Teljes képtelenség

Többfelé indultak találgatások a világhálón, hogy a Fidesz elmúlt fél évének intézkedései vajon milyen célt szolgálnak, illetve, hogy mindezek esetleg valami új államforma bevezetéséhez vezetnek-e el.

A két leggyakoribb vád, hogy vagy egyszerű királyságot, vagy magát az I. Galaktikus Birodalmat akarja a Fidesz megvalósítani. A vádakat Szijjártó Péter nevetségesnek nevezte, mert Orbán Viktor személyiségétől egészen messze áll a királyság, másrészt a magyar korona két számmal nagyobb a fejméreténél. „A Galaktikus Birodalom megalapításáról szóló rémtörténetek is teljesen alaptalanok. Politikai példaképünknek továbbra is Bibó Istvánt tartjuk, nem pedig Palpatine szenátort” – cáfolta az interneten terjedő koholmányokat Orbán Viktor szóvivője.

Arra a kérdésre is határozott nemmel felelt, hogy a bankadóból új kormányzati negyedet építenének a Halálcsillag mintájára. „A Halálcsillag kormányzati megvalósításának nem is annyira pénzügyi, mint inkább geometriai akadályai vannak, ugyanis az gömb alakú, amire lehetetlen a négyzet alakú Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát gyűrődés mentesen kiragasztani.”

13 KOMMENT

  1. Akkor most kezdtem el félni igazából… Mert a Birodalom embereit ki lehetett játszani a csempészhajókkal, meg le lehetett fizetni a kapzsi hivatalnokokat.
    Na de a Borg az más tészta! Az csak jön, nem érdekli semmi, csak asszimilál mindent, és mindenkit!
    Ezt abból gondolom, mert a Borg kockára gyűrődés mentesen fel lehet rakni a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát!
    Orbán Viktor valójában a Borg királynő szeretne lenni!

  2. mindenkinek kuss, különben a Birodalom visszavág!
    (eredetis cím: The empire strikes back – magyarul annyi, mint: “ha sztrájkolsz akkor faszbarúg a birodalom”, állítlag kötelező olvasmány lesz a szakszervezetiseknek)

  3. The empire strikes back – magyarul annyi, mint: „ha sztrájkolsz akkor faszbarúg a birodalom”
    A fenti mondat magyar jelentésén két táborra szakadtak a nyelvészek. Ellenzéki nyelvészek szerint magyarul „ha sztrájkolsz akkor farba kúr a birodalom”. Amiben viszont egyet értenek az a birodalom hozzáállása.

  4. Már II. Galaktikus Birodalom is volt – ha hinni lehet Asimovnak. Úgyhogy ez majd csak a III. lehet. Ami nagyon gáz és meglehetősen snassz is.

    A koronát pedig egy miniszteri biztossal az élén most szűkíti egy erre fölkért muzeológus-csapat.