A főhadiszálláson nagy volt a sürgés-forgás

A költségvetés tanulmányozása után országból szakkörre rontotta hazánk hitelbesorolását a Fitch. A következő lépés a fiktív betéti társaság fokozat lehet. A forint idegesen reagált a hírre, de később megnyugodott.

Kósa Lajos korábbi nyilatkozata után tovább rontotta hazánk besorolását az egyik legnagyobb hitelminősítő, elképzelhető, hogy jövőre már csak a Providenttől tud az államháztartás kölcsönhöz jutni. Szakértők szerint a Fitch most már személyesen veszi a kormány nyilatkozatait, így a következő beszólásnál még az sem kizárt, hogy a leminősítés után meg is ütnek valakit.

Megkérdeztük a kormány illetékeseit is, akik megerősítették, hogy gondolkodnak a Fitch államosításában, illetve az is lehetséges, hogy minősítési adót vezetnek be, ami a minősített állam GDP-jének 3%-a lenne és a minősítőnek kell befizetnie a minősítéstől számított 8 napon belül sárga csekken vagy banki átutalással.

11 KOMMENT

  1. Nokiás pénzszállító furgonnal.
    De jobb lenne ha a Nokiás doboz megmaradna a korrupció szinonímájának.
    Szóval megegyezhetnek a felek hogy egy Nokiás pénzszállító furgonnyit küldünk nekik ők meg felminősítenek annyira, hogy fel tudjuk venni ennyit.

  2. Semmi para. Bevezetjük a kamatyadót, Pintér Sanyi üzletel kicsit a szerbekkel, visszafizetjük az adósságot, oszt mindenki happy end.

  3. “Megkérdeztük a kormány illetékeseit is, akik megerősítették, hogy gondolkodnak a Fitch államosításában, illetve az is lehetséges, hogy minősítési adót vezetnek be, ami a minősített állam GDP-jének 3%-a lenne és a minősítőnek kell befizetnie a minősítéstől számított 8 napon belül sárga csekken vagy banki átutalással.”

    Mekkoranagy! És mostammána sárgacsekk-tranzaxiós adó is rágyün…