A Hunvald György és bűntársai ellen csütörtökön kezdett büntetőpert tucatnyi vádlott esetében elévülés miatt megszüntették. A többiek is megúszhatják.

A vádlottak közül ketten küldtek orvosi igazolást, hogy meghűlés miatt nem tudnak részt venni a tárgyaláson, egy főnek pedig az anyukája telefonált be a bíróságra. Egy fő üzent a bírónak, hogy mindjárt jön, csak sehol nem akarnak aprót váltani a parkoláshoz, és eltarthat egy ideig, amíg a Magyar Nemzeti Bankban hozzájuthat egy rolni ötveneshez.

Ketten fejezték ki sajnálatukat, hogy épp a Maldív-szigeteken vannak, és az utazási iroda csődöt mondott, nincs repülőjárat, amivel elérnék a tárgyalást, stoppolni pedig reménytelen, mert ezek szigetek. Egy vádlott reumatológusa jelezte, hogy páciensének akkora a teniszkönyöke, hogy nem férne be vele a tárgyalóba.

Hárman arra hivatkoztak, hogy ők csupán Hunvald György képzelt barátai, ketten pedig arra, hogy őket csak a képzelt barátok képzelik. A maradék öt fő ellen különösen jelentős kárt okozó csalás vádjával folyik a büntetőper, de közülük háromnak várhatóan sikerül vádalkut kötnie, és a várható öt év börtönbüntetés helyett megússzák két év gyógytornával.

5 KOMMENT