Életművükhöz méltó helyre kerülhetnek a magyar költők-írók szobrai a jelenlegi esetleges közterületekről.

A Kossuth téri József Attila-szobor sincs közvetlenül a Duna-parton, így áthelyezése csak megközelíthetőségét javítaná. Felmerült még, hogy Balatonszárszón a 2. vágányon helyeznék el a szobrot, de mivel a településen már van szobor, az sem kizárt, hogy a KIM padlására kerül, ahova édesanyjával is szívesen járt.

A Március 15. téri Petőfi-szobor is a Tiszához kerülhet, egy ágyba, párnák közé, vagy az Alföldre, csak úgy, hogy minél messzebbről látsszék. A Liszt Ferenc téri Ady-szobor a Gangesz-partra egy nemibeteg gondozóba, esetleg Párizsba, vagy a Bakonyba kerülhetne. A NEFMI munkatársai gondolkodnak az alkotás suhanós változatán is, amit a Boulevard Saint Michelle-n közlekedne menetrendszerűen.

Megpróbáltuk elérni Szőcs Gézát is az ügyben, de azzal mentette ki magát, hogy ő lesz a Mikulás a minisztériumi ünnepségen és jelenleg verseket tanul, illetve a kollégák teljesítményértékelése alapján ajándékkosarakat állít össze.

26 KOMMENT

  1. Jut eszembe… Micsoda pazarlás a régi komenista szobrokat a Szoborparkba száműzni! Osztyapenko például kiváló váltóőr-imitátor lehetne a MÁV-nál. A csepeli Lenin-szobor lehetne forgalomirányító rendőr, fix karjelzéssel. Mondjuk egyirányú utcában.

    József Attilát sem lenne elpazarolni. Ha pl. a nyóckerben lelültetnék egy padra, oda már a jogtalan, rosszhiszemű köztéri lakosok nem tudnának telepet verni.

    Ugyanakkor én a Kossuth tér közepén felállítanám az ismeretlen (azonosítószámú) rendőr-szentgyörgyöt, amint éppen szűzies éjjeli pillangókat tűz a lándzsájára, lóhátról. Mellette pedig Révész Mártírusz vértől iszamos mellszobrát állítanám ki.

    A zalaptörvénynek pedig, mint a magyar ember alapvető lételemének, egy alapszerv-szobrot állítanék. Szeretném, ha tizenhét méter magasan meredezne Károlyi Mihály helyén.

    Károlyi Mihályt pedig rehabilitálnám! Rákiabálnék, hogy dobja el azt a kamu-botot, és takaroggyon vissza dolgozni a rokkantnyugdíjból!

  2. @Qeatzkoatl: Ha arra a miniszterelnökre gondoltál, akinek Orbán a szellemi örököse, akkor sajnos rossz hírt kell közölnöm. Mivel a fülkeforradalom előtt volt közéleti szereplő, ezért kiírta magát a történelemből, szobra valamelyik polgármester kertjébe kerül.

  3. Nem értem ezt a felzúdulást….

    Állítólag rendszerváltás történt, ugye ez úgy működött eddig, 1947 után, amikor “kis” segítséggel a kommunisták kerültek hatalomra, az előző rendszer kiszolgálói közül akit tudtak kivégeztek, bebörtönöztek, kitelepítettek, külföldre üldöztek, kirúgtak, fekete (vörös) listára tettek,
    az előző rendszer szobrait elpaterolták….

    Lehet, hogy mégsem történt rendszerváltás, és talán nem is szegény József Attilával kellene kezdeni….

    Szegény Horn Gyulának nem elszólása volt bukása után, hogy fehér terorról vizionált, ők a rendszerváltáson ezt értették, így csinálták az 1947 után és 1956 után is….

    Lehet, hogy nekik volt igazuk, igazi rendszerváltást csak kommunista módszerekkel lehet csinálni ?

    És még egy apróság, melyik volt előbb a vörös terror (Tanácsköztársaság) vagy a fehér terror (Prónay-ék)….

    És még egy adalék

  4. bocsi a terorért (terror)

    az adalék:

    Ságvári Endre esete: statárium van életben, a csendőrnyomozók
    felszólítás után lelövik a mi Endrénket, miután megadás helyett az egyik társukat lelőtte, majd a háború után, a hatályos jogszabályok alapján eljáró csendőrtisztet halálra ítélik és kivégzik….

    Ugyanakkor egy Biszku nevű egyént, nem lehet bíróság elé állítani….

    Ha a kommunisták ölnek, akkor az sajnálatos esemény, ha Őket ölik, akkor az bestiális gyilkosság….

  5. @notib: Köszönöm Tisztelet Nem. egy. Működő polgártársam helyénvaló megjegyzését! Így van! “Nekik volt igazuk, igazi rendszerváltást csak kommunista módszerekkel lehet csinálni!” Ezért nem volt az 1989.-es, erőtlen, erőszak-kerülő, egyetlen tévészékházat fel nem gyújtó, az országnak még az egyharmadával is lepaktáló tutyimutyiskodás igazi rendszerváltás.

    Ez a liberális demokráciának nevezett katyvasz kizárólagos érdeme az volt, hogy jelenlegi Mini. Elnökünk eltemethette nyilvánosan a kommunisták bálványát, a moszkovita Nagy Imrét, és ezáltal kiüldözte a szovjet elnyomókat. Valamint az még méltányolható, hogy teret engedett az igaztalanul elnyomott felsőbbrendű magyar faj igaz eszméinek felszínretörésének.

    Ilyen fegyelmezett, a cél érdekében az eszközökben nem finnyáskodó, a jobbik élet iránt elkötelezettt nemzeti-szociális konzultánsokra van szükségünk!

  6. József Attila szobra helyén Orbán megkoronázott szobra fog állni.
    Különben József Attila a munkásosztály költője volt, így nem illeszkedik a parlament elé. Megy B. Szárszóra a sinek mellé.

  7. @notib: bocs, de Ságvári Endre nem volt kommunista. Poszthumusz belépett a Fideszbe és onnantól már Igaz Magyar Hazafi. Szerintem Biszkunak is van narancssárga tagkönyve (lehet, egyszámjegyű sorszámmal, hiszen a sorszámokból is 98%-ot le kell vonni), emiatt érinthetetlen az öreg.