A Szépművészeti múzeum és a Nemzeti Galéria igazgatója, Baán László pályázatot írna ki a Liget új nevére. A HírCsárda előre megszagolta a korrupciós botrányt.

„Az egész pályázat csak egy korrupciós színjáték lesz” – mondta el lapunknak egyik legmegbízhatóbb informátorunk a Zóna Presszó férfivécéjében.

A Ligetet ugyanis nemzetközileg ismert kulturális zónává fejlesztenék, és a nevére pályázatot írnának ki, de már lehet tudni, hogy mely cégek lesznek meghívva a pályázatra, és azt is lehet tudni, hogy a győztes név nagyon sok millióért a Liget lesz.

Ezt úgy érik el, hogy lesz néhány pályázó, akik az Ánizsos Szaloncukor névvel indulnak; versenyben lesz továbbá az Análmánia és a dadaista irányzatot képviselő Blitzforgács is.

A győztes Liget nevet benyújtó pályázó mellett továbbá már megvan az a cég is, aki az új névvel az új térképeket és táblákat fogja nyomtatni. Ha az ügyből mégsem lesz botrány, lehet, hogy átnevezik a Lánchidat is Lánchíddá.

18 KOMMENT

  1. És a Liszt Ferenc Budapest Nemzetközi Repülőteret nem nevezik át valami értelmesre, mondjuk Liszt Ferenc Budapest Nemzetközi Repülőtérre? Esetleg a Lágymányosi hidat Lágymányosi hídra?

    Ja, bocs, azt már nem.

  2. Ferihegy Repülőtér még mindig Ferihegy. Legalábbis a MÁV Bp-Esztergom vonalán még mindig azt mondják, hogy umstájgenmöglihkájt flughaffen budapest ferihegy, szolnok, lajosmizse, vác, szob, und cu metrólínie dráj.

  3. Amúgy ez egy közterület-felügyelő vombat? Eléggé elszántan közelíti a fotóst, valószínűleg engedélyt kér a közterületen történő fotózáshoz, ősi magyar szokásjog alapján. Miért nincs szabályos egyenruhában?

  4. @bohocmasni: És ez a MÁV akarja, hogy Nem. Ügy. kormányunk fizesse a veszteségeit, mikor még az utasokat is félretájékoztatják!

    Köszönjük a névtelen feljelentést, már megkezdtük a vizsgálatot. Először is a Budapest-Sukoró vonalat göngyölítjük fel!

  5. Moldova kb. 30 évvel ezelőtt írt ilyet, ott egy kávénak kellett nevet adni egy pályázaton. Ha jól emlékeszem, egy iparművész 2. helyezést ért el a “kávé” névvel. 🙂
    Meghekkelt közbesz. ott nem volt, akkor még szocializmus volt.. 🙂

  6. Milyen egyszerűek vagytok! Biztos helyről tudom hogy a Liget az a Lánchíd nevet kapja, a Lánchíd meg lesz a Bartók Béla Ferihegy vagy Kodály Zoltán esetleg a Bangó Margit ..no biztos hogy zenész. A Ferihegy meg megkapja a Nemzeti Moszkva tér elnevezést, a Moszkva -Széll Kálmán tér meg lesz a Főpolgármesteri hivatal, a Főpolgármesteri hivatal neve lesz a Budapesti Nagy-állatkert …és , …és a Budapesti Nagy-állatkertet elnevezik Ligetnek!
    Az új zászlók , felíratok már készülnek! A névadó anyák már felsorakoztak Tarlós Istvánnal az élen ..és most várják a doktor urat!