A mereven előre bámulás is követelmény lesz

Szigorítottak a jogosítványhoz kapcsolódó orvosi vizsgálaton: a sofőröknek nemcsak sóhajtani, de ásítani, böfögni, orrot túrni és kurvaanyázni is kell.

Aki a jövőben a jogosítványa meghosszabbítása céljából jelentkezik orvosi vizsgálatra, annak az eddig megszokottnál összetettebb vizsgálatra kell számítania. A szemészeti vizsgálaton nem csupán betűket és számokat kell leolvasni, de az orvos kézjeleit is, amelyek saját anyánkra, családi állapotunkra vagy az orvos nemi szerveire utalnak.

A szemünk élessége mellett az orvos a reakcióidőnket és a visszamutatott kézjelek pontosságát is méri. Emellett a sztetoszkópos vizsgálatnál nem csupán sóhajtani kell, de egy öblöset böfögni, is, amelyet meg kell ismételni fél óra múlva, két fej vöröshagyma elfogyasztása után (terheléses böfögésteszt).

Ezt követően az orvos megvizsgálja, hogy a páciens orrtúrás közben is elég oxigénhez jut-e – ez a vizsgálat annak eldöntésében játszik fontos szerepet, hogy a sofőr a reggeli dugóban kedvenc elfoglaltságának hódolva is kellő élességgel tudja-e működtetni az agyát. Ezután hallásvizsgálat következik, ahol a sofőr fülébe párhuzamosan játszanak mobiltelefon-beszélgetést, mentő-szirénázást és más sofőrök szitkozódásait, végül egy kiadós kurvaanyázás közben vérnyomást mérnek.

A bevezetett szigorításoknak köszönhetően az utakról lassan eltűnnek az alamuszi, meghunyászkodó, előzékeny sofőrök, és a legrátermettebbek vehetik birtokba az aszfaltot.

3 KOMMENT

  1. Brit tudósok megállapították, hogy a magyar (valamint az olasz és albán) sofőrök több mint 99%-a az újfajta vizsgálati rendszer alapján is teljes mértékben alkalmasnak lesz tekinthető, ezzel az éllovasok között vagyunk az EU országok között.

  2. A fotón annak a sofőrnek elég Busman feje van.
    Én ha stoppos lány lennék, biztos nem ülnék be mellé, mert ez tutira elővenné a csúnyáját.
    (Sőt, így se ülnék be!)