Az újonnan indult vízibusz mellett hamarosan vízivillamos, vízimetró és Vizi E. Szilveszter is lesz.

A rekkenő hőségre tekintettel a BKV a teljes flottáját vízi közlekedésre alakítja át. Ezzel megspórolható a költséges légkondicionálás a járműveken, az ellenőrök pedig felfújható, kacsás karszalagban végezhetnék áldásos tevékenységüket.

A vízivillamos tesztüzeme a hétvégén már le is zajlott a Bartók Béla úton. A BKK közleménye szerint a Gellért-fürdőnél nem is csőtörés volt, csupán elárasztásos főpróbát tartottak a 19-es villamos vonalán. A vizivillamos egyébként jól vizsgázott, bár némi szigetelésre még szükség lehet, legalábbis erre utal a 72 darab áramütéses áldozat.

A teljes víziesítés Vizi E. Szilveszteren kívül érinti a siklót is, ami új formájában vízisikló néven várja a várba érkező turistákat. A vízisikló érdekessége az lesz, hogy nem vízen fog siklani, hanem a kabint töltik fel vízzel. A vízisiklóban a bliccelőket könnyen ki fogják tudni szűrni, hiszen a speciális vízi BKV-jegyek búvárkészülékként is funkcionálnak majd, így a jegy nélkül utazók mind megfulladnak, de pótdíjazás mellett jár az újraélesztés is.

16 KOMMENT

  1. Nem hiába mondják évek óta, hogy a BKV-nak mekkora vízfeje van.

    Ennek mintájára az új magyar légitársaság lehetne mondjuk VízAir.

    A metrókocsikat meg sürgősen vissza kell mondani és tengeralattjárót rendelni helyette. Vicces látvány lenne, hogy búvárfelszerelésben várnak az utasok a peronon, aztán kiúszna az alagútból a tengeralattjáró.

  2. A vízilovakat kéretik nem bántani. Nekem 4 db van (2 csak nevelt). De a fiúk hasa alattijukat bármikor felajánlják politikusoknak. Azok úgysem harapnak, inkább nyelvtechnikában jók.

  3. Szervusz vizibusz,szeled a Dunát,
    összekötöd Pestet és Budát.
    Mondd, mért lógjunk a villamoson,
    ha van bőven hely a vizibuszon?
    Így tehát, szervusz vizibusz, jövöre talán
    fenn a Dunán, Balaton taván
    annyi lesz a vizibuszunk,
    hogy úszni tőlük nem tudunk …
    (Rátonyi Róbert: Szervusz vizibusz)

  4. Nincs Szukseg vizszintes palyakra 🙂 A Viz mindig Vizszintes 🙂 Ergo a maris megoldva a tulnepesedett barnarasult bliccelok tabora, csak korrekt Vizszintet kell beallitani. Es meg a bornek is jot tesz 🙂

  5. Ez egy igen előremutató kezdeményezés, főleg, ha hozzávesszük, hogy a jövőben a háborúkat már nem az olajért, hanem a vízért fogják vívni, így legalább előre elrendezzük, hogy legyen miért lerohanni minket. Egy vizi-trianont látok ebből kibontakozni, a Balaton háromfelé osztását meg hasonlókat.