Német kutatók szerint szerencsét hoz az EHEC baktériummal fertőzött széklet. A betegséget túlélők közül ketten is nyertek a lottón, egyikük pedig mesés örökségre tett szert.

A kutatók szerint ez lehet a járvány gyors terjedésének oka, mivel sokan a lánclevelekhez hasonlóan továbbküldik székletüket, hogy másnak is hozzon szerencsét, ám a szerencse alapfeltétele a járványos fertőzés túlélése, amiről a jóindulatú németek gyakran megfeledkeznek. A járvány terjedésének jele, hogy múlt héten 300.000 telitalálat volt Németországban a lottón.

Magyarország is veszélyben van, mivel az EHEC betűszó könnyen félreérthető, hiszen ha valamire rá van írva, hogy „ehec”, sokan ezt a fogyaszthatóságot megerősítő vevőtájékoztatásnak veszik. Schmitt Pál már közleményben reagált, amelyben felhívta a polgárok figyelmét az ehetsz szó helyesírására, miszerint azt helyesen hosszú c-vel írják.

7 KOMMENT

  1. Járványoknak mindig ismérve az orvosok eleinte jelentkező vagy végig meglévő tehetetlensége és tanácstalansága. Amúgy szerintem fegyverecske, és utána félünk immunrendszer-erősítő, vitaminnevű természetes ételt enni, nem elég, hogy ezentúl orvosunk megtiltja a természetes gyógyszereket, ha a petíció hatástalan volt a gyógynövényekért.

  2. Tulajdonképpen ez ízlés dolga.
    Ha van szerencsesüti, akkor miért ne lehetne szerencsekaki is?
    Akire rámosolyog a Jóisten, annak jön egy príma kis drezdai félpuha, akire nem, annak maradna a marosvásárhelyi szapora.

  3. @huzzadneki shakespeare:
    „Ha van szerencsesüti, akkor miért ne lehetne szerencsekaki is?”
    A szarka pedig a sz@r becézgetése?
    Szerencse kaki……. Hmmmm……
    Az a szerencse, ha nem taposol bele / főleg jó híg állagúba/,
    és becsüccsensz a kocsiba.
    Amikor jó meleg van.
    Nagyon tud gőzölögni……