A Magyar Órásmesterek Szövetsége egy emberként állt ki Matolcsy György mellett. Szerintük az ország mutatói teljesen rendben vannak.

A szövetség közleménye szerint több magyar politikus óráját (az otthoni fali verziókat is beleértve) megvizsgálva arra a következtetésre jutottak, hogy 97%-uk tökéletesen jár, a maradék 3%-kal is csak az a baj, hogy egy kicsit késnek. Az állapotukat tekintve azonban mindegyik egyenes és repedésmentes. Ám egyetlen olyat sem találtak, ami sietne. "Az apró késések alkatrészcserével rövid határidőn belül korrigálhatóak" – zárták közleményüket az órások.

"Mások ne mérjék helyettünk az időt, ráadásul ne szűkmarkúan" – nyilatkozta a hírrel kapcsolatban Szijjártó Péter, majd kilenc, előre bevadított pulival levizeltette az IMF és a Moody’s honlapját.

55 KOMMENT

  1. Visszautasítjuk, hogy megtévesztő módon ez az írás egyedül a számunkra teljesen ismeretlen Vikli Nyúz-magazinban jelent meg. Nem. Gazda. miniszterünk nem nyúz, és nem szorít meg!

  2. tekintetes matolcsi két szemgolyója pont olyan viszonyban van egymással, mit a kis- és nagymutató. egy tengely körül forognak bizarr mechanizmustól vezérelve, egymástól látszólag függetlenül.

  3. Honfoglaláskori agyműtét és ánuszátültetés után el kéne küldeni ezt a derék Gyurikát fülmosásra is. A zórásoxerint nem hallotta meg, hogy a zajándékuk ütött.

  4. Úúú, legyen az hogy legyen minden jó. Legyen az hogy mindig legyen pénz. Legyen az hogy minden mehessen tovább ahogy eddig és mégis jó legyen minden.
    Úúú IMF, kétpofára habzsolnám a hiteleidet!!! Úúúú.

  5. Még azt szeretném megkérdezni hogy az MSZP iszonyatos gazdasági hibáiról voltak viccelődések?
    Vagy azt egy diplomás értelmiségi humorista nem tudja felfogni amikor eladósítják az országot, engedik a veszélyes lakossági hitelezést és a többit. Gondolom nem, hiszen a magyar értelmiség a béka segge alatt van bármihez is értésben.

    Amúgy jó ez a blog, imádom kétpofára, meg az index.hu-t is (értelmiségi semmihezseértő sosedolgozott újságírók szennye).
    Ennél jobban csak az IMF hitelt tolnám kétpofára az arcomba.

  6. @endike: Nem. Egy. Működő kormányunk ezeket a kívánságokat már mind-mind teljesítette. Most már azért vesszük fel majd azt a IMF tömérdek hitelt, hogy legyen elég balaszt, mielőtt a gyorsulástól elszállunk. Mert magunktól már nagyon el vagyunk szállva!

  7. @endike: Jó reggelt, Csipkerózsika! Aludtál a zelmúlt másfél évben? Kár, kurvajó műsorról maradtál le… A zemeszpések ipari tanulók sem lehetnek elkúrásban, pedig igyekeztek, ezt el kell ismerni. De a tehetség, a zelőbb-utóbb kibukik. De a Matolcsy soha!

  8. A BÓVLI KORMÁNY ÉS BÓVLI MINISZTERELNÖK TÁVOZZON!

    A Fidesz-frakció olyan új kormányfőt válasszon, aki “kellően hiteles” ahhoz, hogy megoldja a problémákat. A kétharmados kormánypárti parlamenti többség bír kellő támogatással egy ilyen személyi változtatáshoz, valamint ahhoz is, hogy a kormány egy olyan programot hajtson végre, amelyik kivezeti az országot “ebből a zsákutcából”.
    Az ország érdekében tegyenek félre minden személyes és pártpolitikai érdeket, “viselkedjenek hazafiként, ne pedig egy hűbérúr szolgáiként”.

    Orbán Viktor kormányfő teljesen elveszítette a hitelét a világban, ezért mennie kell. Elég volt a nagyképűségből, az arroganciából és a háborús politikából, mert ez vezetett oda, hogy másfél évvel a választások után Magyarország nagyobb bajban van, mint 2008-ban vagy 2009-ben volt.
    Orbán Viktoron és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszteren kívül ma mindenki látja, hogy Magyarország nem összeesküvés, hanem “két ember hülyeségének az áldozata” lett. A miniszterelnök által választott “szabadságharcos politika teljes zsákutca”, ami a csőd közelébe vitte az országot. A nem ortodox gazdaságpolitika napról napra hozza egyre nehezebb helyzetbe a családokat, ezért ki kell, hogy mondjuk, nemzetellenes!

    Itt az idő, Orbán takarodj!

  9. @endike: “imádom kétpofára, meg az index.hu-t is (értelmiségi semmihezseértő sosedolgozott újságírók szennye).” Bocsánatot kérek, ezek ujjlyseggirónok! Ne vonjuk őket össze azzal a pár darab tisztességes szakival, aki írni is tud és mer, etikus, és ismeri a hejes iráselenörzőt.

    Vegyük például a móstani egyiptomi balhézást ,az ujjlysaggirónok stillusában ,hogy joban meg értsék ,ha ide hozná őket a tévedés.

    Miközben nyugati ujjlysaggirónok hej szini tuddosításokban ,dicsöítik fóradalomként az arab balhézásokat, a “fóradalmárok” vidáman erőszakolgatyák a nyugati női tudósittókat a hejszinnen.

    http://www.news24.com/Africa/News/Beware-female-journos-in-Cairo-warned-20111125

    A Reporters Widout Borders vete a bátorrságot ,és eltanáccsolta a nő nemű tudós ittókat az arab balhézások hej szinéről ,azonnban a sajtószagszervezetek nemi mekkülönbözt miati fel háborodása miat meg kelet hátrálni a, és az el tanácsolást “nagyfogú óvatóság tanusittására” enyhitete. Vélhetőleg az odahaza ijen irányu figyelembe nem részesüllő vagy mazóchista nő nemű tudósittók nyomására.

    Anői tudós ittók iránti engedményböl megjegyzem ,hogy a férfi tudositok sem merik megirni ,miket kiabalnak a balhézók: “Halál a zsidókra”, “Felszabadiccsuk elkutuszt” (Al Qudz = Jeruzsálem), és egyéb méjen hazafias ló zungokat.

    Enyit az ujjlysegg irónokrol.

  10. “MSZP iszonyatos gazdasági hibáiról voltak viccelődések?”
    ElkQrták, beismerték.
    A jelenlegiek már egy éve a választóit is Qrogatja.
    Nem ismerik el.
    A három majmot nem tudod egyesíteni.
    Egy hiányzik belőled.
    Nem lát, nem hall, csak beszél?

  11. @endike: Jajj, egyszer olvastam a blogodat, te vagy az az iszonyúan nagyképű, iszonyatosan üresfejű, buta gyerek, aki mindenkit lenéz és mindenkinél különbnek tartja magát, de nincs egy önálló gondolata. Nagyon emlékezetes volt, ennyire nulla embert ekkora arccal ritkán látni.

  12. bréking nyúz: az NGM ma esti nyilatkozata szerint leminősítette a FitchRatings-et spekuláns kategóriába “köcsögök” kilátással, a Moody’s-t egyszerre két fokozattal hazaárulók kategóriába “anyázás” kilátásba helyezésével valamint az S&P-t meghagyta a lehányásra ajánlott kategóriában.

  13. tobias2 (alias topictévesztett)

    Erre mondja a magyar paraszt, mikor Brahms magyar táncokat hallgat
    az “egyfán”, hogy: megértjük mi aztat kérem “citorán” is.

    Na mivan??!!
    Rábuktál az első utadba eső fórumra, mint cápa a gumigörényre?

    Ha majd lejöttél a szerről, esetleg olvass bele a topicindításba is.

  14. @endike:
    Az előbb lemaradt a címzett. (vagy tán címeres?) Mindegy. Megismétlem.
    Ismétlés a tudás anyja.
    Jelen esetben azt nem mondanám, hogy a tudás hatalom.
    “MSZP iszonyatos gazdasági hibáiról voltak viccelődések?”
    ElkQrták, beismerték.
    A jelenlegiek már egy éve a választóit is Qrogatja.
    Nem ismerik el.
    A három majmot nem tudod egyesíteni.
    Egy hiányzik belőled.
    Nem lát, nem hall, csak beszél?

  15. @endike: nem, faszarcúkám, gyújtogató csürhe volt, nem viccelődések, ugyanis képtelenek vagytok viccelődni. A fájdalmatokra a lángoló keresztek tövében üvöltött, kereplővel kísért “ittóó-ittóóó! u-á-akaoggy-u-á-akaoggy! megba’llaaa!” meg az ötszáz vármegye és a magyarok futballabdába ágyazott nyilai a válasz, nem holmi gagyi humor.
    trágyaország parasztkormányt érdemel.

  16. @tobias2: Most mit kell ezen felháborodni? Igazi nemzeti-keresztény érzületű mohame dánok utálják a zsidókat és gyűlölik a nőket, ahogy a mieink is. Endike ott is posz toll, elmondja, hogy az előző egyip tomi ormány volt a hibás, amék beletaszította az elkeseredésbe a zegyszerű, becsületes dolgozókat, akik felvették a hitelt, de senki nem mondta, hogy vissza kell fizetni, különben is arra ott a mások nyugdíjmegtakarítása, a fideszmagyar szótárban ez a konzervatívizmus.

  17. @endike: Uncsi, ezeket már rég kitalálták:
    m.blog.hu/ku/kutyopressz/image/barmitmegigerunk.jpg
    m.blog.hu/ku/kutyopressz/image/legyenpenz.jpg
    m.blog.hu/ku/kutyopressz/image/penzosztast.jpg
    m.blog.hu/ku/kutyopressz/image/boldogoklesztek.jpg

    Nem is értem, Kövér Laca miért hülyézte le a KétfarkKutyákokat, ha gyakorlatilag az ő programjukat valósították meg kormányon. Lehet, hogy nem szereti a söröt, mer’ belelóg az orra alól a szalmakazal? Te is kihagytad az MKKP legfontosabb követelését! De segítek, csak szólj!

    m.blog.hu/ku/kutyopressz/image/orokeletingyensor.jpg

    ÖRÖK ÉLET, INGYEN SÖR, ADÓCSÖKKENTÉS!

  18. @endike:
    Tünci-Bünci! “… egy diplomás értelmiségi humorista nem tudja felfogni amikor eladósítják az országot, engedik a veszélyes lakossági hitelezést és a többit. Gondolom nem, hiszen a magyar értelmiség a béka segge alatt van bármihez is értésben.”
    Tudom, téged sokan lehülyéztek már, hát én sem tudom kihagyni .Ha valaki buta, hiányosak az ismeretei, hát nosza, próbálja bepótolni a “hiányt”. Erre alkalmas az internet is. De én is segíthetek:
    -a lakosság (és az önkormányzatok) devizában történő
    eladósodottságának
    fő felelőse Járai Zsiga. Jegybanki elnökként (hogy nehezítse a szoci
    kormány munkáját) tudatosan magas szinten tartotta a jegybanki
    alapkamatot (ezzel megnehezítette a vállalkozások hitelfelvételét, így
    azok nem tudtak beruházni, ami tudvalevően gátolja a
    foglalkoztatottság és a GDP növekedését.
    A magas alapkamat drágává tette a forinthiteleket. Így, a lakosság
    – természetesen – az (akkor) olcsóbb devizahitelek felé fordult.
    Az, hogy ilyen rossz véleménnyel vagy a magyar értelmiségről, két dolognak tudható be:
    – vagy 6 általánosod van (és irigykedsz),
    – vagy diplomásként sikertelen vagy (esetleg többet képzelsz magadról,
    mint ami a valóság)….

  19. @nyuggervadász: Köszönöm, hogy elismételgetted a csordaszellem által hangoztatott butaságokat.
    Vajon amikor Járai ezeket tette, hol volt a sok pénzügyi, gazdasági stb értelmiség? Pl. akik ezeket tanítják az egyetemen.
    Jaaa, hogy nekik semmi közük ehhez.

    Ahogy semmilyen értelmiségnek semmilyen köze nincs semmihez Magyarországon.

    Igen, rossz véleménnyel vagyok a magyar értelmiségről. De nem irigykedek, mert nincs mire. Az ilyen mocskos rodhadt szemét érvelést is utálom, amit te itt lenyomtál. Ha tehát rossz véleménnyel vagyok mondjuk egy gyilkosról, akkor irigykedek rá?
    Amúgy nem vagyok diplomás, de sikeres vagyok. Na persze ezt te nem hiszed el, hiszen egy mocskolódó sablonember vagy.

  20. @endike:
    Közlöm veled, hogy anno dazumal a magyar értelmiség hallatta szavát Járai baromságaival kapcsolatban ( olvass csak korabeli újságokat. Főképp az És-ben találsz sok ilyet. Ja, elfelejtettem, hogy nektek, agymosottaknak tilos ilyet olvasni!)
    Csak éppen tenni nem lehetett semmit, mivel a Jegybank független intézmény (ezért próbál a jelen kormány is mindenféle barbatrükköt bevetni Simor András ellen, mert direktben nem tudja lemondatni, ezért “önkéntes” lemondásra szeretné kényszeríteni).
    Ha, én “egy mocskolódó sablonember” vagyok, akkor te mi vagy?!?
    Olvasd vissza a ” @reccs”-nek írt válaszodat, aztán gondolkodj el egy kicsit. Ha ilyen stílustalan, a magyar nyelv szabályait semmibevevő szöveggel te sikeres ember vagy az etyekfilmnél, hát ….de, tudod mit, nem folytatom, mert lesüllyedek a te ( “nem diplomás, de sikeres”) szintedre.

  21. @kíváncsivagyok:
    Épp az a baj, hogy Esztergomban se tudták őket kézzelfoghatóan megregulázni, mert a rendőrnak álcázott pintér-kutyák megvédték őket.
    Pedig épp beléjük verte a csúfot nemrég Sanyi bá’, hogy a rendőri állomány sz@rt se ér. Nem sül le a pofájáról a bőr ? Ennyi ideje ő a nagyfőnök, és nem tud egy ütőképes rendőrséget felállítani ? Tökéletesen alkalmatlan a posztjára. Ha egy csöpp eszük van az Esztergomba kivezényelt rendőröknek, egy kicsit félrenéztek volna. De nincs. Védik azt a gazdát, aki alázza őket. No itt ( is ) a baj…

  22. Egy Matolcsy által hírből sem ismert köz dazda

    Berzevizcynek iskolái vannak,
    De mit is mondott?

    A politikailag függőségben lévő nemzetek erőteljes kivitele nem fejlett gazdaságukból, hanem kizsákmányolásukból fakad.
    Roppant tömege megy a pénznek keresztül Magyarországon, de nem marad itt, hanem az osztrák tartományok felé folyik el, és különösen Bécsben halmozódik fel… Ennél fogva kettős baj sújtja Magyarországot: a látszólagos gazdagság tünete, s a kimerült szegénység nyomasztja, mivel az ország elveszti pénzeit és a hevesebb keringésű átmeneti forgalom hatása azt még jobban szegényítvén, a politikai halál válsága felé siet.
    Amennyire gazdagítják a nemzeteket az ipar és kereskedelem, úgy viszont az ipar és a kereskedelem sem virágozhat ott, ahol a nép a legalsóbb és legnagyobb részét, a nemzet alapját a nyomor sanyargatja. Ennek a legnépesebb osztálynak fogyasztása által ingereltetik a belföldi termékek előállítása. Ez ad életet a belföldi iparnak és forgalomnak, ami azután a külkereskedelem bővebb folyásában is érvényesül. Ahol a szűkös állapotok által lenyomva úgyszólván nem létezik a gazdaság, ott a fogyasztás és a forgalom alapjának ingadozása folytán az arra fektetett ipar, kereskedelem és a közjólét is csak tengődik.
    A jövedelmi felesleg sem fordítható egészen az adózás céljaira, mert sorsának javítására mindenki törekszik, s öregsége, betegsége és baleset beálltának esetére, továbbá, hogy gyerekeinek valamit hagyhasson, valamely takarítmányt meg akarna takarítani. Másként magán vagy közgyarapodás nem is lehetséges, különösen nem akkor, ha az iparosodásnak ez az egyetlen ingere elvétetik tőle. Az adózó, ezen helyzetének nyomása alatt az állam minden működése bizonytalanná, nehézzé és akadályozottá válik. A köz és magán gyarapodás lehetetlen lesz, az adófizetés pang, hátralékok keletkeznek, lanyhul a szorgalom és felszaporodik a nyomor.
    (Berzeviczy Gergely: Magyarország kereskedeleméről és iparáról. Első megjelenés: 1796. 212 év, nem elég megtanulni, vagy elég elfelejteni? Megjelent a Magyar Fórumban is.

  23. @Satrafa: “felvették a hitelt, de senki nem mondta, hogy vissza kell fizetni, különben is arra ott a mások nyugdíjmegtakarítása” Hát ez az! Fejen van találva a szög! Amerikai mintára minden hitelre rá kellene írni NAGY BETŰKKEL, hogy VIGYÁZAT! KÖTELEZŐ VISSZAFIZETNI! A magánnyugdíj szerződésekre pedig szintén nagy betűkkel, hogy VIGYÁZAT! NEM KÖTELEZŐ VISSZAFIZETNI! Mindjárt világos lenne a vakablak!