Felháborítónak tartanák az úgynevezett szabadulóbulik betiltását a magyar bűvészek és illuzionisták. Egyikőjük tiltakozásból félbeszakította magát.

Mint ismeretes, a kormány betiltaná ezeket a bulikat, mert szerinte nagyban növelik a lakosság veszélyérzetét. „Az ilyen események néhol már népszerűbbek, mint az esküvő vagy a névnap. A bűvészek tömegével gyűlnek össze, galambokat szednek elő kalapokból, bikinis nők rohangálnak mindenhol, mindezt azért, mert egyikőjük éppen aznap szabadult. Sokkoló." – foglalta össze a tervezet okait Kontrát Károly belügyi államtitkár. Az államtitkár szerint különösen rossz a helyezt Miskolcon, ahol a rendőrség nemrég egy illuzionista-bulit szakított félbe, a nők darabjait azóta is keresik.

„Nevetséges lépés lenne a szabadulóbulik betiltása, Houdini forog a sírjában" – reagált Philip a Mágus, az Országos Bűvész Egyesület alelnöke a javaslatra, majd kettéfűrészelte magát. Az OBE álláspontja szerint ha valaki frissen szabadul, ráadásul még várják is otthon, muszáj ünnepelni. Egyelőre azonban csak csendesen tiltakoznak: közleményüket, amelyben a 2012-es olimpia eredményei, Orbán auraelemzése és egy 10 méteres sál is található, egy lezárt borítékban juttatták el a Parlamentbe. 

„Én ezt láttam előre, két hete már asztalosként dolgozom" – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Danny Blue mentalista.

4 KOMMENT