Nem az utolsó Harry Potter film a kétrészes Halál ereklyéi – jelentette be az író, J. K. Rowling. A könyv már íródik, képernyőre a Transformers zsenije adaptálná.

„Valahol félúton lesz Kundera és Kant között, a transzcendentális találkozása a szubdimenzionálissal, egyfajta Újszövetség a Bridget Jones stílusában” – összegezte a könyv irányait az író. Rowling szerint a legújabb kötet (amely a Harry Potter és a Pokol Lovasai címet viselné) méltó folytatása lesz az eddigieknek, és csak 1500 oldalasra tervezik. A még meg sem született könyv megfilmesítési jogait Michael Bay egymaga szerezte meg, és már többmillió dollárt hozott a mozipénztáraknál, pedig még nem is árulnak rá jegyet.

„A filmről egyelőre nem tudok sokmindent elmondani. Annyi mindenesetre biztos, hogy Harry Potter meghal a végén, miközben egy japán kamikáze-robotokkal teli aszteroidát robbant fel, miközben a háttérben egy fekete lyukból egy ötödik dimenziós sárkány mászik ki éppen. Aztán szex.” – adott egy röpke előzetes Michael Bay, majd hozzátette: még nincs női főszereplőjük, de az idősebb Hermione Grangert Megan Fox alakítaná, Harry Potter szerepét pedig muszáj lesz Bruce Willisnek adni.

A rendező azt is elmondta: nagyon szeretné meggyőzni Rowlingot, hogy írjon bele egy afroamerikai karaktert is a könyvbe, mert így egyelőre senki sem hal meg vicces de hősies módon a film kétharmadánál.

3 KOMMENT

  1. Nem kell több rész, elég volt! Felcseperegtek, irány a nagybetűs élet.
    Válasszanak tisztességes foglalkozást maguknak.
    Harry elmehetne targoncásnak, Hermione meg a cérnagyárba takarítónőnek.
    (Esetleg később majd Tarr Béla újra felfedezi őket.)