Ez az első olyan év, amikor a fesztivált klimatizálják. Komoly árat kell érte fizetni.

201508-legkondi.jpg

Amíg a városban harminchat fokos hőség tombol, a Sziget látogatói kellemes 34-35 fokos hűvösben fesztiválozhatnak – köszönhető ez a Sziget Fesztivál klimatizálásának.

A Sziget-szerte beüzemelt split-klímák mellett a szervezők csak úgy adtak engedélyt ital- és étel-árusításra, ha a standok üzemeltetői nyitva hagyják a hűtőszekrények ajtaját, hogy hűtsék a fesztivált. A léggömbökbe hélium helyett freont töltenek, és fizetett emók fekete ruhái nyelik el a napfény és a hő egy részét, a sátorozók pedig igény szerint másfél-két méteres gödrökben is felállíthatják a sátraikat.

Gerendás Péter főszervező szerint ezzel közel 1-2 Celsius-fokos különbséget is el lehet érni, ám a technológia aránytalanul drága, így a szervezők csak remélhetik, hogy a Sziget az előző évekhez hasonlóan kijön nullára.

9 KOMMENT

  1. A gödörben felállított kúpos rudas sátorról lelopták a tetőt, mert lett belőle sámándob Milánóban. Az ugráló légvárak viszont már üzemelnek, néha fel kell fújni őket.

  2. Ez oltári hülyeség, voltak kint ismerőseim, azt mondták a Sziget bejárathoz képest max 0,5 fok volt az eltérés! Most megint ki fizeti a hazugsággyáratokat? Libsi banda/jobbos banda, semmi nem jó nektek.