A beszéd egy részében távgyógyított is

Fontos, hogy a kisfiúk megfelelő támogatásban részesüljenek életük sérülékeny, puha szakasza alatt – fogalmazott húsvéti Urbi et Orbi üzenetében XVI. Benedek. A pápa ezúttal is megpróbált a világ 14 nyelvébe a lehető legtöbb német akcentust vinni, szemtanúk szerint néha észre sem lehetett venni, hogy már másik nyelven beszélt.

A pápa világnak és Róma városának szóló üzenetében dominált a katolikus egyház nyitása a fiatalok felé: a pápa szerint más vallások nem célozzák meg ennyire direktben a fiatalokat, azon belül is a kamaszokat. XVI. Benedek szerint a katolikus világ büszke lehet arra, ahogy az utóbbi időben megnőtt a pozitív példák száma. “Egy ideális világban azonban minden fiú mögött ott kéne állnia egy papnak, hogy ha kell, megadhassa a kellő lökést a megfelelő irányba” – fogalmazott a pápa.

Az üzenetet a helyszínen több ezer katolikus pap hallgatta élőben, és mind bólogattak. “Végre szárnyai alá veszi a pápa a kisfiúkat, akiknek oly nagy szükségük van e korai, fejlődő életszakaszban a teljeskörű támogatásra” – nyilatkozta lelkesen Massimilio Andretti, firenzei bíboros.

A pápa ugyanakkor hozzátette: a katolikus egyházat pedofil papok közösségeként bemutatni, és automatikusan azt sugallni, hogy minden pap szereti a kisfiúkat éretlen, gyerekes viselkedés a média részéről, és nem is érti, miért jut folyton ez az eszébe az újságíróknak.

2 KOMMENT

  1. Innen üzenem a Szentatyának, hogy engem, mint hivatalos magyar miniszterelnököt, csak ne becézgessen! A húsvéti üzenet hivatalos neve mostantól “Urbi et Orbán”. Világos?