Egy egész franchise indul el az egykori nagy sikerű nyelvművelő műsor feltámasztásával. Grétsy László és Schmitt Pál végre közös műsorban.

Az új "Álljunk meg egy szóra!" egy reality jellegű műsor lesz, amelyben az államfőt fogja folyamatosan kísérni (legtöbbször a Sándor-palotában le s föl) Grétsy László nyelvészprofesszor, és folyamatosan kijavítja majd Schmitt Pál élőbeszédben elkövetett helyesírási hibáit, feltárva azok etimológiai hátterét. "Már tul vagyunk az első felvételen, és nagyszerű élémny volt Grécsi tanár úrral együtt dolgozni" – lelkendezett Schmitt Pál.

Ezzel párhuzamosan Kodály Zoltán dédunokájával is elindul majd egy komolyzenei műsor, "Álljunk meg egy dóra!" címmel, amelyben Szinetár Dóra műsorvezetővel együtt hallgatnak klasszikus zenéket, mai füllel. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége pedig a Duna TV-n indítja el az "Álljunk meg egy Tóra!" című vallásértelmező bulvár talk-showját, melyben fiatal rabbik ugrálnak majd vízibiciklikről a Balatonon.

A minőség kulturális műsorok népszerűsítésében nagy segítség lesz a Rippel-fivérek most induló hírlevele, az "Álljunk fel egy lóra!", amelyben hetente olvashatunk érdekes háttéranyagokat, valamint exkluzív internetes tartalomhoz is juthatunk.

57 KOMMENT

  1. Én viszont sokkal izgalmasabb hírt halottam. Orbán Viktor állítólag Kemény Dénest bombázza ezerrel (Megjegyzem Unió soros elnökeként éppen csapást fog mérni Libiára), vegy be a csapatba, mert a 2012-es Olimpián aranyat szeretne. Neki elég, ha egyszer küldi a vízbe Dénes, csak kapjon a nyakába valamit.

  2. Teljesen félreértitek ezt az egészet. A közt elnök úr direkt követi el ezeket az apró helyesírási hibákat, hogy így hívja fel a figyelmet a magyar nyelv helyes ismeretének fontosságára. Ez egy közfigyelemfelkető, felvilágosító kampány. Lassan kifutóban van, most fog indulni a közbiztonsági kampány, aminek keretében apróbb bolti lopásokat fog elkövetni, így irányítva a fókuszt a következő témára.

    🙂

  3. Én azt hallottam hogy Császár Előd vezetésével lesz egy műsor amiben bemutatják hogy tudatmódosító szerek hatása alatt mit nem szabad csinálni. Vagy ha teszünk akkor hogy kell megúszni. A címe: Álljunk meg egy Stohlra.

  4. @Indriq: Csak kért a Merkel, vagy a Sárközy egy engedélyt Orbántól. Nem hiszem, hogy kimerik hagyni Viktort.

    A Hende Csaba pedig vitt volna Gubcsi Lajos könyveket. Híres a Magyar Honvédség a könyveiről.

  5. Hát, igen a két pólus:
    az egyik a szakmája mestere( ismeri a helyesírást), közismert a múltja, és fontosnak tartja, hogy felhívja a figyelmet a hibákra
    a másik antitalentum (nemzet tolla?), a múltjában (pedig ő igaz? magyar ember) lyukak vannak, fontosnak tartja, hogy hibázzon (és nem csak helyesírásban), amit mások észrevesznek.
    a nagymagyarnemzetirockopera sora passzol ide:
    Ó, mondd, Te kit választanál???

  6. @picikisköcsög:
    Van egy apró prücök.
    Létezik (létezett) három társaság, amellik a jogon kívül a helyesíráshoz is nagyon értett: 1: MEH 2. Parlamenti Titkárság, 3. KEH

    De a KEH nem maradhatott, mert kellett a hely a sleppnek. Csak azt nem értem, hogy a betolt léhűtők mitől kaptak munkakedvet? Ahelyett, hogy a melósokat megtartották volna helyettesnek, és aláírogatáson kívül nem csinálnának semmit, nekiálltak dolgozni! Al buta és szorgalmas emberek a leg veszélyesebbek!

  7. És természetesen lesz egy kritikus hangvételű (de építő jellegű) műsor amelyban a NER kiépülése kezdetén, – a múlt kártékony hatásából következően még meglévő – visszásságok felelőseit kérik majd számon:

    Gyertek ki a hóra!

  8. A kihívás óriási, ezért lehetne kezdeni a Fekete Dákóval.
    Egy pilot keretén belül bemutatásra kerülhetne, hogyan is kell helyesen mondani a hulye kocsogot.
    Utána meg jöhetne a Magyar népmesék, a” Hó vót, hó nem vót”.
    Persze attól nem kell tartani, hogy a kirobbanó siker folytán Szabó Gyulát menesztik, és a tanulságos meséket újraszinkronizálják.

  9. A hírcsárdás kis pörge bolsihagyások ízlése szerint Grétsynek nyilván Medgyessyvel kellene csinálnia a műsort: egy kérdés kimondása egy adásidő. Vagy Gyurcsánnyal; szobrokat kérdezgetni tegezve: “Imre, te hogy írnád a helyemben?!” Vagy Kuncze Gáborral; a helyes megfejtők ciántablettát kapnak. Vagy Hunvalddal: a kvíz tárgya: mennyiért lehet a rokonságnak eladni a Nyelvtudományi Intézetet?
    Csak hát van egy kis baj. Az a kis bajocska, hogy ezek az elvtársak mind le vannak tartóztatva, vagy el vannak hajtva… Úgyhogy marad nektek Schmitt, fiúk. Meg az elmélkedés arról, hogy hol kúrták el a ti körülnyalt vezéreitek, nem kicsit, hanem nagyon… 🙂

  10. Nemsokára megtámadjuk Libiát. Viktor az EU soros elnökeként bátran felveszi a harcot. Nem tudom, vajon miért nem talizott a beosztott Merkel aszonnyal, Sárközyvel, Cameronnal, Clinton aszonnyal?

    Martonyi szerint kár, hogy nincs beavatkozás. Tegnap már írtam ugyan, hogy természetesen van, hiszen a művelet nem azt jelenti, hogy hangosan ordítunk egy parlamentben, vagy handabandázunk lépcsőkön tapsoltatva magunkat.

    A csapást régebb óta forszírozó Nagy-Britannia már javában csoportosítja át Tornado és Eurofighter típusú vadászgépeit a Földközi-tenger térségébe. Számos tengerparti ország ajánlotta fel bázisait az akcióhoz, köztük Spanyolország és Málta. A franciák Korzikáról, az amerikaiak az olaszországi Avianóból emelkedhetnek a magasba. Délutánra hat darab dán F16-os érkezett Szicíliára, és várhatóan ugyan ennyi, azonos típusú vadászgéppel Norvégia is részt vesz a feladatok ellátásában.

    Hírek szerint brit elitalakulatok hetek óta Líbiában vannak fedett küldetésben. Az ő feladatuk a légicsapások célpontjainak megjelölése lehet.

  11. @Gonzó410: Megvilágosítottál.
    Akik ezt a blogot írták, azok nyilván a klorofill-alapú anyagcserén humorizálnak. És csak a hozzám hasonló kriptofasisztoid antibolsevoikok értették úgy, hogy ez egy színtiszta, kőkemény politikai szarrágás, amelyben csekély értelmű elnökünkkel próbálják égetni azt a miniszterelnököt, akihez hasonlót ti az életben nem fogtok kiizzadni ott a libsybolsi oldalon.
    Szóval, biztosan én tévedek.

  12. Szárny, csak kijön belőlem. Ha olyan messze laknál, mint amilyen hülye vagy, sosem érnél haza.
    Utóiratként még annyit, hogy nincs veszélyesebb, mint humortalan ember.

  13. @remekelek64: Ja, értem. Vicc az, amit a kommunisták találnak ki. Vagy esetleg te is harsány röhögésben törtél ki az általam javasolt, és Schmittnél lényegesen nagyobb show-értékű műsorvezető-jelölteken? Hogy meg ki a hülye, azt hagyjuk. Mert még kiderülne, hogy a kommunistákat a halál akármijére elhajtó magyar nép a hülye, és én sírva fakadnék…

  14. @szárny: Hagyjuk a történelemre az értékelést. Tőlünk biztosan tárgyilagosabb lesz. Egyébként a kiváló személyiség azért nem tévedhetetlen: bő húsz évvel ezelőtt nagyra értékelte későbbi vetélytársát…(azt a változatot nem vettem figyelembe, hogy akkor nem tévedett).
    Emellett tanácstalanná válok, ha “oldalak” között találom magam. Engem jó apám arra szoktatott többek között, hogy a tényekkel szemben nincs érvelés. Valamint arra, hogy állításaimat bizonyítsam, lehetőleg kihagyva az érzelmi töltetet.
    UI. 1. Ha valaki azt gondolja, hogy a “csekély értelmű elnökünk” megválasztásában a kiváló embernek nem volt szerepe, akkor bizonyára érthető a tanácstalanságom. Ha a másik lehetőség állna fenn, akkor az eset tragikusan súlyos, tanácstalanságomtól és az “oldal”-tól függetlenül.
    2. Elismerem, hogy észrevételem nem humoros, sőt inkább szomorkás. Ezért bocsánatot kérek.

  15. Idefigyeljenek Emberek!
    Ebben az országban senkinek nincs joga Sitt elvtársat kritizálni.
    Inkább legyen mindenki büszke rá, mert Ő, mint Köztársaságunk legfőbb méltósága és a felső tízezer között az első, és egyetlen, aki nem csak a “fedhetetlenséget” és több mint egy év amnéziát hordoz magával, de a helyesírási tudománya is egyedülálló.

    Ezért:
    Méltón lehetünk büszkék, és népszerűsítsük, dicsőítsük őt, határon innen és túl.

  16. @szárny: kik vannak letartóztatva? vagy akár elhajtva?
    vagy ez vicc volt?
    az egy kishal hunvaldon kívül egyik sem, elő ne gyere hagyóval, mert azt is még libajnaiék indították

    a fidesz védelmében kommunistázni meg elég cinkes, mit szól hozzá martonyi, kövér, kövér apukája, orbán, vagy a papája, meg a mamája, vagy esetleg a fent emlegetett schmitt…
    nem akarok ínhüvelygyulladást kapni a gépeléstől, így csak a közismerteket soroltam fel

    ekkora bértrolt…
    bár én vagyok az igazi barom, mert etetem!

  17. @szárny: Elhúzhatnál már a mandíner blogra… A sztárolt miniszterelnököddel együtt. Akinek ~3000 milliárd forintnyi nyugdíj-előtakarékosság államosítása “nyugdíjvédelem”, az új megszorító csomag (ami ellen hangosan tiltakoztak 2006-ban) “Széll Kálmán terv”, a fogd-be-szád-vagy-póruljársz politika “Nemzeti Együttműködési Nyilatkozat” és “médiatörvény”. Arról nem beszélve, hogy csak fityiszes tagja van a médiahatóságnak. Mindezt egy olyan embertől, aki “még soha nem hazudott”.

  18. Csak nekem tunik fel, hogy kimaradt a musorok listajabol a Zorban-csaladdal kozos “Alljunk meg egy GOLra!” cimu musor, amit az also-felcsuti stadionban fognak forgatni a fidesz-ongolok bemutatasa erdekeben, es szinten kimaradt az ugyanebben a felallasban (Zorban-SmittPetya) forgatando “Alljunk meg egy ASSZOra!” cimu musor, ami az 1981-es korrupcios ev felevenitese elleni vivas lesz????

  19. De amúgy ennek lehetne egy húsvéti különkiadása amiben a parlamentben dolgozó nőkkel forgatnának. Címe: Álljunk meg egy locsolóra.

    (És aki ezt a zárójeles szöveget elolvassa az hüje. Meg aki politizál a hírcsárdán az is :nyelvkinyújtóssmájli)

  20. @igényes:
    Hát ami azt illeti, Orbán nyakába sokan el tudnának képzelni valamit…
    Bár ez nem okvetlenül olimpiai érem.

    A műsor szegedi kihelyezett adásának címe:
    Álljunk meg, egy Móra!

    (És mivel Szegeden minden vagy Tisza, vagy Móra, elég sok helyszínes adás lehet. 🙂

  21. No, ájjjunk megy egy szóra.
    Rosszul tugyátok !
    A fülkeforadallomkor a nyilvánnyosság telyjes kizárása melett hejjesírási foradalom is vót, csak wisszamenőlleg eltittkosítoták, mer már a zalcsúti genius, a zemberek embere akkor is tutta, hogy jön a szalai annamaris bebetonozva, oszt nehogy azt higgye, hogy az a pifkof szélsővobboldal keze ide betette az ocsmány kénköves hátsó lópatáját..smithtpacca ezt tuggya, mer aláírrta…és enek szellentésében is cselegszik..merhogy senki se szólt neki, hogy a titkosítás még nincs feloldva, és nem jelent meg a Nagymagyyar Kőzlönybe..
    Szóval az a hiteles, ahogy ű csinájja.