Excel-táblázatokat, füstölőket és pandákat ábrázoló kártyanaptárakat is találtak az Ökotársnál.

201409-okotars.jpg

A Készenléti Rendőrség ismét megmutatta, hogy nem fél erőt alkalmazni ott, ahol túlerő várja őket. Így tettek az Ökotárs Alapítványnál is az állomány tagjai.

„Nagyon durva volt a rajtaütes. Én teljes védelmi felszerelésben mentem, betörtem az ajtót, mire ott állt előttem ez a nő, és így azt mondta, hogy Miben segíthetek? Az adrenalintól alig láttam, meg szénanáthám is van, és hát kész csoda, hogy nem ájultam el, vagy hogy nem lőttem le. Aztán kávéval kínált, mire ráléptem a nyakára, hátrafogtam a kezét, és csak azért nem törtem kettőbe a gerincét, mert megint orrot kellett fújnom” – írta le az akciót a készenléti rendőrség egyik taknyos munkatársa.

A nyomozók az Ökotárs, majd a Demnet Alapítvány irodáiban norvég pénzek átjátszására alkalmas excel táblákat, civil alapítványokról készített – feltehetően illegális – listákat, több adag nag champa illatú füstölőt, pandákat ábrázoló kártyanaptárakat, és egy félig kitöltött Fülest találtak.

„A lefoglalt tárgyak mindegyike külön-külön, egyben, és részben is bizonyítja, hogy egy elvetemült, maffia-közeli módszerekkel operáló bűnbandát sikerült lelepleznünk. A működésükre jellemző, hogy nem csak, hogy pénzmosodaként működtek, de a konyhájukban egy Nespresso gép is volt. Piros.” – mondta el az akciót vezető rendőri előljáró, akinek különös ismertetőjele egy rezsidémonnal harcoló meztelen Lázár Jánost ábrázoló tetoválás a mellén.

164 KOMMENT

  1. Tisztelt Miniszterelnök Úr!

    Gratulálok a Miniszterelnök Úrnak a sikeres rajtaütéshez! Felháborító, hogy külföldről pénzelt vadimperialista szervezetek működhetnek ma Magyarországon! Ide vezetett az elmúlt nyolc év nagy szabadsága! Kérek minden jó érzésű magyar hazafit, hogy október 31-én is menjen el a hazaárulók ellen szavazni, hogy az önkormányzatokban is mindenütt a Miniszterelnök Úr emberei ülhessenek és segíthessék a Miniszterelnök Úr Norvégia elleni szabadságharcát!

    #grat #elmúltnyolcév #okt31 #hazaáruló #szabadságharc

  2. Már akkor is nagyon gyanús volt ez az ún. áll civil vircsaft. Megtévesztett minden jóérzést tanúsító és tiszta szándékú igaz magyar hazafit határon innen és túl azzal, hogy hazaáruló módon lefeküdt a fjordok övezte norvégeknek és az ő befolyásuknak. Mert vajon mi késztette ezeket a norvég nyelven beszélőket arra, hogy megengedhetetlen és nem korrekt eszközökkel beleszóljanak országunk és hazánk, Magyarország belügyeibe, persze a ballib. ellenzék tevőleges együttműködésével? Fent nevezettek amellett, hogy elvetemültek, képesek voltak az un. áll civil vircsaft útján befolyásolni. Ugyanakkor éberségünk sem alszik mindig. Sokáig tettettünk magunkat és ezzel egyidejűleg úgy tettünk, hogy nem értjük galád szándékaikat és ezzel elaltattuk gyanújukat. Persze titkosszolgálati eszközeink, már a kezdetkor észlelték és folyamatosan jelezték aknatámadásukat. Mi akkor kivártuk az alkalmas pillanatot és nagyon profi módon lecsaptunk a befolyásuk alatt álló civil álarcot viselő gonosztevőkre. Még időben, szinte késlekedés nélkül elütöttük a leszámolás óráját. Jellemző, hogy ezek egytől egyig meg voltak lepődve gyors és hatékony módszerünktől. Akkor ismét ütött az óra, és a legalkalmasabbnak látszó időpontban, hirtelen és nagyon gyorsan, minden lassúságot mellőzve törtünk rájuk. Mi senkinek nem engedjük meg forradalmi és szabadságharcos önvédelmünk aláásását! A valódi civil Cöf útján nyílt levélben kifogásoltuk tiltakozásunk elvtelen lejáratását és gúnyt űző szándékát. Ezt post restante szétküldtük a világ minden tájára, konkrétabban a norvég kormánynak. Mert Magyarország nem hagyja magát!

  3. Az Ökotárs Alapítvány páncélszekrényében talált lutefisk miatt súlyos környezetszennyezés miatt vádat emeltek ismeretlen tettes ellen. A péncélszekrényt az ATEV Fehérjefeldolgozó Zrt. telephelyére szállították, a mozgatására használt gépjárművel és dolgozókkal együtt. Az ATEV telephelyét katasztrófasújtotta területnek nyilvánították.

  4. okoskák, azért nem furcsa, hogy azok a civil szervezetek amelyek kölcsönt kaptak az Ökotárstól, utólag nyertek is a pályázatokon?
    “Az Ökotárs alapítvány a saját tőkéjéből eseti jelleggel kölcsönt adott olyan civil szervezeteknek, amelyek utófinanszírozással jutottak támogatáshoz.” csak hát:
    “Mivel a norvég alap a nyerteseknek előre, nem pedig utófinanszírozásban fizet, ezért a kölcsönt kapó szervezeteknek semmi közük a magyar kormány által támadott alaphoz.” vagyis kölcsönt kapók még nam nyertek a NA-ból, de akkor vajon miből akarták visszafizetni? ja persze, abból, hogy majd nyernek!
    index.hu/belfold/2014/09/09/ezeket_a_bunoket_kovette_el_az_okotars/
    Nem én írtam, csak józanul értelmeztem!

  5. A megkérdezett támogatási szakértő elmondta, hogy ilyen kölcsönök nélkül sok civil szervezet képtelen lenne elkezdeni programját, hiszen a pénzt a feladat elvégzése után kapják meg. „Ezek nem tőkeerős szervezetek, a feladatukból kifolyólag nincs jelentős pénzügyi hátterük. Esélytelen, hogy mondjuk a K-monitor banki kölcsönt kapjon, miközben azzal foglalkozik, hogy a korrupcióval kapcsolatos adatokat kirakja az oldalára. Erre nem kap pénzt sehonnan, és ezért fontosak az olyan megoldások, amelyek segítenek elvégezni a munkát, hogy aztán megkapják az elnyert támogatást.”

  6. @Fufo: ne keverj! Miből akarták visszaadni a kölcsönt, ha nem voltak biztosak abban, hogy majd nyernek a pályázaton? S miért lehettek biztosak ebben?
    Akciókat akkor illene elkezdeni, ha már megvan hozzá a fedezet. Náluk forditva van?

  7. Külföldről “TÁMOGATÁSBÓL” kapott pénzekkel bankot játszottak? A nyereséget ki nyelte le? Annak szaros Norvégiának, mely nem is EU tagállam mi köze van Magyarországhoz? Mit fenyegetőznek az EU-val, amikor büdös nekik a tagság? Ráadásul a “támogatást” egymás között osztották el a most ájvékoló libsik. Aki nem volt bent a brancsban (70-80%) azt kizárták a “buliból”. Ez a pénzéhes, szarkeverő csőcselék remélem jól megszívja.

  8. Ezek a viking hordák bármire képesek, hogy megvessék a lábukat gazdag, gyümölcsöző országokban. Ha nem figyelünk oda, a Kárpát medence lesz a második Normandia.

  9. @Fufo: te arányosnak és törvénytisztelőnek érzed azt, hogy a z Ökotárs hónapok óta nem teljesíti sem a KEHI sem az ügyészség felszólítását az iratok bemutatására? Akinek nincs félnivalója, annak titkolnivalója sincs, nemde?

  10. @Fufo: konkrétan az amit már többen is jeleztek! De a K@McKinney: EHI-nek mindenhez van köze ami államok közti szerződés alapján történik! Márpedig a NA ilyen alapon működik, nem egy norvég alapitványtól jön a pénz! Persze, az Ökotárs vajon miért nem akarta bemutatni a vesztes pályázók listáját? netán kiderülne, hogy ők nem voltak a kölcsönkérők közt?

  11. A Készenléti Rendőrség a rajtaütés sikerén felbuzdulva, megrohamozta a Közgép székház recepciós pultját illegális golyóstollak után kutatva. A portás elvezetése után már nem mentek feljebb.

  12. @bölcsbagoly: A magyar hatóságok által indított audit nem felel meg azoknak a megállapodásoknak, amelyeket Magyarország Norvégiával az EGT és Norvég Alapok végrehajtásával kapcsolatban aláírt. A megállapodásban egyértelműen lefektettük, hogy a Civil

    Alap végrehajtásáért és ellenőrzéséért a donor országok felelősek. Mint azt már korábban bejelentettük, a következő auditot Izland, Liechtenstein és Norvégia az ősz folyamán tervezi lefolytatni 13 ország, köztük Magyarország hasonló Civil Alapja vonatkozásában. A magyar kormány felé azt is jeleztük, hogy várjuk részvételüket ezen audit során.

  13. @Fufo: ezt a norvégok állitják, mi meg mást s ezért fordul a kormány a strassburgi birósághoz.
    A donor ország (Norvégia) nem teljesiti a kötelességét és részrehajló, ezért kel beavatkozni.
    Még mindig nincs válasz arra, hogy kölcsönt nem kért szervezetek melyik listán szerepelnek, a nyertesekén vagy a vesztesekén?

  14. @bölcsbagoly: Én meg becsöngetek hozzád mint szabad, demokratikus választásokon 4/5-del megválasztott tömbbizalmi és követelem, hogy mutasd be az elmúlt évi bankszámla kivonataidat és számolj el a bevételeiddel! Ha nincs takargatnivalód (pl fegyverkereskedés, kábítószer vagy kurvafuttatás) akkor mitől fosol?

  15. @Fufo: pl. a vesztes pályázók listáját, hogy azok miért nem nyertek ellenőrizték -e már, no meg persze a pályázatukat. vagy teljes a bizalom z Ökotársban, milyen alapon, libsin? A libsi-értékrend, eszmerendszer = infantilizmussal. Aki felnőtt korára nem növi ki, az infantilis marad.

  16. @Fufo: próbálj meg arra válaszolni, hogy azok akik kölcsönkértek az Ökotárs alapitványtól, azok miből fizették vissza? netán a NA pályázatból? Ez mennyiben tisztességes eljárás?

  17. @bölcsbagoly: Mondd a trafikügyben vesztes pályázók listáját, valamint a pályázataikat és a pályázatok elbírálásának szempontjait közzétették már? Az, hogy neked mi a véleményed a “libsi” értékrendszerről, azt hiszem, teljesen lényegtelen. Szerintem te vagy infantilis.

  18. @bölcsbagoly: Se nekem, sem neked nincs hozzá semmi közöm. Csak nem azt akarod mondani, hogy a rendőri akció azért volt, mert féltek, hogy a támogatott szervezetek nem fizetik vissza az Ökotársnak a kölcsönt és ezáltal az Ökotárs anyagi veszteséget szenved?

  19. @bölcsbagoly: Na akkor tartok is neked egy gyors oktatást liberalizmusból.
    Liberális = megengedő
    Szóval szerintem persze, piszkíts csak ide. Én meg nem foglalkozom veled. Mert mint liberális elfogadom a létezésed. Nem tetszik, de ettől még nem fogok habzó szájjal házmestereket és blogadminokat rádkérni.
    Jelen formádban addig vagy ártalmas amíg foglalkozunk veled. Úgyhogy innentől csak abban tudok bízni, hogy mire legközelebb jövök erre megtisztítják ezt a játszóteret.

  20. @bölcsbagoly: A kormányrendelet alapján a NA utófinanszírozásos (net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1200326.KOR 83. § paragrafust olvasd el). Pl. Civil szervezeteknél bevett gyakorlat a többi EU-s alapnál is, hogy a beruházások elkezdéséhez előleget kap a pályázó. Ezt természetesen azután kapja, miután már van egy nyertes pályázata, amivel el kell számolnia a projekt megvalósítása után. Ilyen van például a mezőgazdasági alapnál is, ahol a kitermelők a projekt megvalóstásához előleget kapnak.

  21. @sportswear: okoska, a cikkben írják, hogy a NA-nál nem utófinaszirozás van! Ergo, nincs előleg, hanem aki pályázik és nyer utána elkezdheti a tevékenységét! S az előleg=/= a kölcsönnel! Hiába véditek a védhetetlent, messzire bűzlik az ügy.

  22. Magyarországon elkezdödőtt a DEMOKRÁCIA LEBONTÁSA! Ujságirotól telefon elvètel,készenréti rendörség bevetèse stb,stb! Most már kezdem érteni hogy plakáton Rákosi Orbánnal van összemosva. Tek ,készenléti és mèg micsosa= ÁVÓ !

  23. @bölcsbagoly: Az, hogy egy újság azt írta, hogy előfinanszírozás, attól még a rendeletben az van, hogy utófinaszírozás van csak. Átküldtem a linket, olvasd el, ha nekem nem hiszed el. Az Alapítvány honlapján is ez található az útmutatóban: “A projektek végrehajtását legkorábban a támogatási döntés közzétételének napján lehet elkezdeni, költségek is ettől az időponttól kezdve számolhatók el. Visszamenőlegesen semmilyen költség nem számolható el, sem korábban felmerült, sem már elvégzett tevékenységek kapcsán.” Tehát utófinanszírozás van. Az újságíró hülyeséget írt. Ennyi 🙂

  24. A rendelet 2012-es és még hatályos (mondom, nyisd meg a linket :))…
    Egyébként az Index cikkben is ez szerepel: “Az Ökotárs alapítvány a saját tőkéjéből eseti jelleggel kölcsönt adott olyan civil szervezeteknek, amelyek utófinanszírozással jutottak támogatáshoz.”

  25. Srácok!
    Ez a Hírcsárda, őrizzük meg méltóságunkat. Nekem a kommentekről valamiért ez a vicc jut eszembe:
    A fiatal tanárnő kérdi a gyerekeket hogy milyen madarakat ismernek.
    – Sirály, … veréb, …
    Mire Móricka:
    – Kerekes bagoly.
    Erre a tanárnő:
    – Kerekes bagoly? Olyan nincs.
    – De van! Tessék átjönni holnap este vacsorára és megmutatom.
    Másnap így is lesz.
    – Szia Móricka! Na, hol az a kerekes bagoly?
    – Mindjárt hívom – bekiált a szomszéd szobába.- Nagypapa gyere, itt van az a csaj, akit ígértem neked. Képzeld, még bugyi sincs rajta!
    Kigurul a nagypapa tolószékben ülve:
    – Húúú, húúú!

  26. @bölcsbagoly: A kognitív disszonancia fogalmának nézzél már utána, és az általad hivatkozott index cikket olvasd már át még párszor. Mint ha elegánsan kihagytál volna dolgokat, szövegértelmezési képességeidben érzek némi kivetnivalót. Amivel semmi baj, ha nem múltál el még 12.

    Tedd fel magadnak a kérdést. Tudna neked itt bárki bármi olyat mondani, bizonyítékot linkelni, ami meggyőzne arról, hogy nettó hülyeségeket beszélsz? Nem is, ez így túl erős. Tehát bármi olyat, ami megingatna abban, hogy esetleg itt tényleg a “Norvégoknak van igaza”, és nem Lázár Jánosnak/KEHI-nek?

    Ugye, hogy nem?! Te nem az igazságot keresed, hanem az igazad.

    Értem én, hogy számodra minden liberális gondolkodó maga az irtandó fertő, bizonyára mind buzi és drogfogyasztó, de ebben az esetben javasolnám az országot elhagyni keleti irányba. Észak Korea vagy bármelyik sharia-val ítélkező iszlám ország nagyon szimpatikus lesz neked. Tipp: szilveszterkor majd ne akarjál koccintani, meg ünnepelgetni, mert durván meg fognak korbácsolni. Az alkohol is drog, és ebből ott nem csinálnak kulturális vitát. Drog és kész, úgyhogy ne igyál. Viszont lehet 8 éves feleséged is, akit már akkor simán megdughatsz. Mindjárt az illiberális paradicsomban fogod magad találni. Nyugodtan kóstoljál bele, hogy az milyen.

  27. @bölcsbagolyné:
    Gizám!
    találjad már telibe az urad egynéhányszor hamarost, mert igen nem jól van, úgy látom. ide-oda kószál, oszt mindenfelé kötöszködik. tudom, hogy nehezen hajolsz már, és ki kell venni a műfogadat, de nehogymá’ nagyobb baj essen, még belézuhan az árokba a biciklivel, vagy megtalálja nyúzni a sziámimacskát.
    ja, meg hogy a túróst vajjal vagy margarinnal gyúrod-e, mert pénteken átjönnek a Sándorék, veszek is egy Chardonnay-t.
    siessé’ szaporán, nehogy baj legyen,
    D.

  28. Mi történt a TEK-kel, hogy a készenlétieket küldték? Szabadságon vannak a fiúk?
    Amúgy kár annyira felfújni a dolgot, pár év és megszokjuk, hogy egy egész rendőr zászlóalj rohan le cégeket, vagy sima mezei állampolgárokat.
    Az üzenet egyszerű: kussolj, dolgozz, adózz, fizesd a büntetéseket, és nem lesz baj!

  29. “hogy nem fél erőt alkalmazni ott, ahol túlerő várja őket”

    Teljesen ertheto ez a fellepes, es egyaltalan nem tulzas. Mindenki tudja, hogy a Magyarorszagi “civil”szervezetek, valojaban kulfoldi titkosszolgalatok altal penzelt csoportok, legtobbszor CIA kulonitmenyek. Ezek a mindenre elszant, a hideghaboruban, a szovjet kinzokamrakban edzodott ugynokok nem ismerik a trefat. Gondolkodas nelkul valaljak a kegyetlen halalt, es halnak hosi halalt az amerikai elnok nevevel a szajukon.

  30. @adrfst: Elfogyott az uniós pénz, nem futotta TEK-re!:))
    Azok az Oszter Sándort ittas vezetését megíró újságíró bilincsbeverésével voltak elfoglalva, mivel a felesége egy narancs színű párt jelöltjeként indul október 12-én.
    Lefoglalták a telefonját is, DNS mintát is vettek, de nincsenek speciális szerszámaik, hogy kivegyék a sim kártyát, ezért most klónozást végeznek a telefonon, ürgebőr tokba teszik és ráengednek egy hörcsögöt, hogy legyenek sok-sok kis telefonjaik. Mint tudjuk, a hülyeség Nyugatról érkezik.

  31. Régen az alapítványokat piramis játéknak hívták,pénzt szerezni az emberektől—felélni a szervezetre—nagymellel pofázni—plussz kölcsönadni a megszerzett pénzekből—-minden alapítvány sorra kerül–gyermekrák stb.
    Ez ma a legnagyobb dívat,,civil csoportot létrehozni vagy kamupártot,beszedni a tagdíjat,pofázni a tv-ben—a végén a főnök elviszi a lóvét egy vállalkozásba.

  32. @adrfst: “Mi történt a TEK-kel, hogy a készenlétieket küldték?” Nyugi, már csak néhányat alszunk és a NATO gyorsreagálású hadosztályával fogják semlegesíteni az ilyen idegenszívűeket. Ukrajna csak álca! Az igazi célpont az Ökotárs utca 8!

  33. Érdekes módon lekerült az Index címlapról a “rajtaütéssel” foglalkozó cikksorozat. Az is érdekes, hogy csak a Hírcsárdát rakták ki ebben a témában a blogok közül.

  34. @bölcsbagoly: Te annyira értetlen vagy és kevered a szezont a faszommal!!
    Olyan szervezett kapott kölcsönt aki már nyert a pályázaton. Eu-s pályázaton, ami utófinanszírozott. Szóval megkapta a kölcsönt, elköltötte, vitte a számlákat, megkapta a pályázati pénzt és visszafizette a kölcsönt.
    Csak, hogy tiszta legyen, ilyen kölcsöne több banknak is van gazdálkodó szervezetek igénybe is szokták venni, de civil szervezeteket általában nem finanszíroznak a bankok. ezért volt erre szükség. Ezt egyébként semmiféle törvény nem tiltja, ha valaki nem üzletszerűen csinálja és az üzletszerűség kritériumait törvény rögzíti.

  35. 20 éve megy, hogy idegen országok pénzelik a magukat civileknek hazudó szélsőséges libsiket azért, hogy ha kormányra kerülnek, kamatostól adják vissza a kapott pénzt. Ezek a kamu civil szervezetek uralták a kapott pénz révén a liberális kört, ők osztották a pénzt és ők döntötték el mi a “liberális”. Persze olyan is lett.

    Ideje volt végre leállítani.

  36. Ó jaj. Nagy a pánik a belterjes libsi csoportocskáknál. Várja őket a munkaerőpiac. A másik gond, hogy alijázni sem lehet, az izraeli munkaerőpiac még a hazainál is kegyetlenebb, ráadásul ott antiszemitázás sem jön be.

  37. @Fejesrob: A magyar kormány miért nem a románnak utalja, az ottani magyar szervezeteknek szánt támogatást? Miért támogat Magyarország egy másik országban lévő szervezetet, amik ráadásul sokszor bírálják a román kormányt, néha még tüntetést meg ellenállást is szerveznek?! Mi az isten az a civil vircsaft erdélyben egy másik ország pénzén? De sorolhatnám Szlovákiát, Ukrajnát, Szerbiát stb. Sőt még ‘ammerikai szervezet is kapott pénzt, nem is keveset, a magyar kormánytól.

  38. @Fejesrob: Legfőbb ideje véget vetni a kurvalytöke uralmának és a pénzszűkének! Az új NATO gyorshadtest hamarosan 9000 milliárd dollárnyi frissen nyomtatott ötdolláros bankjegyet fog külföldibank- és -alapítványellenes harci jelszavakkal jelölt harci helikopeterekről szétteríteni Magyarország területén. Az akcióba az iráni Forradalmi Gárda és az észak-koreai “Kommunista Szombat” hadtest is bekapcsolódik, saját készítésű, az eredetihez megszólalásig hasonló ötdolláros bankjegyekkel. A külföldi kurvalybankok, stb. majd jól megnézhetik magukat!

  39. @tobias2: Ne ess pánikba. Itt mindössze annyi lesz, hogy kb. 200 magát civilnek hazudó liberális megpróbál belföldön paláverezni. Index és hasonlók, “a kormány nekitámadt a civileknek”, “kit zavarnak a békés civilek” és hasonlók.

    Ez persze nem fog menni, ezeket a volt SZDSZ-es figurákhoz köthető, politikai érdeküket Sorosék pénzéből közüggyé tevő civil kamukkal azért mindenki tisztában van. Társadalmi támogatottságuk nyilván nulla.

    Jön a külföld, azt viszont magasról szarják le Orbánék, hiszen 2018-ban magyarok mennek el választani.

  40. @Fejesrob: “Jön a külföld, azt viszont magasról szarják le Orbánék” Orbán Viktor úr időnként Ausztriából tesz rá, a hírek szerint. Anikó asszony ilyenkor komondort símogat orbánbuksi helyett, de úgy is jár.

  41. Pofátlanul cinikus a kormányzati kommunikáció, miközben uniós ezer milliárdokat mutyiznak szét a haveroknak pályázatok ürügyén még ők akarnak Brüsszelhez fordulni.

  42. @sas70: Mert amit csinálnak, az törvénysértő. Külföldi csoportok, államok pénzelnek magukat civil szervezetnek nevező liberális politikai csoportokat.

    Szerinted ezt melyik ország engedi?

    Az egy másik dolog, hogy ezek nem használták fel hatékonyan ezeket a pénzeket, hanem egy szűk belterjes körben szétosztották, magukra költötték.

  43. @sas70: Te valamit nagyon össze keversz. Sorosék Izraelben nyugodtan pénzelhetnek magukat civilnek álcázó politikai szervezeteket. Ez ellen nekem semmi kifogásom. Ahogy az sem, ha mi külföldi, de magyarok lakta területeken tesszük ezt.

  44. Illemtanóra bunkó rendőröknek

    A régi 20-30 éves rendőrviccek óta semmit sem fejlődött a rendőrség szürkeállományban. A régi viccek ma is aktuálisak. Fél órája történt. Ülök a számítógép előtt és a feleségem szól, hogy valaki világit be az ablakainkon és az ajtónkon elemlámpával. Na jó, elemlámpám nekem is van. Metabo Li-Power 16 air cooled 14,4V 2,2 Ah-ás akkuval. Jó erős és sokáig bírja. Ipari minőség. Előveszem és kinyitom az egyik utcai ablakot a családi házunkban és visszavilágítok a rám világító elemlámpás alakokra.

    bővebben itt lehet olvasni:
    vilagnezet.blog.hu/2014/09/10/illemtanora_bunko_rendoroknek

  45. @Fejesrob: Semmi törvénysértő nincs abban, ha egy ország valamilyen célból civil szervezeteknek nyújt támogatást. Mi is nyújtunk támogatást más országokban tevékenykedő magyar, de lehet nem csak magyar civil szervezeteknek. Mit szólnál ahhoz, ha lerohannának egy erdélyi magyar szervezetet a román rendőrök és vegzálnák őket, meg lefoglalnák az irataikat, ellehetetlenítenék a működésüket?
    De magyar környezetvédő szervezetek is tiltakoztak a verespataki ciános aranybánya újranyitása ellen, (sok más szervezettel együtt) mert az a bánya okozta a tiszai ciánszennyezést. Gondolom a román hatóságok is boldogok voltak, hogy nem engedték a bánya megnyitását. És mélységes felháborodás volt, hogy mit képzelnek a románok, mikor mindenki tiltakozik.
    A te logikád alapján semmi közünk hozzá, hogy egy másik ország területén, mit csinálnak a hatóságok, kormányok. De nagy volt a tiltakozás amikor a délszláv háború idején, magyarokat hívtak be a szerb hadseregbe, hogy harcoljanak a többi etnikum ellen, vagy most ukrajnában is voltak ilyen hangok. Szóval kurva sok példa van arra, hogy különböző szervezetek felemelik a hangjukat bizonyos események ellen. Ez lenne a normális!
    Csak neked és a hozzád hasonlóknak most az a baja, ha esetleg a szent fideszedet kritizálni merik, vagy hajléktalanokat segítenek, vagy cigányoknak felzárkóztató programot, iskolát támogatnak stb.

  46. @Fufo:
    (Fufo 2014.09.09. 19:27:42
    @bölcsbagoly: Konkrétan mi a baj?)
    Talán az a baj, hogy a bagoly mégsem elég bölcs. Sőt eléggé süket és vak. Fogalmam sincs arról, melyik erdőben él?

  47. az egyik barátnőm táncosnő. szépokos, kedves, egyedül nevel két gyereket. egy alapítványnál dolgozik, igen, igen, az ökotársas, vadimperialista, ballibsi, hazaáruló bandában.
    amióta megy a balhé, alig kapja meg, (az amúgy is kevés) fizetését (amit biztosan mutyiba nyeretek a rohadékok).
    azóta tehát nagyjából ingyen táncikál egészséges és fogyatékos gyerekekkel.
    baromira veszélyes a nő és az egész banda, nem csoda, ha ennyien összemaszatoltátok magatokat.

  48. @sas70: Te még mindig nem érted mi a gond. Ezek NEM civil szervezetek, csak annak vannak álcázva. Ezek liberális politikai szervezetek és a támogató politikai céljai érdekében tevékenykednek. Ez nyilván tilos, nem véletlenül hazudják magukat civil szervezetnek.

    Nem véletlenül van ezeknek kizárólag jobboldali kormányokkal baja.

    Attól, hogy itthon nem szeretnék sem “norvég”, sem zsidó befolyást, még nem jelenti azt, hogy nem szeretnék a magyar lakta területeken magyar befolyást. Gondolom, érted.

  49. @Perde Dóra: Nahát mit nem mondasz. Én pld. semmilyen támogatást nem kapok, pedig én is civil szervezet tagja vagyok és hasznos tevékenységet végzünk. És van még a kerületben ilyen jónéhány.

    Most hallom, hogy az Ökotárs 30 milliárddal rendelkezett évente. Ehhez képest egyetlen pályázatukat sem láttam a 20 év alatt, elég jól titkolták. Miért nem jelentek meg ezek a pályázati kommunikációban?

    A nejem kitalálja, hogy beteg gyerekeket tornáztat, gondolod, hogy jár neki is akkor a támogatás? Már úgy értem, megélhetési szinten?

  50. @Fejesrob:
    jól gondolod, én például értelek.
    olyasmiről beszélsz, amiről nincs közvetlen tapasztalatod vagy tudásod.
    tehát semmi másról nem adsz információt csak magadról, azt viszont bőven, nem nehéz megérteni.

  51. @Fejesrob:
    akkor ezért vagy így felindulva?
    mert te nem kapsz támogatást?
    sajnálom. remélem azért tényleg hasznos a tevékenység, amit csinálsz, és hogy lesz erőd, hited támogatás nélkül is csinálni, mint az említett barátnőmnek, akik szintén évekig kereste a helyet, ahol pénzt is kapott azért, ha azt csinálta, amiben hisz.

  52. @diszkriminans: :)))))))))))))) Egy civil szervezet pályázik és nagyon nem érdekli, hogy a kormány és/vagy a kerület osztja szét a támogatást. Továbbá a munka nagyrésze, 99%-a önkéntes, azaz a támogatás csak nagyon kis szerepet játszik. Alapvetően a civilség jellemzője, hogy nem vagy elszigetelve, hiszen önkéntesek munkájának összessége jelenti a civilséget.

    Ezek a valamikori SZDSZ-hez köthető libsik, akik javarészt külső támogatásból éltek és uralják Sorosék Mo-ra szánt pénzét. Ha valaki pénzt akar, csak rajtuk keresztül juthat hozzá.

  53. @Perde Dóra: Nem vagyok felindulva, hiszen ÉN nem támogatásból élek.

    A barátnőd pályázzon és ha tevékenysége érdemes, fog kapni pályázati pénzt. Persze megélni nem igazán fog belőle. Ahogy nagyrészt senki más sem. De az önkéntes munka az igazi civil tevékenység.

  54. Azért jól látszik, hogy a szélsőséges libsi mantrák mögött nagyon kemény külföldi tőke áll. Biztosan sokan csodálkoztak azon, hogy pld. egy “civil” szervezetnél miért olyan fontos a kormány antiszemitizmusa és efféle látszat marhaságok. Ugyanakkor miért nem zavarták ezeket a Gyurcsány kormány kemény törvénytelenségei, pld. az, hogy 2006. október 23-án az elfogott embereket a rendőrségeken és a börtönökben meztelenül verték, megalázták, a kamerák pedig “éppen rosszak voltak”. Most már mindenki érti, miért.

  55. @Fejesrob: Troll úr. Alapvető probléma, hogy a vélt igazságával ellentétes tökéletesen alátámasztott tényeket teljesen figyelmen kívül hagyja, az azt alátámasztó bármilyen pletykát meg tényként fogadja el. Rövid az út a paranoiához.
    Például sokkal egyszerűbb lenne kormányellenes szerveket finanszírozni suttyomban, semmi szükség ehhez teljesen transzparens alapítványokra.
    Megjegyzem a jelen kormány, – de ez már vélemény, – százszorosát , ezerszeresét költi a félretájékoztatásunkra, agymosásunkra. És ráadásul még csak nem is külföldiek pénzét, hanem a sajátunkat. Nekem ez fáj igazán.

  56. @deruyter: Már miért “Troll úr”? Mert más a véleményem mint neked, te nagyon demokrata. Ez a gond bennetek “libsikben” Nektek az a troll, aki egy blogon más véleményt fogalmaz meg. Ezért utálnak benneteket, mert ez mindennapos volt a kommunista érában.
    Képtelenek vagytok a komcsi tempót levetkőzni és a többit hibáztatjátok, miért szitokszó a libsi.

    Továbbra is azt mondom, külföldi pénzeket kizárólag a választók által megválasztott és többséget szerzett szervezet oszthat szét. Gondolom, világos számodra is miért ez a véleményem.

  57. @diszkriminans: Senki nem mondta magukat jogvédőnek nevező civil szerveteknek, hogy tilos Kunczénél és Gyurcsánynál tiltakozni, tilos a bántalmazottak érdekében a parlement előtt tiltakozni.

    Persze könnyen lehet, a “demokrata” balliberális kormány őket is szanaszét verte volna őket, vagy eleve betiltotta volna a gyűlést. Mint akkor olyan sok esetben.

  58. Ahogy visszanéztem ide és láttam mennyi komment van,egyből tudtam,hogy valami vita alakult itt ki.:((

    Azért a biztonság kedvéért:fideszgecik,takarodjatok a jó édes kurva anyátokba!

  59. @Fejesrob:
    “Továbbra is azt mondom, külföldi pénzeket kizárólag a választók által megválasztott és többséget szerzett szervezet oszthat szét”

    De pont az előbb hoztak fel olyan példákat, amiknél meg mégsem így gondolod.

  60. Szerintem nem kell annyit kínlódni, elég nyilvánvaló, hogy bár a “norvégok” 20 éve teszik a milliárdjaikat a libsikbe, ennek az égvilágon semmiféle társadalmi haszna nincs. Ha csak azt nem vesszük annak, hogy egy szűk liberális kör igen jól megél.

    Ha lenne, százezrek tüntetnének a parlament előtt.

  61. @braue: Erre azt tudom írni, hogy abban a pillanatban, hogy csak a fele mértékben kúrja el mint Gyurcsány, az IMF hitelig nem is kell eljutnia, menjen is csak. Ide olyan kell aki folyamatosan teljesít.

    Most az, hogy nem Kunczéék osztják szét a libsiknek szánt lóvét, a civil szervezeteknek az csak jó.

  62. @Fejesrob: De én leszarom a gyurcsányit! Kit érdekel, hogy ő mit szart el. A Fidesz jobban érdekel, mert ők nem ilyenek voltak. Nagyon elszalad velük a ló . És ha egyszer buknak (egészen biztos, főleg, ha egyre jobban elvadulnak, csak az a kérdés mikor), nem lesz visszaút, nagyon sokáig.

  63. @braue: Tény, hogy egy Jobbik győzelemmel én is kiegyeznék. Balliberálisokat olyan 20 évig még nem. Ez a generáció egyszerűen még nem demokrata. Ez meglátszott az ellenzék kezelésén a gazdaságra, társadalmi feszültségekre adott reakciókra.

  64. @braue: Amúgy van jó pár vastag komcsi a fideszes csapatban, de Zoltai alkalmazásán azért elgondolkodtam. Aláírom, hogy a zsidó kibaszott konzervatív és bizalmatlan, de hogy Mo. zsidóságának ez legyen az összekötője, szerintem nagyon gáz. Nem nagyon hiszek abban, hogy a zsidó született kommunista.

  65. @Fejesrob: Fel ne robbanj! Halkan megjegyzem, hogy azt nem vitattad, amit érdemben írtam, nevezetesen, hogy csak az itt általad a CIKKBEN szereplők kapcsán leírt abszolút részrehajló nem tényeken hanem feltételezéseken alapuló véleményedet kritizáltam.
    Csak belekapszkodtál a “troll” szóba, aztán azon puffogtál és rögtön meg is konstruáltad az elmédben, hogy én milyen is vagyok. De ha neked jobban esik a libcsikomcsizás, egészségedre.

  66. @Fejesrob: Csak, hogy tudd. Én magamat alapvetően liberálisnak tartom és nagyon nem tetszett, amit 2006-ban előadott a kormány a tüntetések kezelése témájában. Nem is szavaztam rájuk. Azt azonban nagyon nem látom, hogy milyen alapon vegzálják ezeket az alapítványokat, miközben a CÖF a napnál is világosabban a fidesz kampánycége ráadásul komoly magyar adófizetői pénzekből. És ez csak csepp a tengerben, ott van még a “nemzeti konzultáció” az egész köztévé valamint az önkormányzati újságok stb.

  67. @Fejesrob: (meg bölcsbagoly, és a többiek) tudod, nagyon elkeserítők vagytok. Nem azért, mert habzó szájjal fröcsögtök és libsiztek mindenkit itt, akinek más a véleménye, mint a tiétek. Még csak azért sem, mert az a véleményetek, hogy veszniük kell ezeknek az alapítványoknak, mert ördögtől valók. Ez is egy vélemény.
    A baj azzal van, hogy nem akarjátok megérteni, hogy a nagy többségnek mivel is van baja ebben a történetben. Én sosem dolgoztam alapítványnál, fogalmam sincs, hogy hogyan működik a civil szektor, mégsem tetszik ami most történik. És nem azért mert bármilyen ellenzékhez tartozom, és érdekemben áll elítélni ezt a kormányt. Azért nem tetszik, mert egy újabb példája a totális hatalom megszerzésének, és minden eddigi játékszabály felrúgásának.
    25 éve sok környező országgal együtt elindultunk egy új úton. Nem azért, mert mi kiharcoltuk magunknak, egyszerűen kirohadt felettünk az orosz rendszer (bocsánat, szovjet), és az volt a mondás, hogy akkor most nyugati demokrácia lesz. És szépen lassan megtanultuk, hogy ebben a rendszerben hogy mennek a dolgok. Vannak pártok, akik egymással (szépen vagy csúnyán) küzdve próbálják megszerezni a hatalmat négy évre. Aki hatalmon van, az lop, az ellenzék meg ez ellen tiltakozik, de úgy egyébként többnyire hagyják az embereknek, hogy azt csináljanak, amit akarnak. Így megy ez ebben a rendszerben. Előtte megtapasztaltuk, hogy a másik rendszerben hogy ment. Az más volt, ott a hatalom totális kontrollt gyakorolt minden és mindenki felett. (Félreértés ne essék a hatalom MINDIG együtt jár közpénzek lenyúlásával, korrupcióval, ez rendszerfüggetlen. Persze ennek módja és a gátlástalanság mértéke már igenis fontos kérdés) Most azért nem tetszik amit ez a kormány csinál, mert ugyanúgy a totális hatalomra törekszik, mintha az előző rendszerben lennénk. Legyen szó akár kritikus médiáról, vagy ellenzéket támogató alapítványokról, egyszerűen nem tűri el őket. És nem válogat az eszközökben, nem korlátozza magát a rendszer játékszabályaihoz. Ezért a nagy károgás, és ezért mennek el olyan sokan ebből az országból. Mert nem akarnak megint megfélemlítve, ellehetetlenítve, a totális hatalom árnyékában élni. Na ezt nem értitek Ti meg.

  68. @sportswear: az általad idézett rész (“A projektek végrehajtását legkorábban a támogatási döntés közzétételének napján lehet elkezdeni, költségek is ettől az időponttól kezdve számolhatók el. Visszamenőlegesen semmilyen költség nem számolható el, sem korábban felmerült, sem már elvégzett tevékenységek kapcsán.”) egyáltalán nem azt jelenti, hogy utófinanszírozott egy projekt. sőt, ez a részlet semmilyen információt nem tartalmaz a finanszírozásról. itt arról van szó, hogy ha július 15-én hirdetik ki a győztes pályázatokat, akkor nem lehet elszámolni egy (ebben az esetben mind a “teljesítés időpontja”, mind a “számla kelte” számít) május 22-i számlát.

  69. nem értem. deruyter már leírta a nyilvánvaló érvet: “….Például sokkal egyszerűbb lenne kormányellenes szerveket finanszírozni suttyomban, semmi szükség ehhez teljesen transzparens alapítványokra….”

    gondoljátok, hogy ha itt titkolt befolyásszerzési akció lenne, akkor nyilvános pályázaton, nyilvános weboldalakon közzétéve éves audittal, nyilvános irodával meg mindennel érkeznének ezek a pénzek??
    gondolom a CIA is így támogatta a kontrákat vagy kiket mi?

    ez aztán már tényleg a hülyeség teteje… de mindegy, mert fejesrob ezt is megmagyarázza mingyá…

  70. @rozsomákidomár: Ha a nagy többségnek mint írod baja lenne ezzel, ott tüntetne 200.000 ember a parlament előtt. Ebben biztos lehetsz.

    Ami pedig a megfélemlítést illeti, tudna mesélni jó pár ember aki bár szimpatizált az ellenzékkel, mégsem mert az utcára menni. Gyorsan felejtesz. Mi többiek azonban nem.

    Az országból pedig nem azért mennek el, mert pár Soros kedvenc nem kapja meg a havi apanázsát és az sem érdekel különösebben senkit, hogy ebből nem oszthatnak azoknak, akik az ő mércéjük szerint liberálisok.

  71. @deruyter: Ez sajnos a balkán. Bár én semmiképp nem szavazok balliberális pártra, nem különösebben zavartak volna ugyanezért amiket leírsz. Amíg az emberek az önkormányzatin is pártokra szavaznak addig miről beszélünk.

    Az előző kormánnyal nekem az volt a bajom, hogy amellett, hogy vagy csődbe juttatták az országot, még az ellenzéküket is rendesen korlátozták.

    A balkánnak is vannak fokozatai és a ballibsik kedvencei sajnos rendesen az alján állnak.

  72. @88888888: Tudod hogy van. Libsiben semmiképp nem bízunk. Amúgy számodra is láthatóvá válik, hogy belterj osztotta a pénzt.

    Amúgy bevallom, elgondolkodtam, nem lenn e jobb hagyni az egészet. Az, hogy az SZDSZ típusú libsik a béka segge alatt vannak annak igen csak főoka az, hogy a régi SZDSZ-es kör uralja a pénzeket. Magukra, hülyeségekre, látszat munkákra költik, tele szabálytalanságokkal, hiszen ki merné őket felelősségre vonni. Mint valami KISZ szervezet. Kb. olyan hatékonyak is.

    Most ez miért rossz? Miért baj az, ha pár SZDSz-es libsi Sorosék jóvoltából túlél. Nyelvezetük, mondanivalójuk minden normálist elriaszt, nem véletlenül döglött meg a szadesz.

  73. @Fejesrob:
    Akkor olvasd el miket írsz. Mindenkit libsizel, akinek nem egyezik veled a véleménye, az észérveket ignorálod vagy a szokásos mantrákat ismételgeted újra és újra, mindezt lekezelő stílusban. Mivel vagy jobb a “libsiknél”?

  74. @braue: Tudták hogy elvállalja. A zsidók részéről lehetne hányinger, de azokat addig sem zavarta amíg vezetőjük volt. Végül is Orbánék alkalmaztak egy embert, aki a zsidók ízlésének kiválóan megfelel.

  75. @Fejesrob: “Tudod hogy van. Libsiben semmiképp nem bízunk…”

    hát ez jó. persze hogy tudom hogy van, de hogy ezt nyíltan ki is mondod az vicces. erre mondhatnám hogy fideszesben semmiképp nem bízunk, de az nagyon korlátolt lenne a részemről. mint ahogy a részedről is az. akkor végül is az érdemi beszélgetést hagyhatjuk, mert te már előre eldöntötted hogy mi van.
    bocsánat, ez itt már az ítélet Virág elvtárs…

  76. @diszkriminans: Ahhoz képest, hogy a liberalizmus a kommunisták menekülő pályája, kitörési pontja volt, elég gáz ez a komcsizás.

    Központi utasítás része volt 90 után a liberális (SZDSZ-es) alapszervezetekben a vezető poziciók megszerzése. Azért a komcsik is tudták mi a demokrácia lényege. 94-től ezt már nagyon titkolni sem kellett.

  77. @bölcsbagoly: Hova vezetett: Mesélj!

    @Fejesrob: És ezt te honnan tudod? A fater munkásőr volt?
    @vilagnezet.blog.hu: Befizetted már a gázdíj tartozást és a büntetést az óra manipulálásáért? A társkeresőnek pedig akkor is fizetned kell a tagságért, ha minden nő elhajt már levélben is.
    A bíróságok pedig nem foglalkoznak veled ha egy beadványt nem vagy képes rendesen megírni.
    Ja és a világnézet blogod miért a gázórákról, társkeresőkről és bíróságokról szól?

  78. @gázóra ellenőr: próbáld meg értelmezni ezt:
    index.hu/index2/#bloghu/mosmaiorum/2014/09/10/el_a_kezekkel_a_liberalis_alcivilektol
    Főleg ezt a mondatot:
    “az Ökotárs alapítvány ideológiai elhajlása is kellően megalapozottnak tűnik, az alapítvány igazgatójának nyilatkozata sok mindent elárul: „keresztény-konzervatív elkötelezettségű civil szervezetek azért nem kaphattak támogatást, mert a Norvég Civil Alapnak „nagyon határozott célkitűzései vannak”, amelyet a támogatók, azaz Norvégia, Izland és Liechtenstein határozott meg.”
    Tehát a kormánynak tapsolnia kellene hozzá, hogy ezek a célkitűzések a nemzeti, keresztény, családcentrikus szemléletet akarják támadni? Otthon náluk, ha a lakosságuk megengedi!

  79. @Perde Dóra: Erre emlékszel? Nincs még folytatása
    Rövid politikatörténet Magyarországról:
    1945-90 Faszok
    1990-94 Az előzőek mégsem akkora faszok
    1994-98 De
    1998-2002 Új faszok
    2002-06 Két fasz közül a régebbi
    2006-10 Ezeket a faszokat már tényleg nem lehet überelni
    2010-14 De

  80. @Fejesrob: Egy régi vicc csak neked:

    A második Orbán-kormány megalakulása előtt egy újságíró fölteszi Orbán Viktornak a kérdést: – Elárulja, hogy mi a programja?
    – Ellopunk 2000 milliárd forint közpénzt és egy bolgár tanulmányt.
    – Egy bolgár tanulmányt?! – kérdezi meglepetten az újságíró, mire Orbán Simicska Lajoshoz fordul:
    – Látod? Mondtam, hogy az a 2000 milliárd forint senkit sem fog érdekelni.