Izlandon már elkezdődtek a politikai viták

Lehetséges, hogy a KDNP kilép a Kereszténydemokrata Únióból, és a LOL nevű új európai formációban szövetségre lép az izlandi viccpárttal.

Jón Gnarr, az izlandi választásokat poénból megnyerő Legjobb Párt vezetője az európai viccpártokat fogná egybe, s ennek keretében invitálta meg a KDNP-t és különösen Semjén Zsoltot. „Magyarországon nagyon nehéz volt döntenünk, hogy kit hívjunk meg, mert a röhejestől a nevetségesen át a Hahotába illőig nagyon széles a paletta. Az LMP túlságosan nyilvánvaló választás lett volna a szmájlis logójukkal, ráadásul ők komolyan veszik a jófejséget, az ilyet mi utáljuk. Az SZDSZ-ben az a vicces, hogy kevesebb tagjuk van, mint a legkisebb izlandi pártnak a ’Fókazsírral egy Melegebb Izlandért’.

A politikus szerint az MSZP-re is gondoltak, de ha őket felveszik, az olyan lett volna a LOL-nak „mint a buszok ablakára rajzolt apró pöcsök. Így nem maradt más, mint a KDNP, amit annak ellenére leszar minden magyar választópolgár, hogy ők most kormányzati tényező. Egy magyar ismerősöm szerint a KDNP egyszerűen a Fidesz butt-plugja. Na, ez vicces!” – mondta el Jón Gorr, majd külön nagyokat nevetett Pálffy István KDNP-tagságán.