Egy szemtanúnak sikerült egy szelídebb hímet lefotóznia

A budapesti Nyugati téren rohamozott meg tizenegy vérszívó kőszáli kecske egy újságosbódét, személyi sérülés nem történt, azonban az anyagi kár jelentős.

A stand dolgozója és a járókelők még idejében félreugrottak ugyanis az állatok körülbelül fél percig csak méregették a bódét, és aztán támadtak. Elvittek 34 Nők lapját, 200 Fülest és széttépték az összes Magyar Narancsot, de szerencsére senki nem sérült meg.

Az ELTE Etológia Tanszékének egyik munkatársa szerint valószínűleg több hasonló támadás is várható a következő 1-2 hétben. “Párzási időszakban bevadulnak, és ilyenkor nem ritka a szervezett, agresszív támadás.” – tette hozzá a kutató.

A faj elég ritka Magyarországon. A Zempléni-hegységben él egy kisebb, 4-5 ezres populáció, de ez a csoport valószínűleg egy last minute utazás keretében jutott el Budapestre. A rendőrség nagy erőkkel keresi a bandát, egy tagját már meg is találtak, amint saját sajtját árulta perui zenésznek öltözve a Blaha Lujza téren.

Az előzetes híresztelésekkel ellentétben egyébként sem Tarlós István, sem Katy Perry nem tartózkodott a támadás idején a Nyugati téren.

5 KOMMENT

  1. szegény kecskék, ezek után nem lennék a helyükben. össznemzeti összefogással a Shit Pál lepárbajtőrözi őket, a Hagyómiki nokiásdobozba rakja a hullájukat, Fel Csutínó meg kifüggeszti a bőrüket a közhivatalokba. a kevés számú túlélőt meg bármelyik politikus a faszára húzhatja, persze szigorúan csak nemzeti konzultáció keretében.

  2. Nagyon korrekt, kiegyensúlyozott írás.
    Látszik, hogy az író alapos háttérmunkát végzett a cikk megírásakor, és rendkívüli éleslátásáról is tanúbizonyságot tesz.