Tévedésből 1 milliárd értékben szerzett be telefonközpontot a Terrorelhárító Központ. A Kormány vizsgálja az elhallgatás lehetőségeit.

(Képünkön az éppen hazánkban segédkező terrorelhárító szakember teszteli az új központot)

„Félreértettem azt, hogy központ, de nem tudom, miért cseszegetnek emiatt, eddig a Nemzeti Horgászszövetségnél voltam PR-os. Ott nem kellett ilyenekkel foglalkozni.” – exkuzálta magát Schmitt Péter József Pál a központ beszerzési igazgatója, aki kiemelte, hogy csak most szerzett tudomást arról, hogy Schmitt Pál rokona. „A napokban tettem új keretbe a gyerekkori képeim, mivel egy új zugligeti villába költöztünk, és akkor tűnt fel, hogy a köztársasági elnök úr térdén lovagolok és körülöttem áll az egész család".

„De ki emlékszik arra, mi volt tavaly.” – egészítette ki a 17 éves igazgató, aki munkája mellett estin készül érettségijére a Kossuth Zsuzsa Egészségügyi Szakközépiskolában. „A Zsuzsa is félreértés volt, én csak az elejét néztem a jelentkezési lapon.”

A kormány 800 évre titkosította a beszerzés dokumentumait, önös érdekre hivatkozva, amire egy törvénymódosítás nyomán van lehetőség, 2011. március 16. délután 16:32 perctől telefonközpont-beszerzési ügyekben, ha jelentős lenne a sajtóérdeklődés.

4 KOMMENT