Felülvizsgálta álláspontját a Magyar Családtudományi Társaság. Valójában nem a házasság előtti, hanem utáni szex a káros, különösen, ha nem a házastársunkkal történik, de rájön.

A magyar közvéleményt pár nappal ezelőtt azzal lepte meg a Magyar Családtudományi Társaság (MACSAT), hogy egyrészt létezik, másrészt, hogy kijelentette, káros a házasság előtti szex. Most újabb ajánlást adtak ki, amiben azt állítják: valójában a házasság utáni szex a káros.

A káros hatások között sorolják, hogy az „ilyesminek” akár terhesség is lehet a vége, ami a jelenlegi euró árfolyamok miatt meglehetős felelőtlenség. További káros következménye a házasság utáni szexnek, hogy egy idő után unalmassá válik, már egyik fél sem kívánja a másikat, vagy éppen egy másikat kíván. És ez a harmadik, és egyben legveszélyesebb momentuma a házasság utáni szexnek: ha olyasvalakivel történik, aki véletlenül éppen nem a házastársunk, de az rájön. Ekkor a házasság utáni szexnek akár válás is lehet a vége, akkor pedig már jobb lett volna, ha az illetők csak házasság előtt szexelnek bárkivel, mert utána nem kell válni.

A MACSAT már készülő következő kinyilatkoztatásában a házasság közbeni, házassággal párhuzamos, házassággal 60 fokot bezáró, és a lovakkal létesített szexuális kapcsolatok káros hatását fogja ostorozni. A lovak esetében szó szerint.

35 KOMMENT

  1. @kovezett: az később lesz valszeg, ahhoz biztos be kell drótozni a pincéket. ha jól látom a következő kinyilatkoztatásban a házasság közbenit fogják vizsgálni, gondolom az anyakönyvvezető és a pap szemszögéből is tanulmányozzák majd a kérdést…

  2. A házassággal és szexxel foglalkozó kutatók
    három részre bontják a problémát. Ugymint:
    1. rövid időtartamú, (válóper utáni)
    2. hosszú időtartamú (halálozás utáni)
    3. ásó, akapa, meg a nagyharang által megszüntetett házasságok.

    Az 1. esetben a házasság utáni szexet a nőnél lévő konyhakés,
    gázspré, kisebb tank, stb. akadályozza meg a legjobban.
    Főleg, ha a pasi nem fizeti a gyerektartást.

    A 2. esetben a sexelésnek a mélyen elásott koporsó az akadálya.
    (Bár volt már aki kiásta)

    A 3. eset pedig egyértelmű.No sex, vagy jönnek.

    Vannak síron túli, öröktől fogva, örökké tartó házasságok,
    de ott a sex tranzcendenciális jellegű, azaz materiálisan
    egyáltalán nincs, nem is volt soha sex. Az meg minek?

  3. én úgy tennék, mint az egyszeri zsidó. tudjátok, aki aziránt tudakozódott, hogy lehet-e ima közben enni. a rabbi felvilágosított, hogy nem, de azt mondta neki, fordítsa meg a helyzetet: evés közben ugyanis lehet imádkozni, hisz azt bármikor lehet. vagyis: ha nincs szex házasság előtt, akkor én megkérdezném, hogy vajon szex után lehet-e házasodni? és arra mindjárt azt mondják, hogy sőt, tanácsos. namost az időpontokról nem kérdezek semmit 🙂

  4. Még a Matolcsy orbán párostól várunk valami korrekt adófajtát a szexuális együttlétek korrigálásához.
    Bár amennyi embert megszopattak, ingük-gatyájuk rá menne…

  5. Szerintem egyszerű a képlet, a macsatosoknak megvonási tüneteik vannak, nézd meg azt a sok fancsali képű, keletlentészta-pofát. Viszont a fantáziájuk piszkos, de hiába tesznek esetenként pénzért, vagy beosztottaik, ministránsaik rovására durva, perverz erkölcstelenségeket, az nem esik elég jól nekik.
    Akkor viszont a társadalom egészséges szexualitású többségét kellene valahogy megszívatni…

  6. Ehhez az egész bigott keresztény hűdemenjünkszüzen férjhez egy dolgot azért megjegyeznék… tegyük fel, mindkét fél (mert ugye nem csak a nőkre gondolt a mélyen tisztelt MACSAT, ugye????) szüzen megy férjhez. Mégis – ha már a tradicionális berendezkedés az alap – van egy elvárás, miszerint a nő nőként, a férfi férfiként viselkedjen. Ha nincs tapasztalata legalább a férfinak, a kutya megette az egészet, mert garantálom, hogy a legszarabb élmény lesz mindkettőnek. Viszont nem lehet nemi diszkrimináció, ergo ez az egész no szex házasság előtt egy ordító nagy baromság. Mi több, ez fog odavezetni, ahol most az amcsik tartanak. Virginity a házasság előtt, de popsiba mehet. Aztán lesz egy csomó aranyeres szűz menyasszony. Ehhh… inkább kellene tudatosan nevelni az ifjúságot pl. Nem a banánra gumit húzó öregasszonyra gondolok, hanem elmesélni az ifjúságnak, hogy hogyan kell, kérdezzen, szemléltetni. A szex ajándék. Ha valaki szeret adni, adja, ha annyi embernek szeret ajándékozni, ajándékozza. Csak ehhez kellene inkább empátiát meg tudást adni a kölköknek (meg sok érett korúnak is), nem tiltani vagy ellenezni… ez lenne pl. az egészségügy, az oktatás és a család feladata. És éppen ebből két dolog (eü, oktatás) van siralmasan kezelve az állam által. Hát ne csodálkozzon a T. Ház meg a MACSAT, hogy az emberek nyakra-főre dugnak ész nélkül. Egyszer álmom, hogy értelmes kölykök közé ülve értelmesen mesélhessek nekik tényleg a szexről, külön fiúknak, külön lányoknak, vagy akár kisebb csoportokban is tabuk és tiltások nélkül. De ezt úgysem hagynák, mert ellenkezne a demagóg, picsi-pacsi bigott keresztényi felfogásukkal… Ne tiltsd, oktasd! A kort nem tudod visszaállítani, hát haladj vele. Ne gátold, segítsd. Csak ésszel! Uff. (Elnézést kérek, ez is egyfajta demagógia… csak már egy ideje kikívánkozott…)

  7. @Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke: – ” -, de nagyon.
    Egyébként egy rohadt büdös libsi vagyol ám, tudod? 🙂
    7. Ne paráználkodj!
    Dugni csak gyermeknemzés céllal szabad, oszt jónapot.
    Azt viszon minnél többször, legyen alapanyag “egészségeslelkű”
    igaz embertömeg kinevelésére. (Rózsa törvénye) Aztán neki a falnak.
    Az eseményen részt kell vennie az egész kibővített familiának,
    két közjegyzőnek egy papi konzíliumnak a beszenteléshez.
    A pedigré miatt. Majd mondják nekik, mit kell csinálni.
    Le a koedukált iskolákkal! Csadorgot a nőkre!
    Tisztelet a normálagyú keresztényeknek, mert vannak.(remélem)

  8. Családtudomány? Idén hányan kezdhetik meg tanulmányaikat államilag támogatva a Családtudományi Egyetemen ? Könnyen el lehet helyezkedni a diplomájukkal?
    Vagy csak egy szimpla baromság az egész társaságostul, tudományostul. Kissé szabadszájú hölgyismerősömet idézném aki két szóban összefoglalta a lényeget, ha az a két szó bírná a nyomdafestéket. Talán körülírható, bár hosszabban: azok rugóznak ilyesmin, akikre már harminc éve ráférne egy rendes akció, de nem sikerült összehozni, pedig megvolt a házasság, meg minden ami kell.

  9. @kittrabi: az vagyok, tudom, meg te is… 🙂 irónia, persze, de basszus, nem vagyunk messze az általad vázolt képtől sem hovatovább 🙁

    @49agymenet: nekem is rögtön a kielégületlenség meg az apjok által évi egyszeri töfkölés (5 perc, horkantás és horkolás) jutott eszembe, mint előidéző tényező…

  10. @Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke: “apjok által évi egyszeri töfkölés (5 perc, horkantás és horkolás) ” aminek az ellentéte a következő, ahogy már írtam:

    Adva van egy házaspár, amely megfogadja szexológusok tanácsait (MACSAT folytassa az olvasást a következő bekezdésnél) és elhatározza, hogy véget vet a ritka, ám villámgyors numeráik eddigi gyakorlatának. Vesznek az Ikeában kényelmes ágyneműt és nekifognak a tartalmas szeretkezésnek. Három héten át folyamatosan folyik a töfkölés, és már-már rendbejön nemi életük, amikor az extázisból ocsúdva rettenetes éhséget éreznek. A hűtőszekrényig azonban nem jutnak el, mert út közben szomjanhalnak.

    (A MACSAT itt folytathatja.) A nemi élet áldozatainak holttestét a házaspár cserkésztáborból hazatért tízéves fia találja meg, aki szülei meztelensége láttán megvakul. A hírt felkapja a bulvársajtó, és brit tudósok kutatási programot indítanak annak kiderítésére, hogy valóban vakságot okoz-e a túlzásba vitt szex.

  11. @tobias2: Ész akiknek cippendél fiukák kellenek,
    az egyel arrébb találja. Vigyázat, ott cak egy luk van.
    Megse nézem, fúúúúj!
    Még mielőtt rám ragadna ez is, a rabbiság után,
    egyértelműen, és antagonisztikusan elhatárolódom.
    Kedvenc növényem a lápinád.

  12. @Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke: pfff… És mondd, mi akadályoz, hogy felvilágosítsd az ifjúságot? Egy sehol nem ismert csipet-csapat?

    Arról nem beszélve, hogy ma már a kora tizenévesek is mindent(!) látnak a neten. Ne tudd meg, milyen durva pornót néznek sokan közülük. LÁNYOK IS. Az meg alap, hogy továbbadják a többieknek. Plusz ott van a Gyakorikérdések meg társai oldalak, ahol sok fiatal tesz fel kérdéseket és meg is kapják a korrekt válaszokat.

    Azt meg csak egész halkan teszem hozzá, hogy az én köreimben a ’80-as években általános volt a pornó nézése VHS-en, nyugatról becűgölt újságokon, naptárokon stb.
    Nyitott kapukat döngetsz.

  13. @röhhencs: Kérlek szépen, ne terjeszd azt a mérsékelt okosságot, hogy a pornóban látható mégmégmégb@sszászétmégmégmég volna a jó szex… Ha eddig azt hitted, hát elárulom neked, hogy nem. És ezt valószínűleg Szöszi is így tudja, ha inkább beszélgetni akar pornóvetítés helyett.
    Nem tudom, neked feltűnt-e, de azok a lányok tettetik, hogy nekik jó.
    Nem tudom, hogy tudsz-e róla, de azok a fiúk be vannak injekciózva.
    Tévedés ne essék – rárázni akár jó is lehet, de egy fiatal sosem fogja megtudni belőle, hogy mitől működik a szex két nemponrószínész között.

  14. @kluttyogó kutya: Igazad van.
    Én ezért nem szeretem a bábszínházat sem.
    Élettelen bábukkal manipulálnak.(kitömve, festve, ragasztva)
    A rajzfilmeket sem szeretem. Rajz nem tud mozogni. Átverés.
    A krimiket is utálom, mert csak kitalált hülyeségek.Mese.
    Nem is ölik meg az áldozatokat igazán.Mű a vér is.
    A színházról nem is beszélek. Színtiszta hazugság.
    Nem értem miért nézik mégis annyian?
    Ahelyett, hogy megtapasztalnák a valóságban.
    Mint mondjuk a valóvilág shów-ban. Az igen. Ott megbeszélik.
    Vagy otthon, mikor a fater veri a mutert, mert kúrválkodott.
    Ezek a pornófilmek is mind disznó hazugság, ahogy mondod.
    Lehet hogy nem is úgy kell csinálni? Mármint technikailag.Tévút?
    Petyhütt kukikat, aszott nunikat, lógó melleket kéne mutogatni,
    mint ami otthon van.(nézzék azt)
    Miből élnek ezek? Valami világmegrontó szervezet finanszírozza őket?
    Tán csak nem Lucifer maga?
    Kétezer éve mondom nekik, de lepereg róluk.Pedig büntetem is őket.
    Csak a szex, meg a gyilkosság, az kell nekik,
    na meg a hüleség, röhögni mindenen. Hová züllik ez a világ?
    Talán valami egyensúly, vagy mi. Az kéne. Persze ésszel, ha lehetne.

  15. @kittrabi: Szórakoztató és tanulságos látni, ahogy egy véleményből előítélet lesz. Nem, nem vagyok sem szentfazék, sem álszent. A Hírcsárdára – micsoda meglepetés – nagyokat röhögni járok és nem szörnyülködni. Szeretem a kétfarkú kutyapártot és a szexet, nem értem, hogy miért kellene tiltani a könnyű drogokat, satöbbi, gondolom, megvan.
    (Sőt, nagam is éltem már a pornó-szolgáltatással, jujj.)
    Mindemellett fenntartanám magamnak a gondolkodás jogát, és neked pedig javaslom, olvass pontosan.
    Én azt állítottam, és nagyon sok szakértő állítja: a pornóból nem lehet “megtanulni” a jó szexet. Sőt, éretlen lelkek számára a pornó rettenetesen ártalmas.
    A pornó – éles ellentétben azzal amit sugallsz – nem művészet.
    A pornó a (z egyébként méltán szapult) szappanoperákkal és valóságshow-kkal tölt be azonos szerepet (egy másik részterületen): hiányzó érzelmeket/élményeket pótol.
    Nem véletlen, hogy előbbieket szexéhes emberek (többségében férfiak), utóbbiakat magányosak (többségében otthon ragadt asszonyok, illetve idősek) használják szükségleteik kielégítésére.
    Csak ennyit állítottam, nem többet: tanulni nem lehet belőle, sőt, a fiatalok fejlődésének kifejezetten árt. Egy egészséges felnőttnek meg váljon kedves egészségére.

  16. @kluttyogó kutya:
    A magyarázataid voltak sánták, abba akadtam bele,
    persze hírcsárdásan, a többi meg jött hozzá.
    Kissé hajazott a MACSAT-ra. Beindultam rá.
    Egyébként a lényeggel, mint ideával, tényleg egyetértek.
    Lehet mást?
    Nem művészet a pornó, semmiképp sem az. Mielőtt még előítélnél.
    Tananyagnak végképp nem használnám.
    -(És innen kezd repedezni az idea.)-
    Esetleg szelídebb változatban, ivarérett társaságnak,
    unalmas ábrák helyett, amikről csak a lényeg szokott lemaradni.
    Az érdeklődő ifjúság pedig pótolni igyekszik a hiányt,
    ahol a legegyszerűbben megkapja a technikai részleteket,
    mert legfőbképpen az érdekli, nem a bélrendszer, meg az agyműködés.
    Vagy onnantól majd rájön magától? Az jó szex lesz?
    A jó szexet végül is hól lehet intézményesített formában megtanulni?
    Van olyan egyáltalán? (és most jöhetnek a személyes élmények)
    Pornó nem, kúrvák nem (lányoknak pláne semmi, esetleg bűnös kapcsolat idősebb urakkal), iskola nem, semmi nem jó, minden ártalmas. Akkor mi a jó? Mi az hogy jó? Az idea, az jó.

    Szórakoztató ipari termék, mindkét említett műfaj,
    iszonyú nagy a közönsége.
    Azaz valahol, valami nem egészen stimmel az ide vonatkozó
    ideákkal sem.
    (Amit nem kell, ne vedd magadra ám)

  17. @kittrabi: mégsem teljesen deal. 🙂
    Az, hogy nagy a közönsége mindkettőnek, még nem jelenti azt, hogy ne lenne csupán érzelmi/élmény pótlék. Azt hiszem az, hogy ennek ellenére ilyen óriási piaca van mindkettőnek, inkább a társadalmakra nézve szomorú tünet, és nem ezeket a termékeket emeli fel.
    A többi deal.

    A kérdésekre meg nincs értelmes válaszom, nem értek hozzá. 🙁
    De nem lenne baj, ha olyasvalaki foglalkozna ezekkel a témákkal, aki valóban ért hozzá, és egyet már biztosan tudunk, ez nem a MACSAT.

  18. @Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke
    Persze, hogyne, a szex ajándék. @nyádp.csája, az az ajándék. Hála a magasságosnak, hogy értelmes gyerekeknek nem mesélsz a szexről. Mielőtt bárkinek mesélnél róla, olvasgass még a témában. 😉