Még a szeme sem állt jól

Brit tudósok szerint egyáltalán nem probléma, hogy 35 cet partra vetette magát az írországi Donegal partjainál – az állatok ugyanis nagyon buták voltak.

Winston S. Rutheford, a kutatást végző bálnaszakértő szerint ugyanis a cetek nagyon okos állatok. “Gondoljunk csak bele, saját nyelvük van, és körbe-körbe járják a világ óceánjait. Úgy véljük, vannak olyan intelligensek, hogy pár sziklát kikerüljenek” – véli a tudós. A brit kutatócsoport eredményei szerint a partra vetett cetek valószínűleg elnéztek egy kijáratot a kelet-ír áramlattal sodródva, így történhetett a katasztrófa. “De inkább ne is beszéljünk katasztrófáról, csak természetes szelekcióról. És a húsuk is finom” – tette hozzá Rutheford, majd nagyot harapott a nála lévő szendvicsből.

Az eset egyébként nagyban hasonlít az 1993-as  dél-indonéz lajhárszerencsétlenségre, amikor pár veszélyeztetett vöröslajhár egyszerűen belesétált egy éppen aktivizálódó helyi vulkán kráterébe. Szakértők szerint a mostani eset több közös vonást mutat az akkor történtekkel, abban legalábbis biztosan, hogy 10 perccel a megtörténte után már az egész helyszín tele volt a Greenpeace aktivistáival.


2 KOMMENT

  1. Ezek a balnak egyebkent is szomoruak voltak, mert nem mehettek el a balba 🙁 A lajharok szegenyek meg egyszeruen egy sima rozselanggal kevertek ossze a vulkant, de hat a nyomorultak akkor ebredtek, es mentek volna nyarsalni, ahogy illik jolmeno lajharkorokben :/

    Szomoru eset mindketto.