Beiktatása után beszélt nekünk első napjairól a katolikus egyház új vezetője, a Szentszék gauchója, Ferenc pápa. Vagy ahogy a barátai hívják, Frank.

hello frank.jpg

Hogy telnek a pápák első napjai?
Ahogy bárkinek, egy új munkahelyen. Elvittek a HR-re, ahol aláírtam a papírokat, kaptam belépőkártyát (ez jó a fénymásolóhoz is – a szerk.), és ki kellett töltenem a kafetériapapírokat. A pápamobil átiratásával volt egy kis gond, mivel az argentin jogosítványt nem akarták elfogadni. De aztán mondtam, hogy én vagyok az új pápa, és ment minden.

Nem éreztetik önnel, hogy ön az új fiú?
Á, abszolút nem. Mindenki nagyon kedves volt velem már az első pillanattól kezdve. Többen odahívtak az asztalukhoz ebédnél is. Nem volt semmi feszengés, olaszos lazasággal állnak hozzá mindenhez a helyiek. Az első vezetői értekezlet is meglepően barátságos légkörben zajlott.

Senki nem keménykedett?
Volt egy milánói bíboros, valami Angelo, aki látványosan otthagyta az asztalt a kantinban, amikor én leültem. De a többiek rászóltak, hogy viselkedjen aztán kezet is csókolt nekem. Azóta előre köszön.

Mit talál a legnehezebbnek az új munkahelyen?
Több process van, amit optimalizálni kéne első lépéséként, ez már most látszik. 360 fokban kell gondolkoznunk, nem elég, ha csak 1.0-s eszközökkel dinamizáljuk a felhasználókat. Mi magunknak kell lenni a paradigmaváltásnak, csak így tarthatjuk meg a vezető pozíciónkat. Először is mindenképpen jelen kéne lennünk az Instagramon.

Van mottója?
Nincsen. Nézze, ha ilyeneken gondolkoznék, vagy csak ülnék és várnám az előléptetést, nem haladnánk semerre. Csak végzem a munkámat, ezért fizetnek. Ahogy az egyik kedvenc rapperem is mondja: Pápa’s gonna páp. Ennyi. 

35 KOMMENT

  1. Az azért kimaradt, hogy az első napon ugye van egy picit kellemetlen vizsgálat, mikor is rá kell ülni egy furcsa székre, ami középen lukas, és akkor az egyik bíboros alulról benyúl…

    Bár lehet, hogy több évtizedes papi szolgálat után semmi furcsát nem találnánk abban, ha egy másik férfi morzsolgatja a zacsinkat.

  2. Betanítási időszak nincs? Az új pápát nem szokta betanítani az elődje? Gondolom, Ferencnél ez az első alkalom, hogy pápa.

    Milyen hosszú a próbaidő?

    Teljesítménybérezés van? Mondjuk ha többet pontifikál, kap jutalékot?

  3. A pápa mire kérte a kafetériát? Buszbérletre? Otthoni internetre? Mert ugye beiskolázási támogatást nem kaphat, önkéntes magánnyugdíjpénztári tagsága sem hiszem, hogy van. Mi marad, Szép-kártya, aztán leeszi egy pizzériában?

  4. FIGYELEM RENDKÍVÜLI HÍREK !
    A koradélutáni órákban a TEK megostromolta Szaniszló Ferenc zebegényi otthonát, miután a közismert újságíró többszöri felszólításra sem volt hajlandó visszaadni Táncsics- díját. A különleges szolgálat emberei Balog miniszter felkérésére hajtották végre a veszélyes akciót a veterán, több frontot is megjárt panorámás háza ellen.
    Az operatív művelet sikerrel járt, a megkerült díj új gazdájára vár.
    ( forrás: MTI )

  5. @/X: rajtad kívül csak 8 hozzászóló, bár 13 komment volt…

    amugy igaz: fárad ki a blog…

    a közéletben nincs semmi érdekes… már csak a jól működő szürke unalmas mindennapok…

  6. @/X: A HCs sosem volt a blog.hu főcsapása: akadt ami a konstelláció miatt pörgött, más meg 13 hsz-t sem vonzott.

    A napirajznak pl. egy hozzászólása sincs – praktikus okokból – oszt ki nem hagynám.

  7. @Bambulka: Hogy mi lesz a következő álláskeresésekor, az is jó kérdés, de engem az is érdekel, hogy most milyen volt az AC-je. Pl. volt-e olyan kérdés, hogy “do you smoke?”
    Meg hogy volt-e prezentációs feladata, amelyben Marshall-kereszttel kellett igazolnia az egyházak számának, és a népesség létszámának/fogadókészségének hatását.
    Meg hogy argentin létére színt kellett-e vallania, hogy földöntúlinak vagy eviláginak tartja-e Isten Kezét.

  8. Látom ma is összegyűlt a szokásos neonáci istenke kiválasztott felsőbbrendű csőcseléke…

    Valakit vallásában megalázni emberi méltóságot sértő! Ha ezt vallási alapon teszik, nem 3-5 év börtön, hanem 5-8 év börtönt irányoz elő a nemzetközi közösség…

    Inkább arról beszéljünk, milyen imát mondjunk és kire a temetési szertartáson, ha Iránt megtámadja Izrael… Főleg amikor Sadam Husszein Obama végre odatolja képét rendet tenni…

  9. @Lindalinda: Ferenc egy sajtókonferencián hasonló szituációban igy kommunikált:
    “I told you I was cordially imparting my blessing. Since many of you are not members of the Catholic Church, and others are not belivers. I cordially give this blessing silently, to each of you, respecting the conscience of each, but in the knowledge that each of you is a child of God. May God bless you”!