Az afrikai gerillavezérről terjedő videó megtekintése után pontosan 7 nap múlva rejtélyes körülmények között életüket vesztik a felhasználók, kivéve ha megosztják azt Tumblr-mikroblogjukon, mert akkor bagolymatricás kerékpárt nyerhetnek ajándékba.

"Mikor megnéztem a Mizut, három napig fostam utána, de ez most más. Ez a top durva 2012." – nyilatkozta lapunknak Krisztián, aki egyike azoknak, akik megnézték az interneten terjedő Kony 2012 című videót, ami Joseph Kony ugandai zsoldosvezér gaztetteiről szól.

"Hallottam, hogy kijön valami néger a képernyőből, borzalmas lehet. Én csak azért élek még, mert egy ismerősöm valamelyik ciki videomegosztóról küldte át a linket, és nem nyitottam meg." – mondta el megmenekülésének történetét Dávid, majd mesélt arról, hogy éppen most rögzítette első lemezét a hálószobájában egy nagyon rossz gitár és két bedrogozott mopsz felhasználásával.

A videó a halálesetek ellenére vészesen terjed, így viszont egyre többen jönnek tisztába a Kony-ügy súlyosságával, és határolódnak el az ugandai rémtől. Az Egyesült Államokban már kezdeményezték a róla elnevezett Coney Island felrobbantását, a legtrendibb japán fiatalok pedig nem használják többet a "konichiwa" köszönést.

Magyarországot is súlyosan érinti ez a kampány, már több száz Konyhabútor szaküzlet kényszerült bezárásra, és több internetről verbuválódott kommandó is a Bakonyban keresi a gerillavezért.

11 KOMMENT

  1. A Kony vírus nem tud hatni akkor sem, ha két napon belül háromszor visszaküldjük annak, akitől kaptuk és mind a három alkalommal megnyomjuk a Ctr-Alt-DEL gombokat, (Mac-en ez a módszer nem működik) és közben kimondjuk Bill Gates születési évét hexadecimálisan, angolul, hangosan.