A Betyár Pisti és a Szociális Együttműködés a frontember elmondása szerint a legszebb magyar hagyományokat élesztené fel a hiphop keretein belül.

„Hé, komám, alattam ugrál a hintó / Én mondom neked, hogy minden ispán disznó” – vallja első lemezének címadó dalában (Minden ispán disznó) az újonnan alakult együttes. Betyár Pisti, a csapat frontembere szerint itt volt már az ideje annak, hogy túllépjünk az elmúlt nyolc év hagyatékán a hiphopban is, és – ahogy azt annak idején a Belga megfogalmazta – magyar, nemzeti, jó értelemben vett tradicionális zenét is sugározhassanak a rádiók.

A Koppány Hanglemez Felvételek kiadó által piacra dobott korongon megtalálhatóak olyan, társadalmilag fontos témákat érintő slágerek, mint a „Presley-téri suhancok”, a „Borsod vármegye rémei”, vagy a „Kilépek a kúria ajtaján”. Az első klip a Csendőrök szorításában című dalhoz készül és a 2006-os eseményeket veszi alapul, sőt, egyes találgatások szerint a főszereplője maga Révész Máriusz lesz.

„Már meg is adtuk a csapatnak az engedélyt arra, hogy felléphessenek zenés, táncos rendezvényeken” – nyilatkozott az együttesről Tállai András önkormányzati államtitkár, majd hozzátette: a CD mellé csatolnak egy egy évre előre szóló OMSZ-jelentést is, amely megmondaná, melyik nap milyen időre számíthat a BP&SzE bulijára induló fiatal.

11 KOMMENT