Többek elbuktak a teszten

A Magyar Alkoholisták Szövetségének töréstesztjén az üvegek közül a gömb alak szerepelt a legjobban, legalábbis hétből négyen így emlékeznek másnaposan.

A hétvégi földrengés után több ezer magyar háztartás kezdett el aggódni a vitrinben, minibárban vagy spájzban felhalmozott alkoholkészlete miatt. Őket nyugtatta meg a Zwack-gyár: az unicumos üveg garantáltan földrengés-biztos, a polcról még egy 5-ös erősségű földrengés esetén sem gurul le, de ha le is gurul, nem törik el, szemben egy finlandiás üveggel, amely már az eldőléstől összetörik.

A kis féldecis üvegek, melyek a nép ajkán „csavarós kifli” elnevezéssel élnek, szintén alkalmasak egy földrengés átvészelésére, mert az üvegek vastagsága a nagyságukhoz képest igen ellenállóvá teszi őket. A Magyar Alkoholisták Szövetségének töréstesztjén 10 pontot két termék ért el: a műanyag kannás és a PET-palackos bor. A kanna ráadásul annyiban kőrözte le a PET-palackot, hogy nemcsak hogy zuhanás esetén sem törik el, de fel sem borul 8-as erősségű földrengésig.

A törésteszten idén először sikeresen teszteltek két magyar alkoholistát is, a mérési eredmények pedig lenyűgözőek: 6,3-as erősségig észre sem veszik, hogy földrengés volt.

5 KOMMENT

  1. Talán annyi, hogy a finlandiás üveg is elég zord körülményeket kibír – emlékezünk vissza egyetemista éveinkre – Szintén markáns túlélési képessége van a paprika pálinkás üvegnek, viszont az Éva vermuth-tal vigyázni kell. Minden szempontból.

  2. A vesszőfonatos butykos is igen strapabíró.
    Én már csak tudom!!
    Zsenge ífjú koromban, a padlásról leereszkedőben kicsúszott egy a kezemből, benne vagy 12 liter Istenkirály Szatmári szilvapálinkával.
    Beleállt a kavicsos földbe, de túl élte.
    Én éppen hogy csak!
    Utána még egy óra elteltével is csak édesanyámat szólongattam. (Plusz, bő egy hét inkotencia)

  3. még jó, hogy nem treffelte csak kőrözte le a kanna a pet-et…

    Sekszpírkém, komoly halálközeli élmény lehetett, még szerencse, hogy köztünk vagy még…

    amúgy meg hogy a gyíkba’ lehet pálinkát a palláson tartani?? Pistabá’ ezt megtudja, téged kitiltanak innejd…

  4. kócosch | 2011. február 2., 19:33
    Banális oka volt a a pálinka padláson történő tárolásának. Kezdetben az almáriumban várt sorsára, de ott nagyfater mindig megdézsmálta.
    Ahogy a kedvenc költőm mondta egykoron, ‘Ivott a jó öreg’.