"Volt, hogy csak úgy mögém lopódzott és leturhált."

A szlovák sajtó kiemelt helyen foglalkozott vele, hogy a visegrádi országok magyarországi találkozóján több protokoll-bakit is ejtett Orbán Viktor. Mi megtudtuk, hogy nem csak Orbán volt figyelmetlen, de a teljes magyar küldöttség egy emberként volt bunkó. Szlovákia egyelőre nem üzen hadat az Iveta Radičová hátára ragasztott nagy-Magyarország térkép miatt.

A lengyelek is csupán a “dva bratanki” miatt nem kívántak jegyzéket cserélni Martonyi Jánossal, pedig nekik is lett volna okuk rá. A magyar külügyminiszter ugyanis Donald Tusk lengyel miniszterelnököt folyamatosan Donald kacsának szólította, s amikor nem figyelt oda, akkor Martonyi az orrából a fikát is Tusk nyakkendőjébe törölte. Közel ülő források szerint Tusk ezt nem is vette észre, mert ismerve Martonyit, ez alkalomra a fika mintás nyakkendőjét vette fel.

Azt senki nem tudta megmondani, hogy Iveta Radičová hátára ki ragasztott nagy-Magyarország térképet, azt viszont többen állítják, hogy a cseh miniszterelnököt Szijjártó Péter fejelte mellbe, mert tévedésből Materazzinak nézte.

A találkozó legfurcsább momentuma azonban az volt, hogy a plenáris ülés nyitóbeszédét az egy kiló paradicsommal megdobált Pataky Attilával mondatta el a magyar küldöttség.

4 KOMMENT

  1. Na pataki attika beszédét egy kiló paradicsom (és fél liter pálinka/ után el tudom képzelni, és mindenki el tudja képzelni aki bunkófalvit látta a YouTubon, hogy mit művelt Pécsett. ha a nyitóbeszéd után még valaki a terepen maradt akkor az a tolmács hiányának volt köszönhető vagy azt maga pataki fejelte le, már a nyitó pálinkaosztáson