéssel fenyegetett szerkesztőség szégyenében és félelmében elbujdokolt.

  2. Miközben reneszánszukat élik a hanglemezek, és egyre több vinilt értékesítenek, egy friss tanulmány egy újabb fontos jelenségre hívja fel a figyelmet: a lemezvásárlók csaknem fele, egész pontosan 48 százaléka, meg sem hallgatja, amit vásárol. Sőt, ennek a 48 százaléknak a zöme – 41 százaléka – ugyan büszke lemezjátszó-tulajdonos, de nem használja azt, a fennmaradó 7 százaléknak pedig nincs is mivel lejátszania a megvásárolt albumokat. Aki ilyen alapon szeretné felfrissíteni a lemezgyűjteményét, az a lemezboltok CD kínálata mellett a vasárnapi lemezpiacon is kedvére kutakodhat a budapesti Király utcát a Paulay Ede utcával összekötő Central Passage standjai között, ahol hanglemez helyett például kínai edőcipőt vagy nyúlpálinkát vásárolhat és vihet haza, hogy betegye a szekrénybe s elő se vegye onnét halála napjáig.

    http://index.hu/mindekozben/poszt/2016/04/19/a_lemezvasarlok_fele_meg_sem_hallgatja_amit_vesz/

    • Ezek a mai fiatalok jó dolgukban már nem tudják, mire költsék a pénzüket! Ez a hála a rezsicsökkentésért, meg azért, hogy az ország jobban teljesít, a reformok működnek! Ahelyett hogy Orbán Viktor Miniszterelnök Urat ábrázoló festményeket, portékat, és egyéb portrékákat vennének! Azt nem kell meghallgatni, elég felrakni a falra, és máris betöltötte a rendeltetési célját! Én biztos vennék Orbán-képet, ha lenne pénzem, de sajnos nincs, az elmúlt nyolc év népnyúzó balliberális nyugdíjpolitikája végett!

      #ezekamaifiatalok #ezahála #rezsicsökkentés #jobbanteljesít #működnekareformok #személyikultusz #nemtelik #elmúltnyolcév