matolcsy excel.jpgA Microsoftot okolja Matolcsy György a költségvetési hiányért, mivel az Excelben nem egyértelmű szerinte a képlet lehúzása.

Szerintem egyáltalán nem logikus hogyha lehúzom az =A1*B1 függvényt, akkor nem B1-gyell szorozza meg a további sorokat is. A $B$1 jelölésre Rogán Tóni hívta fel a figyelmem, és azt kell, hogy mondjam, megdöbbentem. A magyar költségvetés nem tartalmazhat $ jeleket. Ez hazaárulás. Már megkerestem Bill Gates elérhetőségét, Hugh Grantnek megvolt” – nyilatkozta a magából kikelt Matolcsy.

Elemzők szerint a felismeréshez Rogán információin kívül hozzásegíthette Matolcsyt a Heti Válasz könyvismertető rovatában megjelent Excel for Dummies kiadvány recenziója is, amely új horizontot nyitott a nemzetgazdasági miniszter számára. Matolcsy a Minisztérium működését belülről ismerő informátoraink szerint jelenleg az IF-függvénnyel ismerkedik, és az új költségvetés magán viseli annak nyomait is, hogy megmutatták neki a cellaegyesítés funkciót is.

49 KOMMENT

  1. Mámeginta mocskos nyugati karvalytőkének köll megfelelni… Magyar kőcségvetésbe nyomasincs sema $, sema € jeleknek, de méga zalapműveletek jelei is túl ortodokszak! Asztámmeg ittvana zIF függvény: A zemm-betűt elloptáka közepéről, és fogaggyunk, hogya tárgyalásokommeg tőlünk fogják követelni…

  2. Igaza van Gyuribának! Tényleg abszurd még az a gondolat is, hogy a Magyar Nemzeti Együttműködés Rendszerének Magyar Nemzeti Költségvetésének Magyar Nemzeti Exceltáblázatában szerepeljen akár csak egyetlen I, M vagy F karakter is!

  3. Miazhogy nem egyértelmű a lehúzás képlete? Hát a NER micsoda?
    Be kell írni az A1-be: ‘Mindent a KÖZGÉP visz’ és kész a költségvetés.
    Már Csurka megmondta, hogy a szakértelem ócska bolsi trükk.

  4. 🙂 Ez mekkora – ezen már csak röhögök kínomban…

    A $ ismerete alapkövetelmény a szakközépiskolai oktatásban, és bármilyen képzésben… Ezeknek most akkor vett/másolt érettségijük/info-s oklevelük van?! ex köztársasági elnökünk után szabadon.

    De kérdem én, ha problémát okoz egy alap dolog, akkor miért is azzal csinálja? Vagy kaparja papírra, vagy csináltassa a titkárnőjével, remélhetőleg ő legalább figyelt az oktatáson…

  5. BREAKING NEWS:

    “Orbán Viktor döntése volt két héttel ezelőtt, hogy Magyarország adja ki Azerbajdzsánnak Ramil Safarovot, aki 2004-ben baltával megölt egy örmény katonát Budapesten – értesült több, egymástól független fideszes és kormányzati forrásból az [origo]. A miniszterelnök ezt a múlt héten a Fidesz elnökségi ülésén is elismerte”

    “Az [origo] információi szerint a viharos múlt hétfői elnökségi ülésen Orbán Viktor a pártvezetés tagjai előtt elismerte, “tudták, hogy balhé lesz”, és az azeriek szabadon engedik majd Safarovot.”

    “A baltás gyilkos kiadatását információink szerint a kormány előtt is már többször – először még 2010-ben, majd az idén júniusi bakui látogatása után – felvetette a miniszterelnök. A lépésről azonban a Safarov által elkövetett gyilkosság “borzalmas voltára”, illetve a diplomáciai kockázatokra hivatkozva mindkét alkalommal lebeszélték Orbánt a kormánytagok – az eljárást forrásaink szerint ráadásul legélesebben éppen a diplomáciai botrányban legrosszabb színben feltűnt Navracsics Tibor ellenezte. Augusztus végén ugyanakkor a téma már nem került a kormány elé, hanem Navracsics Tibort egyszerűen utasította Orbán, hogy az aggályok ellenére írja alá a kiadatási megállapodást.”

    http://www.origo.hu/itthon/20120911-orban-viktor-dontese-volt-az-azeri-baltas-gyilkos-kiadatasa.html

  6. @Baliame: Az excel következő verziójában lesz egy matolcsy-függvény. A gazdasági képletek csoportjában fogják elhelyezni, és véletlenszerű bemenő adatok alapján generál majd költségvetéseket, akár többet is. Lesz olyan paraméter, hogy IMF picsába küldése Igen/Nem, miniszterelnök bevette -e a gyogyitablettát Igen/Nem, stb . . . Remek kis képlet, ezzel még a hülye is tud majd költségvetést csinálni, sőt, csak az tud majd.

  7. A cella egyesítésre még szükség lehet, amikor egymás melletti cellákba kerülnek viktorral. Mégiscsak jobb egy olyan cellatárs akiről _tudja_ az ember, hogy vamzer.

  8. Jó lenne, ha csak ennyi lenne a baj, mert akkor Tóni mondaná, hogy mindent húzzál vissza, tegyél vissza, adjál vissza; Matolcsy mindent visszacsinálna, és kész lenne az ortodox gazdaságpolitika!

  9. No azóta meg kiderült, hogy a Microsoft Excel Matolcsy által feltárt hibái és hiányosságai is a hanyatló nyugat bizonyítékai csupán. Szerencsére időközben állami megbízás keretében a Közgép-soft már el is készítette az Unortodoxcel 1.0-át, amelyben teljesen máshogyan működnek a függvények és formulák.

    Előre meg lehet például adni egy oszlop kívánt végösszegét, és ha az oszlopban szereplő számok összege mégsem annyi, akkor az Unortodoxcel 1.0 vagy nem szól, hanem egy úgynevezett “összeadás kivételt” képez, amely csak az adott esetre érvényes rendhagyó összeadás szabályként (RÖSZ) el is tárolódik. Például: RÖSZ1: 2+5+10=22

    Állítólag az új költségvetést is Unortodoxcelben készítették már és azt beszélik, hogy az első sheet-nek Mati a “Tündérmese” címet adta, amely egy speciális kód, amely garantálja a sikert.

  10. @elwood: Nagyon nagy tévedés! Már építik a vagonokat, amivel Örményországba utaznak a bandájukkal együtt! Ott kapnak menedékjogot.
    Tudom, a kötélből font nyakkendő jobban állna nekik, de ez mégis csak félázsia!

  11. A végső megoldás természetesen a ∞Unortodoxa, amelynek mutatói tetszőleges irányban végtelen sebességgel forognak, s így az óra minden pillanatban minden időzónában tökéletesen és végérvényesen pontos!

  12. Olyan megható…..
    A Microsoft közleménye szerint a B1 -et nem szorozni, hanem gyorsnaszáddal sorozni kellene. (Ha már minden kísérlet kudarcot vall, olvasd el a használati utasítást)
    A B12 pedig segítene a gondolkodásban.

  13. @Totof:
    Az OSZTÁST tökéletesen tettenérted, de jobban belegondolva KIVONNI is tudnak, pl. pénzt az egészségügyből és az oktatásból.
    Az a baj, hogy HOZZÁADNI nem tudnak semmit semmihez, annyira nem értenek hozzá.

  14. Itt az idő hogy megszülessen a “Nemzeti Táblázatkezelő Rendszere”.
    Nem tűrhetjük tovább a Patch-telenséget.

    Az új rendszer születéséről egész estés játékfilm készül, melynek rendezője a Nyílt helyett Nyúlt pályázaton nyertes Koltai Gábor . A főszerepet Eperjes Károly, és Franco Nero játszák 20 percenkénti
    váltásban.

    Bemutató 2013 március 15.

  15. @trazz:Remete levele (a kötsönről)

    Kedves komám, Gábor!

    Tudod, írtam már sokat olvasok, mindenféle ócska könyveket. No, el nem hiszed, mit leltem! 1875. november havában, arra kérte az Egyiptomi (Kedive, miniszterelnök féle, a marha,) az angol kormányt, küldjön pénzügyi szakértőt nékije!
    Disraeli, angol miniszterelnök, hogy kihasználja a kedive nehéz pénzügyi helyzetét, A pénzügyi kölcsön fejében, rákényszeríti Anglia ellenőrzését, és protekorátusát. A misszióját, Cave főkincstárnok vezette! A kedive megengedte,, hogy megvizsgálja Egyiptom pénzügyeit. De a kölcsön tekintetében, nem tudtak megegyezni! Az államcsőd arra kényszerítette a kedivét, hogy siettesse a bankárokkal a megegyezést! Majd a hitelezők, és a kedive megegyeztek, hogy nemzetközi pénzügyi ellenőrzést, úgynevezett államadóssági pénztárt szervezzenek, és az államkölcsönöket konszolidálják!
    A pénzügyi ellenőrzés nem jelentett egyebet, mint Egyiptom bevételeinek teljes kifacsarását! 9,5 millió Font bevételből 7,5 öt fizetett külföldi hitelezőinek! Kihasználták Egyiptom nehéz helyzetét, hogy még nehezebb helyzetbe hozzák az országot. Több minisztérium élére külföldieket neveztek ki! A sajtó azt állította, hogy az ország összes bajai, a kedive önkényéből erednek! Ez a liberális frazeológia, csak a valóságot leplezte! A valóságban a kormány, csak a külföldi bankoknak volt felelős! A parlament, üres fikció volt!
    Nubár pasa, aki a hitelezők kielégítésére, több pénzt akart megtakarítani, csökkentette a hadsereg létszámát! Az elbocsátott tisztek lázadása elzavarta! Határtalan volt a bankárok, és a külföldi sajtó felháborodása!
    A külföldi ellenőrzés visszaállítása Egyiptom további elszegényedéséhez vezetett! Figyelsz haver! 1882 Alexandriában felkelés tört ki, 50 külföldit megöltek! Válasz: Alexandria bombázása, Anglia Egész Egyiptomot megszállta! Ez lesz a mi jövőnk is? Mit gondolsz errűl? A föd is csak egy tengejen forog, és nincs új a nap alatt! Csak buta rövideszű népség! Kőccsőn kell? Megkapjátok, a cumit meg bekapjátok! Ja a könyv, elolvashatod, Az újkori diplomácia története!

  16. @Szúrófény: Erdőjáró válaszlevele a kötsönről

    Kedves komám, Béla!

    Szerencsére nekünk nincsen szükségünk külföldi szakértőre, a hazaiak százszor jobban megoldják számunkra a cumit és a szopórollert. Ha Anglia lenne olyan kedves és megtenné azt a szívességet számunkra hogy megszállná az országot, legalább jobban élnénk, bár az örömtüzeket lehet hogy szintúgy lebombáznák, hiszen ki tudja mire lehet számítani ezektől a gaz kizsákmányoló ánglis hordáktól.
    Sajnos ennek a valószínűsége nagyjából pontosan nulla (nem 1875öt írunk és az ország gazdagságát nem lehet tevék számában lemérni) , meg Anglia sem az az öngyilkos típusú ország (ami hozzánk beteszi a lábát az azonnal rothadásnak indul).
    A parlament pillanatnyilag szerencsére nem üres fikció, hiszen az olyan emberi nagyságok mint a csúti rém, laci a kövér, ma tolcsikar, feri a gyurcsi és társai biztos kézzel kormányozzák a szent néptől és istentől kapott kétharmaddal hazánk gyorsnaszádját a sivatagban, egyenesen a sharlakk szent szája felé.
    A főd is csak egy tengejen forog, és nincs új a nap alatt! Csak buta rövideszű népség! Nem kell Kőccsőn? Ja, dehogynem kell, csak majd háromszor annyiért a posztszovjet testvíreinktől, meg a vérrokon picisárgaferdeszeműektől. Mer’ nehogymá’ nekünk ugassanak, merhogy” mi nem leszünk gyarmat, mi vagyunk keletközépejrópa unortodox (nincs ferde, csak kusza szem!) csájnája.