Értetlenül áll a történtek előtt

Nem tartana igényt a továbbiakban a beiktatási mókusmajom szolgálataira a Fidesz – adta hírül az MTI. A hírt megkeresésünkre a kormánypárt megerősítette, sőt, közölték: eddig is hiba volt egy majmot alkalmazni a Parlamentben.

„Jelen gazdasági helyzetben mindent meg kell tennünk azért, hogy minél alacsonyabb legyen az Országház költségvetése. A mókusmajom pedig túl sok avokádót fogyaszt, sajnos meg kell válnunk tőle” – nyilatkozta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes. A politikus szerint ha választani kellene az augusztus 20-i tűzijáték és a beiktatási mókusmajom között, minden bizonnyal előbbit választanák. Kérdésünkre, miszerint most akkor nem ingyen lesz-e a tűzijáték, Navracsics nem kívánt válaszolni.

Mint ismeretes, a beiktatási mókusmajom 1488 óta fontos részét képezi a mindenkori országvezetés munkájának: részvétele elengedhetetlen az új kormány, a parlamenti képviselők, sőt, a köztársasági elnök megválasztásakor. Jelen állás szerint így a beiktatási mókusmajom (akit a Parlament dolgozói maguk között csak Rezsőnek neveznek, mivel az igazi nevét homály fedi) nem lenne ott Schmitt Pál beiktatásakor. Ez Sólyom László leköszönő köztársasági elnök szerint alkotmányos aggályokat is felvet: a Magyar Köztársaság alkotmánya 3. fejezetének 29/D paragrafusa alapján ugyanis a köztársasági elnök „hivatalba lépését megelőzően az Országgyűlés és a mindenkori beiktatási mókusmajom előtt esküt tesz”.

A tervezett lépéseket a Fideszen kívül az összes parlamenti párt erősen bírálta, az ügy pedig olyan nemzetközi visszhangot váltott ki, hogy értesüléseink szerint még maga Barack Obama is küldött egy SMS-t Orbán Viktornak. A helyzetre szerencsére létezik megoldás: megkeresésünkre Hanga Zoltán, a Budapesti Állatkert szóvivője közölte, akár ingyen is vállalnák a tradiciót és kormányzati hitelességet szimbolizáló majom etetését és itatását.

13 KOMMENT

  1. Nos most már legalább tudjuk, miért olyan sürgős az Alkotmány módosítása, ki akarják hagyni szegény Rezsőkét belőle, pedig egy észlény legalább lenne a parlamentben!

  2. tudtommal abból adódik a probléma, hogy simor andráshoz hasonlóan a beiktatási mókusmajom havi 10 milliós fizetését sem tudta csökkenteni a kormány a PETA a NASA és még egy csomó más szervezet nagyfokú tiltakozása miatt és ezért akarnak megválni tőle ezen az álszent módon. pedig az avokadó világpiaci ára csökkent azt elmúlt időszakban

  3. Nem, most az Alkotmánybíróságon lesz főállásban, és a Házelnöknek lesz az esze másodállásban, bár a titkosított kormányülésre állítólag smittpaca is beadott egy kérelmet, hogy ő szeretné, ha maki időnként súgna neki is.

  4. Súlyos elírás történt a cikkben, ezért helyesbítenénk: nem a Magyar Köztársaság alkotmánya 3. fejezetének 29/D paragrafusa szerint, hanem 209/D paragrafusa szerint. Másrészt súlyosan kilóg a lóláb Hanga Zoltán nyilatkozatában, ha ugyanis az államnak nincs rá pénze, akkor az államilag támogatott Állatkertnek miből futja az avokádóra??? Ebből az egyik zsebből a másikba játékból valaki biztos jól jár. PANAMA!!!!

  5. megsúgom, az avokadó a kiskunlejtői birtokomról származik és én adom jutányosan az Állatkertnek pusztán majomszeretetből, és elég jól járok még így is… van aki irigyli??????
    hát akkor tudjátok meg az én bélám a bibó kollégium oszlopos tagja volt, neki kellett minden nap az oszlopot lemosni. Na hát ez a jól végzett munka jutalma, tetszettek volna a bibóban na persze egyidőben egyszobában létezni! Akkor! Csak mi voltunk ott a bélámmal amikor az ég zengett! Most meg mán mindenki azt meséli, hogy amikor ő, a bibó kollégiumban….