homeless-tarlos.jpgEgykori gyártelepi tömblakás, valahol a város szélén. Foszladozó kötélre kötött kutya ugatása köszönt. A főpolgármesterhez jöttünk.


Az udvaron szeméthalom és tűzrakások nyomai. Koszos ruhájú, de mosolygós kisfiú játszik a kutyával. Bottal böködi, az pedig nyüszítve tűr. “Melyik lakás a főpolgármesteré?” Állati hangok jönnek a torkából, és üres tekintettel felmutat a valaha szebb időket is megélt bérház első emeletére. A szélső lakás az.

A lépcsőházban csendben tanyázik a sötét, pedig nappal van. Szokatlan verőfény. A lépcsők hiányosak, omlanak, esnek szét. Mellettünk két szakadt lurkó szalad le. Kopogunk, az ajtó üvege betörve, bedeszkázva. Egy beesett arcú, de egyenes hátú asszony nyit ajtót. “Jó napot kívánok, a főpolgármester urat keressük“. A felesége hellyel kínál a szegényes, lyukas bútorokon. Tűzfalra néz az egész lakás, pedig lentről úgy tűnt, mintha az udvarra tekintene.

Egy szoba, a parkettából már csak csonkok. Rozsdás kályhában lobog a nagy része, onnan adja az erőtlen meleget. Rajta lábosban víz, fölötte szárad a frissen mosott főpolgármesteri munkaöltöny. A falon szinte feketévé barnult régi Bravo-poszterek bekeretezve. “Az előző lakó hagyta itt.” Meséli az asszony. Látta, hogy bámuljuk őket.

Csapvízzel tudom kínálni az urakat, a kávé ma reggel elfogyott” – mentegetőzik miközben a pókhálókat tekeri ki hajából. A sarokban három csontsovány, alulöltözött gyermek remeg egy nyirkos kartondobozban. “Tavaly fogadtuk örökbe őket, rettenetes körülmények között éltek korábban.

Tarlós úr iránt érdeklődünk. Szombat van, mégsincs itt a ház ura. “Van még két munkahelye, a fizetéséből lehetetlen kijönni.” Mint megtudtuk, éppen az Orczy téren dolgozik. A postán szortírozza a küldeményeket. Minden szombaton reggel 8-től délután 4-ig. “Az éppen a lakbérre elég. Ha nem lenne még a takarítói állás, akkor éhen halnánk. Bár ez sem élet így.” A gyerekek visszaaludtak, így csak csendben sír ez a melegszemű asszony. Próbálunk kérdezni, de már nincs mit.

Kifordulunk a lakásból. A szomszéd néni macskájával veri a port időrágta szőnyegéből a gangon. “Ellopták a porolómat. Ez maradt.” Csoszogva szökik a novemberi nap. Nem akar maradni. Visszanézünk a buszmegállóból, a ház már nem látszik.

Januártól közel kétszeresére, bruttó 1 296 321 forintra emelkedik a főpolgármester havi illetménye. Jó helye lesz annak a pénznek.

97 KOMMENT

  1. Kész.

    És az a vicc, hogy ha tarlós meg a Fidesz folytatja a háborút, akkor az erősebb kutya baszik elve alapján tarlós 3-4 év múlva tényleg kábé így fog élni.

  2. Istenem, megkönnyeztem….
    Kell is az a fizetés emelés, azt mondom én is.
    Na de kérem, mi az hogy csak januártól???? Hiszen itt a karácsony, nem lesz így se ajándék, se fa, se meghitt boldog és laktató karácsonyi vacsora? Nem hiszem el hogy odafent nem tudnák ezt visszamenőlegesen min. hat hónapra megadni és még a héten átutalni a megfelelő számlára. Legyünk már egy kicsit emberségesebbek, na.

  3. @dupi: neked is külön megküldöm a számlaszámot:
    11784009-15490012-03540000 iparnyúzási adó.
    Mert az ismétlés a turul annya.(kúrva ’14)
    Évente kétszer lehet utalni, március 15.-ig és szeptember 15.-ig,
    az árbevételed 2%-át.Közben éheznek.

  4. @Dour ®: Miben jó?
    Talán a 200 méteres, 24 órás Demszkyre mutogatásban és köpdösésben.
    Az összefoglalót a jövő héten mutatja be az Újj Szinház.
    De, hogy D. ügynök ellen még nincs elfogató parancs, az azért gyanús.
    Ennyi év után semmi fogás, semmi bilincs, meg láncon vezetés?
    Még egy rohadt aláíratlan üres oldal sem?
    Legalább valami kicsi kabátlopás, könyörgöm.
    Az is lehet, hogy a föpi annyira vajszívű, hogy mindent elnéz D-nek,
    sőt védi a fidis hiénáktól.Ha! Ha! Said the Clown.
    http://www.youtube.com/watch?v=FfmY9z64vg4

  5. @Rorschach: A valahol felsíróst a felejthetetlen Munk Vera vetette képernyőre.
    Nem értem különben, mit kell ezen rinyálni, egy másfél milliós putrit (Budapest) elvezetni már valami, mégis csak 101. a fizetési listán. Szerintetek Demszky megérdemelné? Hát akkor?

  6. Nem tudom, miért rugóznak ezen a fizetésen, ez egy sima banki igazgatói ( főosztályvezetői és nem ügyvezető igazgatói és nem senior üv ig és nem is vezigh és nem is vezig és nem is elnök-vezig) fizetés, valaki 3-5 ember vezetéséért megkapja ez, alapfizuként.

  7. “A sarokban három csontsovány, alulöltözött gyermek remeg egy nyirkos kartondobozban. “

    ” A szomszéd néni macskájával veri a port időrágta szőnyegéből a gangon. “Ellopták a porolómat. Ez maradt.” “

    :))

  8. Én még bruttó 1 296 321 forintot is kevésnek tartok. Az ember akinek a legfőbb eredménye két év alatt hogy adott nekünk egy Elvis Presley teret ennél jóval többet érdemel…

  9. Azért álljunk meg egy pillanatra a demagógiával…
    Nagy baj lenne, ha még ez az elbaszott, szerencsétlen banánköztársaság sem engedhetné meg magának, hogy FŐPOLGÁRMESTERE havi 1 – másfél milliót keressen havonta (legálisan, publikusan).
    Demszkyvel sem az volt a baj, hogy ennyit keresett. Sőt -mily meglepő ezek után az okfejtésem-, Gyurcsánnyal és Orbánnal sem az a baj, hogy sok a havi fixük. Hanem az, hogy elmebeteg állatok, akik ugyan más-más ideológiák mentén és módszerekkel, de mégiscsak tönkreteszik ezt az országot.

    Értem én, hogy az irigy proletárnak CSAKIS ettől nyílik ki a bicska a zsebében, de azért akkor is, talán itt kellene egy kicsit szofisztikáltabban írogatni.

    (Egybites hülyéknek: véletlenül sem akarom védeni Tarlóst, pusztán azért legéppuskáznám, mert fideszes bolsevik.)

  10. Az utolsó előtti bekezdést módosítanám:

    “Csoszogva szökik a novemberi nap. Nem akar maradni. Visszanézünk a buszmegállóból, a kutya bánatos tekintettel néz vissza ránk. Nem sejti, miért fenik a kést az éhező lakók.”

  11. En kikotnem hogy minden valasztott tisztsegviselo olyan szolgalati autot kapjon es azzal kelljen jarnia, amilyennel a szavazoi atlagban jarnak.
    Egy 12 eves Suzuki Swiftet vagy F Astrat.

  12. @B. Bíró:
    “És az a vicc, hogy ha tarlós meg a Fidesz folytatja a háborút, akkor az erősebb kutya baszik elve alapján tarlós 3-4 év múlva tényleg kábé így fog élni. “
    Ez a hét vicce. Talrós három vagy négy ciklusban volt Óbuda polgimestere, legendák szólnak arról, miként szedte meg magát. Nyugodj meg, bespejzolt az öreg.

  13. Csak az éves inflációval emelte a fizetését
    Emeljétek ti is a sajátotokat
    Ha nem megy
    Abból is lehet tanulni
    Legközelebb majd főpolgármesternek tanultok
    Olyan túl sok iskola nem kell hozzá

  14. @Dr. (cath.univ.) Adofizeto:
    Totál igazad van, ez az összeg egyáltalán nem sok egy főpolgármesternek, és egyáltalán nem az a kategória, ami a főváros anyagi helyzetén bármit is változtatna. Anno az ókori görögök is nagyon jól tudták, hogy a választott politikusokat jól meg kell fizetni, abba nem gondol bele az átlagember, hogy ez pont a csórók érdekeit szolgálja, hiszen ez teszi lehetővé, hogy elméletben bárki elvállalhasson egy ilyen állást.

  15. @Dr. (cath.univ.) Adofizeto:

    Nem hiszem, hogy ez irigység lenne, csak tudod amikor nekünk 700 milliárdot kell benyelnünk (asszem most épp itt tartunk, de a költségvetés 23x újraírása után már a fene tudja) nem biztos, hogy ez most a legjobb időpont arra, hogy a főpolgármester úr a fizetése színvonalát emelje.

    Pláne, hogy a munkavégzése is hagy némi kívánnivalót maga után, hiszen az elmúlt 2 évből tér és utca átnevezgetéseken kívűl nem nagyon tud mást felmutatni, miközben a 3-as metró az elhanyagolt karbantartás miatt bármelyik nap leeshet a sínről (ennek ellenére persze nem állítják le, hulljon csak a nép, ki nem szarja le) a buszgarázsokban meg kannibalizmussal tartják életben a járműparkot – hogy csak a tömegközlekedést említsem.

    Nyilván nem azon az évi 15.555.852 Ft + jutattásokon múlik, de azért mégis, menyjen már a k…. …..ba az a városvezető, akinek ilyen helyzetben van képe akár két forinttal is emelni a saját fizetését! Én meg értsem meg, hogy miért kell csekkadót, telefonadót, faszomadót fizetnem az eddig is rekordmagas adóterhek mellett? Jaaa tudom, emútnyócév… persze…

  16. @Dr. (cath.univ.) Adofizeto: Most mi a baj? Demszky mar igy is egy tiz eves Octaviaval tolja. Tarlost pont nem tudom, de meglepne, ha nagyon sokat vezetne akarmilyen autot. A brutto 1.3 persze hogy csipi a plebsek szemet, de figyeld meg a vilagon ez mindenol igy van. Aki semmit sem er el az eleteben, az mindig megtalaja a hibast, aki miatt o nem er el semmit. Es ez a hibas bizony soha sem o sajat maga..
    A post viszont gyonyoru volt. Igazi gyongyszem, gratula.

  17. @Zabaalint:

    Csakhogy egy ilyen “állást” nem elvállal valaki, hanem jelölteti magát a választáson aztán a választók megválasztják. Kicsit más dolog ez mint elmenni egy multihoz vezetőnek.

    Azok akik egyáltalán eljutnak egy ilyen jelölésig, többnyire nem megélhetési gondokkal küszködő szegény szerencsétlenek, így amikor a kormány azt várja a zemberektől, hogy legyenek kedvesek kevesebből megélni mert kell a lé a költségvetésbe, akkor talán a zemberek is joggal várják a politikusoktól, hogy esetleg talán neadjisten ők is vállaljanak már egy kis részt abból a nem megszorításból amit nekünk le kell nyelni és ha a fizetésüket nem is csökkentik legalább ne azzal párhozamosan emelgessék ahogy a miénkből elvesznek. A

    Tarlós családnak az emelés elmaradása valószínűleg lényegesen kevesebb fájdalmat okozott volna, mint a jövőre esedékes plusz adóterhek és ennek következtében minden téren emlekedő árak fognak okozni a legtöbb magyar családnak.

    Ja igen, demagóg hülye vagyok:
    http://www.origo.hu/gazdasag/20121126-tizenegy-eve-vasaroltunk-ilyen-keveset.html

  18. Szegény Darth Vader is hasonlóan járt:

    BIRODALMI KÉREGETŐ

    Elúszott a Vader vagyon,
    S bánja már ezt Darth-unk nagyon.
    „Jaj, a pia! Jaj, a póker!”-
    – Szörcsög szegény ex-Skywalker.

    Nincsen vele már az Erő,
    S az, hogy változzon, csak merő
    Fikció, a science fajta.
    Senki sem segíthet rajta.

    Darth Vader egy tanult embör.
    Nyelvórákra well remember,
    S földül, marsul, napul s holdul
    Űrhajósor mellett koldul.

    ILLUSZTRÁLVA:
    fradyendre.blogspot.hu/2011/01/birodalmi-keregeto.html
    🙂

  19. Frady for Butapest!

    Butapesti barátaim! Van sok jó hírem! Elmondjam?
    Hosszas vacillálás után úgy döntöttem, hogy eleget teszek és vállalom!
    Legatyásodott és elszéktelenedett fővárosunk állapotát látva nem tehetem meg én, a népszerű ígérgető-művész, hogy ne vállaljam el, hogy az összes párt és civil szervezet közös főpolgármester jelöltje legyek. Nálam csak keresve találhatnának jobbat!
    Frady for Lord Mayor!
    Megválasztásom esetén az alábbiakat ígérhetem:
    A BKV nem csak, hogy ingyenes lesz, hanem a közlekedési vállalat fizet az utasoknak. Sokak számára megélhetés lesz az utazás!
    Megépül az Érdet Érddel összekötő Nagy-Butapest metrókörgyűrű.
    A Butapest táblákat P+R táblákra cseréljük, mert Nagy-Butapest határait három aszfaltóceán nyaldossa majd.
    A Margitszigetet megemeljük és a felső rakpartokra támasztva keresztbe fektetjük, miáltal lesz egy környezetbarát Duna hidunk.
    A Dunát a saját medre alá épített csőben vezetjük, a medret leaszfaltozzuk és miénk lesz a világ legszélesebb kerékpár útja.
    A panellakásokat tengerre néző ablakú, úszómedencés, zöldövezeti luxusvillákká alakítjuk.
    Hajlékosítjuk a hajléktalanokat.
    Négy évente Olimpiát rendezünk.
    Bajnokok Ligáját nyeretünk a Ferencvárossal. A kupát a népszerűségében csak Frady Endréhez mérhető csapatkapitány, a múlt-jelen-jövő nagy ígérete, Lipcsei Péter emeli majd a magasba.
    Kisebb lesz a Parlament, miáltal szélesebb lesz a pesti rakpart és több szobor fér el a Kossuth téren.
    Ingyenes lesz a parkolás, mert a parkoló-őröket a bálnákat bosszantó parkoló-órákhoz önbilincselt Greenpeace aktivistákhoz bilincseltetjük.
    Az utakról két héten belül eltüntetjük a dugókat. Az így nyert alapanyagokból parafenomének vezette Parafafeldolgozó Gyárat létesítünk. Meghirdetjük a „No para on the streets!” kampányt.
    Mindenki számára elérhető lesz az elitképzés. Elitt eszűeket felvonókúrára küldjük a Butapesti Liftgyárba.
    Unió Erdéllyel! Erdély lesz a Nagyonnagy-Butapest XXIV. kerülete!
    Mindenütt minden ingyenes lesz, a rendszeres akciók idején pedig még ingyenesebb!
    S hogy ezt az általános közjóléti ingyenélést miből fedezzük?
    Egyrészt Lisztferihegyen valódi hegyet építünk, hogy a gépeknek ne kelljen fel- és leszállniuk, csak elindulni és megállni. Az így megspórolt üzemanyagot színaranyárban adjuk el az energiafaló kínai piacon, a Józsefvárosban.
    Másrészt Frady Endre mezeket, Frady Endre lovas-szobrokat, Frady Endre versesköteteket, Frady Endre beszédeket tartalmazó CD-ket, Frady Endre mintás sérvkötőket, lúdtalpbetéteket és egyéb Frady Endre emléktárgyakat dobunk piacra, azaz kőkeményvalutásítjuk a népszerű ígérgető-művész tömegek általi imádatát.
    Frady Endrét minden butapestinek!
    Legyen a mi Frady Endrénk az Ön Frady Endréje is!
    Merjünk hiszékenyek lenni!

    fradyendre.blogspot.com/2010/06/frady-for-butapest.html

  20. @Zabaalint: Sosem éltem szarul, de ezen a poszton nevetni, azt nem tudtam. Másképp is el lehetne jutni Tarlós állatságáig, mint az emberi nyomor kellőképpen plasztikus ábrázolásával.
    Jellemző az ország morális állapotára, hogy ezt a posztot rakja az Index a totál címlapra, és nem azt, ami eszméletlen humorral és ötletességgel figurázza ki ezeket (pontosabban a mindenkori) politikusokat.

    Persze, ha ebben a … országban ezzel lehet a Fidesznek a legtöbbet ártani, akkor én sem leszek a jónak elrontója. 😉

  21. Némely fideszes képviselő (és persze a kormány) szerint meg lehet élni havi 47 000 Ft-ból. A főpogi fizetése ennek pont a 27 és félszerese.

    P°csába má’ a demagógiával!

  22. Mondjuk engem ez a fizetés kérdés zavar a legkevésbé ebben a parasztban.
    Szerintem egy ilyen pozícióban kapjon az ember nettó 6 körül. Talán így kevesebbet lop. Ezt éppen nem sajnálom tőle. Legfeljebb abban a kontextusban, hogy azt már eleve sajnálom, hogy ő a főpolgi.

  23. @Remppo: “hogy ez most a legjobb időpont arra, hogy a főpolgármester úr a fizetése színvonalát emelje.”

    Szerintem pedig az, hogy eddig csak fele ennyit keresett, közvetett beismerése annak, hogy itt kőkemény “mellékesek” is vannak, mert hát melyikünk lenne az a baromállat, aki havi 600-ért vállalna egy ekkora feladatot?! Napi 15-20 órákat dolgozhat, folyamatosan az idegösszeroppanás határán, nézz rá a fejére.
    Nyilván most sokat üvöltenek egyet, hogy én bazmeg elvállalnám! De azok nem sokat értenek a világból, a nagyobb pályás játékokhoz pedig semmit.

  24. @pistola: “Szerintem egy ilyen pozícióban kapjon az ember nettó 6 körül. Talán így kevesebbet lop.”

    NEGATÍV!
    Ha esetleg láttál már közelről, élőben “nagy embert”, tudhatod, hogy ez nem igaz. Minél több pénze és hatalma van az embernek, annál több pénz és hatalom kell a napi adrenalinszint fenntartásához. Pontosan olyan ez, mint a narkó!

    (Ma rossz napom van, mindenkivel vitatkozom.)

  25. Nahát, nahát. Tényleg nincs abban semmi kivetnivaló, ha egy főpolgármester 1,5 milliót keres havonta. ez alig több mint 5300 euró… Igaz, hogy ezért a pénzért a világ nyugati, vagy európaibb részén valódi teljesítményt várnak el.
    @Dr. (cath.univ.) Adofizeto: Ahogy mondod! de vegyük tudomásul, ahol az átlag fizetések 800 eurót jelentenek, ott ez a mértékű emelés, finoman fogalmazva is bosszantó!
    Jól jelzik, hogy a fidesz és csatolmányai, milyen mértékben xarnak ránk…
    Gondolj bele, Semjén egy enyhén cinkes doktorival és annak másolatával mini.elnök hlyettes, Te vagy én ilyen “papírokkal” mire jutnánk?

  26. @Dr. (cath.univ.) Adofizeto: Megint egyet kell értenem veled, a “nagy emberek”, sajna már csak ilyenek(legalábbis itt, Hátsó Hátasztánban), korábban sem volt sok kapcsolata a valósággal, ezt követően még kevesebb lesz. Ez a nagyobb baj! Emlegetem folyton ezt a valóságosdit, ez annyit jelent, hogy a versenyszférában, azonos körülmények között, még egyetlen jelenlegi politikus sem volt “megmérve”, tehát fogalma sincs a munkáról és a hétköznapok nehézségeiről…

  27. @pistola: Megfelelő embert kell választani ilyen poszotokra.
    Aki nem harácsol.
    Nehéz dolog ez.
    Érdekes, olyan esetekre, mint a Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei, ahol nem fizetnek, van ember.
    Miért ne lehetne valaki főpolgi, vagy politikus jelképes fizetésért?
    Lehetne.
    Csak ott már hatalom is van, és az nem azokat vonzza, akik képesek elmenni ,másokon – ingyen – segíteni.

  28. Szerencsétlen Szerencsétlen, aki a bruttó 1,2 milliót soknak tartod…
    -“-, aki szerint a nyomor ilyen mértékű bemutatása, nem a mocsok kereskedelmi tévék szemete…
    -“-, ne másra gyűlölködj, azért mert te agyhalott vagy…
    Pont a Tarlós az egyik legnormálisabb az egész tetüláda kormányoldalon!
    Vivát Fradyendre!

  29. @gezira: a fideszes képviselő nem mondta, hogy havi 47ezer. azt mondta, hogy ő is 47ezerből él meg, csak ez naponta van. el sem tudta képzelni azt, hogy valaki havonta ennyiből vegetál és nincs költségtérítése sem, évi 6-18 millió kb.

    .

  30. @Gyékény Béla: Köszönöm! Van már egy szavazóm! 🙂
    Amúgy meg:

    HOMO POLITICUS
    (avagy a párthálózatfüggetlen tévékészüléken
    miért nézünk inkább brazil szappanoperát?)

    Bővített mondatok
    Hagyják el szájadat,
    S nincs bennük ráció,
    Csak pár mű számadat.

    Beszéded lényege
    Számomra nagy talány,
    S elfér egy tűhegyen,
    Ha van egyáltalán.

    Szózatod nem ápol,
    Inkább csak eltakar.
    Távkapcsolóért nyúl
    S emígy ad jelt a kar.

    ILLUSZTRÁLVA:
    fradyendre.blogspot.hu/2011/10/homo-politicus.html
    🙂

  31. @Dr. (cath.univ.) Adofizeto: Szerintem annyit sem erdemelne. Es nem azert mert o a fopolgarmester hanem mert szarul vegzi a munkajat, konkretan hulyeseget csinal. Es egyaltalan nem artana neki ha leszallna a magas lorol )es kiszallna a szolgalati Audibol) es egyszer kiprobalna hogy elnek azok az emberek akik a fopolgarmesteri szekbe ultettek. Mar ha szeretne meg ott ucsorogni egy kicsit.

  32. Engem csak egy dolog érdekel már. Ha Yoda 600 évesen halt meg, mennyi volt náluk a nyugdíjkorhatár? 75 év meló, 525 pihenés? Ingyen repült-e?
    Szóval őt kellett volna főpolgármesternek választani mellékállásban, nyugdíj mellé.

    Szerintem Tarlós még a legvállalhatóbb arc a fideszesek közül. Demszky sem csinált semmit már a végén, csak állami ünnepeken rikoltozott a fasizmus előretöréséről (kis megjegyzés: ők voltak kormányon), erre az emberek megdobálták tojással. Közben lopott. Valaki mást?

  33. A fizetésemelés indoklása szokás szerint képmutatóra sikeredett, de ezt már megszokhattuk a kormánypárttól. Arra nem gondoltak, hogy ha Tarlósnál egy rakás ember többet keres ilyen-olyan kamu pozícióban, akkor azoknak le kellene csökkenteni a fizetését? Abból lehetne finanszírozni Tarlós és a helyettesei milliós fizetését.

  34. “A gyerekek visszaaludtak, így csak csendben sír ez a melegszemű asszony. Próbálunk kérdezni, de már nincs mit.”

    Ez már irodalom .. még ha sokan fintorog(ná)nak is, de az ilyenek úgysem tudják, mi a művészet.

    HCs mindörökké.

  35. +1 komment: nem az a baj, hogy a főpolgármester másfél milla körül keres. Aki valaha is dolgozott már üzleti életben, az tudja, hogy egy ilyen nagyságrendű állásnál ez ma egyáltalán nem sok pénz.

    A baj az lenne, ha ugyanúgy vagonszámra sikkasztana mindenki, mint Demszky alatt. És ugyan vannak a lopások csökkenésére utaló jelek is Tarlós idején (pl FVM visszavétele, reméljük, nem Fidesz-kassza lesz ebből is), de sajnos vannak ellentétes jelek is…………….. Tarlós egyébként nekem emberileg sokkal szimpibb, mint DG volt.
    Remélem, nem fásul bele ebbe a nem sok reménnyel kecsegtető küzdelembe……….

  36. @little troll: Sajnos ezeket nem tudom teljesíteni. A verselést csak a halálos ágyamon fogom befejezni, a Greenpeace-t politikai és gazdasági érdekcsoportok sötétzöld anarchista bérencének tartom, a programomban pedig keveredne a zöldség a zöld-fehérséggel.
    Hajrá Fradika! 🙂

  37. Porcica ellen poroló macska. Hmm. szabadalmaztatni kell!

    Ezentúl a közmunkások a reggelenként összefogdosott macskákkal fogják takarítani a teret. A kis karmukkal meg még össze is gereblyélik az avart.

    Ezt az újítást mindenképpen Tarlós ÚR nyújtsa be, hogy karácsonyra egy kis prémium is üsse azt a húsos puha párnás ujjacskákkal díszített, munkában sosem kérgesedett markát.
    Mert az neki jár.

    Aztán ha vissza kell vezetni a munkába a többi NER-ben megvilágosodott nemzeti bolsevikeket akkor irány a Mecsek, úgy is nukleáris energiát akarnak, hát tegyenek érte, bányásszanak uránt, egy szál csákányban. (Oszt’ jó napot)

  38. @nál: Valami azt súgja, nem tudnék neked elég jó linket adni. Ha mindenáron nevetni akarsz, kitaláltam neked egy módszert: olvasd úgy a HCs-s posztokat, hogy Orbán helyett Gyurcsányt, Matolcsy helyett Veres Jánost olvasol (itt már sajnos lesz némi élvezeti érték csökkenés) és Simicska helyett… , upsz, itt már végképp nincs analógia, azokat a részeket inkább hagyd ki.
    Ha esetleg Turulban utazol, akkor esélyed nincs a nevetésre, ezért minden ilyen résznél köpd le a monitort.

  39. @Dr. (cath.univ.) Adofizeto:
    Ne hallgass azokra a súgdolózókra. Sajnos hogy a kommented többi része mirôl és egyáltalán kinek szól, arról fogalmam sincs.

    Magad mondád, hogy az Index nem azt a posztot rakja ki, ami megérdemelné. Én megkérdeztem tôled teljesen normálisan, hogy vajh’ melyikre gondolsz, mert szeretnék jókat kacagni, és így talán az azt megérdemlô poszt is nyilvánosságot kapna, erre te meg jössz nekem ezzel a – már megbocsáss – faszsággal. Az egy dolog, hogy politikai nézeteimet tekintve totál mellé lôttél, de hogy egyáltalán egyetlen kérdésembôl hogy képes valaki ilyen következtetéseket levonni, az már egyenesen rejtély számomra.

    Ha már úgyis az ország morális állapotán merengsz, tarts egy kis önvizsgálatot is, mert ez a paranoia nem egészséges.

    A linket még mindig várom, nevetni szeretek, új blogokat felfedezni még inkább, azt pedig, hogy tetszik-e vagy nem, eldöntöm utólag.

    Köszi.

  40. @nál: Akkor megpróbálom megmagyarázni (a faszságomat):

    Abból, hogy valaki a HírCsárdán, ami naponta ontja a zseniálisnál zseniálisabb kormányellenes humort, humor után kutakodik (“adsz egy linket”) két dolog egyenesen következik:
    1.) Nincs humorérzéke;
    2.) Akár még lehet is humorérzéke, de sérti a humor iránya, kormánypárti lévén.

    Kezdem belátni, hogy tényleg tévedtem, mert a 2.) csoportba tettelek bele (ez a gyakoribb diagnózis itt.), valóban teljesen önkényesen.
    Most már az 1.) felé hajlok. 🙂

  41. @Dr. (cath.univ.) Adofizeto:
    3.) Kiváló humorézékkel rendelkezik, és azon akart nevetni, hogy mások milyen vacak posztra mondják, hogy “eszméletlen humorral és ötletességgel” van megírva.

    Azt kell, hogy mondjam, túl jól utánzod az ostoba fidesz-trollokat, de ezt ne vedd dicséretnek. A paranoiádat viszont kúráltasd, nem egészséges a világot fekete-fehérben látni.

  42. Most,hogy már nincs kint az Indexen, talán nem olvassa el senki:
    #91
    Pista bá’ nagyon fontos, felelősségteljes állásban van, megérdemli a jó fizetést.
    Egyébként az annyi, amennyit akar (a főnök), senkinek semmi köze hozzá.
    Ha nem lenne a főpolgármester, leállna Budapest vazeg.
    A nap 24 órájában irányítja, felügyeli a főváros életét. Nagyon nehéz munka.
    A multkór kicsit elszunnyadt, máris füstölni kezdett a metro, lelapultak a zöldhullámok.
    Le is vonták tőle az éjszakai pótlékot, és az uzsonnapénzt.
    Szóval nagy a felelőssége, mert ha hibázik akkor …….izé…..Mi is?
    Ja! Majd jól nemválasztják meg újra.(2-3 év múlva)
    A WC-és néni állásának nagyobb a rizikója mint ennek.
    Ha egy idomított fókát tennének a helyére, ugyanúgy működne a város, ha nem jobban.
    Amúgy meg úgyis kimagyarázza magát, vagy/és rákeni D. ügynökre.
    De ronda egy szakma. A csalánverés tipikus esete, és még jól meg is kell fizetni.

  43. szerencsétlen dr ? tarkós pistának még cigire se foglya futni…
    10% kal nő az ár… jövedéki adó miatt…
    apropó egy doktorit lehetne adni neki… ojjan aranyos és az még pénzbe se kerül…

  44. Bakker, eddig 1misi alatt volt a polgármesteri pozíció bruttó bére?
    Na ácsi már meg egy pillanatra, helótáim, gondolkozzunk már egy kicsit! (Ha már van agyunk, használjuk..)

    Én kérek elnézést: ma egy mezei multi középvezető többet keres, szóval enyhén szánalmasan demagóg lett a cikk.

    (Mondom ezt úgy, hogy baromira nem csípem ezt az útszéli parasztot.)

  45. Nagyon jó ez a cikk, bár tényleg demagóg. Gyurcsány egy fillért nem vett fel fizetést, de nem lett attól jó miniszterelnök (rossz se emiatt volt, az igaz), igaziból mindegy.

    Én azért nagyot röhögtem, Hírcsárdától ennél nagyobb elvárásaim úgysincsenek.

    Egészen nagyon ütős volt ez a bejegyzés. 🙂