Minél gyorsabban állunk neki svájci frankot nyomtatni, annál többért lehet majd eladni.

Szívünk szerint megvárnánk a 300 forintos svájci frank-árfolyamot, de még 275 forintnál is nagyot tudunk vele kaszálni” – mondták el a Pénzjegynyomda Zrt. szakemberei, hozzátéve: „A magyaroknak természetesen olcsóbban adnánk, hiszen a szállítás és a tárolás költségei is kevesebbek.

A Pénzjegynyomda illetékesei arról is beszámoltak, hogy nemcsak pénzt fognak nyomni, hanem az alpesi devizával kapcsolatos mindenféle emléktárgyat is: ház alakú kulcstartót, amelynek minden oldala svájci frankból van, és amivel a lakáshiteleseknek kedveskednének, illetve kisautókat, amiknek pénzérmékből vannak a kerekeik, hogy az autó-hitelesekre is gondoljanak.

A kinyomtatott bankjegyekből Magyarország első sorban a frankban eladósodottakon segítene, másodsorban az exportmutatóit növelné, harmadsorban pedig, ha majd egyszer a frank lesz olyan gyenge, mint most a forint, akkor a "Gazdálkodj Okosan"-ban lehetne játékpénz.

31 KOMMENT

  1. Végre egy egészséges ötlet. Tényleg, hogyhogy ez eddig nem jutott eszünkbe, hogyha a pénzre nem Ft hanem Fr van nyomtatva, akkor már tényleg komoly pénznek tartják a zemberek. Bravó és mégegyszer bravó.

  2. Most jut eszembe, hogy a franknyomtatás nem is olyan idegen tőlünk, bár úgy rémlik, hogy régebben francia frankot nyomtattunk. Mindegy, lényeg az, hogy azemberek bizzanak a pénzben. És ha ez attól függ, hogy mi van rányomtatva, hát tessék, elvégre piacgarázdaság van.

  3. @czejp: Ne tessék rosszindulatúan a frankhamisítással bármilyen kapcsolatba hozni ezt a kreatív válságkezelési metódust! Ezeken a bankjegyeken ugyanis minden kereszt ferde lesz, hogy ne lehessen összekeverni a svájcifrankkal. A neve pedig “Frankó”. Így hitelesebb.

  4. AZALPESIDEVIZA sáááárgára van festve!
    Odajár a magyar, minden áldott este.
    Hitelét számolja, pénzét hiányolja,
    A kicsike életét a frankhoz igazítja!

  5. Nem csak a magyarok mertek allami szinten penzthamisitani:

    Kísérlet a brit pénzügyi rendszer szétzilálására
    1939 őszén a britek repülőgépekről ledobott hamisított élelmiszerjegyek tömegével próbálták meg megbénítani az amúgy is megterhelt német közellátást. Naujocksnak támadt az az ötlete, hogy egy ennél sokkal súlyosabb hatást kiváltó ellencsapást mérjenek az angolokra. Javaslata szerint a brit font jó minőségű és hatalmas mennyiségben előállított hamisítványát kell szétszórni a brit szigetek fölött és ezzel kiváltani az ország pénzügyi összeomlását. Naujocks hamisítói munkájának köszönhetően tisztában volt a pénzhamisítás nehézségeivel. Első lépésben alaposan megvizsgálta a brit font papírját és Törökországból importált rongyból sikerült is az eredetihez igen hasonló pénzpapírt előállítania. Naujocks pénznyomtatásban járatos szakembereket gyűjtött az SD-be és hónapokon át tartó munkával elkészítette a bankjegyek nyomtatására szolgáló kliséket, de ügyelt a bankók sorozatszámának ellenőrzésére is. Svájci kapcsolat közbeiktatásával kikérte a Bank of England szakértőinek a véleményét, akik vizsgálódásuk végén Naujocks hamisítványait valódinak fogadták el.
    Nem valósulhatott meg azonban Naujocks igazi szándéka, a brit bankrendszer szétverése. A hamisításból származó fontokkal mindössze a brit ügynökhálózat működését és több külföldi akciót finanszíroztak. A Harmadik Birodalom összeomlásának napjaiban a felhalmozott hamis fontkészlet nagy részét valószínűleg az ausztriai Töplitzsee-be szórták.
    (forras: wiki)

  6. ÉS A LEGMAGASABB ÖSSZEGŰ frank-hiteleseknek jó kedvre derítésül
    még még mellékelnének egy echte jódlis CD-t is ! amelynek meghallgatásakor egyből a svájci hegyekbe képzelhetnék magukat a delikvensek……:)

    ….ahol CHF alakú legókból rakhatnának piramisokat, mint bármely más PIRAMISJÁTÉK ESETÉBEN !!!

  7. @don-kanyar: Így van! Csodálkozom, hogy eddig ezt senki nem hozta fel! Annyira berágtak a franciákra Trianon miatt, hogy a hamis frankokból akarták finanszírozni a revizionista törekvéseket! Persze eléggé “elkúrták” a hamis frankokról lerítt a hamisság, így hamar ejtették a tervet.
    De most beválhat!

  8. Az USA alkalmazhatná a módszert ha már a dollár nem kell senkinek. Ki merne neki szólni? A svejci frank amúgy is túlértékelt…

    Előbb utóbb bevezetik azt hogy UV-fluoreszkáló elemi szálak véletlenszerű elhelyezkedése a bankjegyen fogja azonosítani a bankót, minden bankjegyet lefényképezni és adatbázisban tárolni, hogy lekérdezhető legyen az adott sorszámú bankjegy.

  9. Jo otlet, ezzel tenyleg tudnanak segiteni az Orbanek. Nalunk sokkal nagyobb orszagok evtizedek ota ezt csinaljak. Amerikaban ha valamire nincs eleg penz, akkor egyszeruen nyomtatnak par szaz milliardot. Mondjuk tobbek kozott ez miatt olmlott ossze a vilaggazdasag 2007-ben, szoval azert nem art az ovatosag.

  10. ennyit sem tudtok, hogy magyarország még forintot sem nyomtathat (2001 évi rendelkezés OV az EU kp-i bank irányítása alá helyezte a forintkibocsátást)nemhogy svájci frankot…