Meglepő bejelentést tett a svájci kutatóintézet, a fizikus szakma inkább a Higgs-bozonokra számított.

„Osztottunk-szoroztunk, évek óta kutatunk, és azt szeretnénk közölni a világgal: egyáltalán nem jó ötlet, ha kiskanálból az orrunkon át szívjuk fel a vodkát ahelyett, hogy simán lenyelnénk” – közölte a sajtótájékoztatón az intézet részecskefizikai kutatásainak igazgatója, Sergio Bertolucci. Elmondása szerint a fájdalom égető, egyáltalán nem lesz tőle részeg az ember, viszont utána három hétig nem érez szagokat.

A tájékoztatás alapján a CERN munkatársai közül páran egészen sajátosan értelmezték a részecskegyorsítást, egyikőjük pedig állítólag a fénynél gyorsabban találta magát egy vadidegen ágyban – mivel azonban az eset az intézet mikulás-napi buliján történt, egyelőre várnunk kell az eredmények hitelesítésével.

A sajtótájékoztatót kommentáló fizikusok szerint a CERN bejelentése roppant meglepő, és felveti a kérdést: vajon mi a fenét csináltak az elmúlt években a föld alatt a fizikusok. Az ügy kapcsán HírCsárda és az Orbán-kormány alkoholszakértője, Pista bá is megszólalt, aggályosnak nevezve, hogy nem kapni már a boltokban piros Főnix dohánytermékeket.    

48 KOMMENT

  1. A fénynél gyorsabb közlekedés azért lehetséges, mert a CERN-ben sok a hélium, ami nemcsak a léggömböt képes megemelni, hanem például az emberek hangmagasságát is, ami ugyanolyan hatású, mintha sebesen közeledne felénk egy mentő, amely magasabb hangon szirénázik amikor jön, mint amikor megy. Jönni ugyanis sürgősebb. Ugyanígy vannak a mentőbozonok is, amelyek héliumban magasabb alaphangon jönnek, mint amikor mennek. Jöttükben átléphetik a fénysebességkorátot is, mert speciális biztonsági mentési feladatokat látnak el a fényszámítógépekben. Remélem világos és érthető, amit mondok.

  2. Ilyen nincs! Nem vettem észre, hogy a Hírcsárdát olvasom, mert érdekelt a Cern témája és csak éreztem, ahogy egyre jobban elkerekedik a szemem olvasás közben.

  3. Ez a Higgs-bozon sehol sincsen a Matolcsy-bozonhoz képest…

    Egyszer volt szó róla a Gyilkos számok c. krimisorozatban, a bájos női szinkronhang következetesen Higgs bozontnak mondta. Soha nem röhögtem annyit azon a sorozaton…

  4. Én szupertitkos forrásból arról értesültem, hogy kifogyott a patron a szódásszifonokból, a minapi mikulásbuli miatt pedig a vodka és málnaszörp készlet is megcsappant. Ezért egyelőre szüneteltetik a FÉNY-sebességel kapcsolatos kutatásokat…

  5. Lófaszt! A BMW-sek, Audisok, Mercisek (csak a nagy feketések),már régen elérték a fénysebességet. Irányváltáskor olyan gyorsan kapcsolják oda vissza az indexet, hogy a fénynek nincs IDEJE! elindulni!!

  6. A CERN vezető fizikusa még hozzátette, hogy a tudományos munka eredményeként a következő megállapításokkal sikerült bővíteni ismereteinket a nagyon kisméretű és nagyon nagyméretű jelenségek vonatkozásában:

    – a magyar politikusok arca a világegyetem tágulását meghaladó ütemben növekszik

    – a befizetett adók és a fekete lyukak akkréciós korongjából a szingularitásba behulló anyag hasonlóan viselkednek (bár ez utóbbiból valamennyi anyag visszakerül a környező térbe a Hawking-sugárzás következményeként, míg a közpénzek esetében még nem történt ilyen megfigyelés)

    – minél több zsinagóga van egy városban, annál magasabb a bűnözés (egyes CERN kutatók eleinte korrelációra gyanakodtak, de végül egy törvényerejű magyar rendelet eldöntötte a kérdést)

    – Magyarország vitatja az újonnan felfedezett gravitációs részecske létjogosultságát. Matolcsy György kijelentette, hogy “Ma már a borotvált a menő, ezért tiszta lelkiismerettel nem tudjuk támogatni a Higgs Bozont. Esetleg más szempontból még vizsgálható a hasznossága, de inkább a NAV láthat benne fantáziát, mivel egy *tömegadó* részecskéről van szó.”

  7. Tényleg mi a faszt csinálnak már ott évek óta? Jó lenne nem a fekete lyuk egyik fekete sarkában ébredni valamelyik reggel, ahol hiába húznám el a függönyt, csak a fekete fény sütne be. hehe. pedig nem is vicces.

    Ha antianyagot akarnak, markolásszák a nagy büdös semmit, az legalább ingyen van.

  8. Látható, hogy a CERN-ben mégis sikerült előállítani valami felektelyuk-félét, csakhogy az nem benyeli a minden anyagot és fényt, hanem kilök magából sötét anyag formájában még néhány fidesz-jobbiktrollt szanaszét Magyarországra. Na erre biztos nem számítottak azok a naplopó fizikusok.

  9. @utcai_arcos: elarulom, hogy a jol fizetett versenyszfera akarmelyik cegenek ugyfelszolgalatan is jobban fizetnek, mint a kozszferaban. Kiveve persze, ha megkenheto igazgato, kepviselo, vagy hasonlo vagy. Ebben az esetben adj valami kontakt infot :).

    A cikk meg nem vicces. Arra pedig meg gondolni sem merek, hogy mi lesz, ha valami csoda folytan megis a Higgs-bozon felfedezeset jelentik be. Akkor mit fognak irni?

  10. @empatikus pszichopata: No, erre van az eb elhantolva ! A feket lyukon át egy másik dimenzióból jönnek ezek a sötét fidesz-szabású alakok. Földi ember nem lehet akkora barom. Valamivel meg kéne vesztegetni ott azt a tudós-csapatot, ugyan be ne csukják már azt az átjárót, míg ezt a bandát vissza nem lökdössük bele. Én elvinném nekik geronazzomáriát meg kiszeltüncit legalább, és addig ott hagynám, míg a fityisz-csapatot vissza nem lökdösik. Ha már úgyis bozon-t szakértők, nézegesség a celeb-bozon-tot’. Legfeljebb azokat is belelöknék a lyukba, ami még jobb !

  11. Lassan olyan lesz ez a blog, mint a Demotiváló.hu…
    Ott is elfelejtették, hogy milyen poénos dolgokat csináltak kezdetben. Most gyökér “Cukicica alszik. Biztos szépet álmodik” típusú erőltetett hülyeségek vannak.

    Kár, ebből a témából jobbat is kihozhattál volna.

  12. A gyerekeiket féltó szülők a CERN -be viszik a 18 évnél fiatalabb utódaikat a Kőszegi által javasolt este 8 utáni kijárási tilalom miatt, hogy felgyorsítsak az életkorukat.
    Na de mi lesz az idősebb nyugger célpontokkal, hogy ne váljanak bűncselekmények áldozatává?
    Áháá!
    Talán a TEK vigyáz rájuk.
    Esetleg a Jóisten?

  13. @SchindIer Pistája:
    Az internetet valóban nem a fizikusok találták ki, a webet viszont igen.

    Ellenben a te korlátolt gondolkodásod szerint most olyan középkori szinten lehetnénk. A 18. században voltak olyan matematikai és fizikai eredmények, amelyeket senki nem tudta használni, csak a 19. és a 20. században jutott el oda a technika, hogy alkalmazni tudta. Akkor szerinted az akkori kutatók is feleslegesen dolgoztak?

  14. @mnandy:
    Egy csomó embernek meg internet=Internet Explorer. Mert Windowsban az “Internet” nevezetű menüpontra indul el nekik az Internet Explorer, egyébként ha más az alapértelmezett böngésző, akkor más, de legtöbben idáig nem jutnak el.

    Viszont én magam sem ismertem azt a korszakát az internetnek, amikor még nem volt web.

  15. @tobias2: tök éles avagy éles tökű…mint ahogy azt sorstársunk fentebb sejtette: ha gyorsabb mint a fény akkor tök sötét lesz még sokkal sötétebb mint most: a bozonok és Mr Doolittle azaz csinálj amilyen keveset csak tucc most izélik ki, hogy a nagy kanyar azaz a CERN lepkehálóval vagy kávészűrővel kaptya e el a bozont és amikor elkaptya akkor mit fog vele csinyányi olajfestményt csináltat róla kerényi stílusban vagy bekeretezteti mint a NER a CERN-ben nemzeti izét?

  16. @Zabalint: hát, igen, igazad van..
    A “hasznájla ész nélkül” kifejezés több attidűdre is alkalmazható. Pl. gyakran használja, vagy feleslegesen, illetve arra is, amikor alapvető ismeretek hiányában használja. Persze, nem kell informatika-történészi diploma ahhoz, hogy jól használjunk egy programot, mint ahogy a B-s jogsi megszerzéséhez is elég, ha a műszaki elméleti vizsgán jelét adjuk annak, hogy hallattunk már harangozni valamit a “szelephézag” nevű fogalom mibenlétéről. Viszont, attól hogy nem tudok szelephézagot állítani, attól még használhatom az autót rendeltetésszerűen. Mint ahogy az is igaz, hogy a “bróvzer”-t is használhatom arra, hogy kiderítsem, mi is az. Vagy találhatok vele ilyen videókat:
    http://www.youtube.com/watch?v=o4MwTvtyrUQ

    Mondjuk, szívesen megnézném ennek a videónak a hazai közegben leforgatott párját is.. 😀

    Hát, ez elég hosszú lett, úgyhogy hadd legyen méghosszabb:
    szabilinux.hu/moka/gizda.htm
    és
    szabilinux.hu/moka/juzer.htm

    Jó mulatást! 😀