A játékautomaták üzemeltetésének korlátozása után a kormány a szerencsejáték többi ágazatát is drámaian szigorítja.

lotyo.jpg

A kormány előzetes regisztrációhoz kötné a lottózást. A játékban csak 18. életévét betöltött, választójoggal rendelkező magyar állampolgár vehet részt, aki a szelvényeit a szavazással egyidejűleg, a szavazóhelyiségekben elhelyezett, lezárt urnákba dobhatja be. További szigorítás, hogy az 5 számot eztán 6 számból kell kiválasztani, így az egy nyertesre jutó nyeremény összege csökken.

A nyerési esély viszont nő, így szeretnénk sikerélményt és önbizalmat adni a magyar választóknak” – mondta el Lázár János, Minszterelnökséget vezető államtitkár. Egyéb szerencsejátékokban is eszközölnek szigorításokat: a lila plüssfigura jelmezébe kormánymegbízott kerül, a totóban pedig a 13+1 után ott lesz tizenötödiknek a Videoton ellenfél nélkül, fix 1-essel.

3 KOMMENT

  1. A társadalmi igazságosság jegyében az ötöslottóban ezentúl a 90 számból mind a 90-et meg kell jelölni, és minden játékos megnyeri a vételár 40 százalékát. A joker-szám egy db 1-es lesz, de egyesek igazságtalan előnyhöz jutásának kizárása végett mindig a 0 számot fogják kihúzni.