Forradalmi gasztronómiai újdonságokat kínál az első Michelin-csillagos magyar étterem. A hely tulajdonosa máris a második csillag elérést tűzte ki célul.
„A Michelin az újításokat részesíti előnyben. A tradicionális ételek felújításán túl az étteremnek valamilyen új receptet, meglepő különlegességet kell produkálnia. Többek között ezért is kerültek fel például „politikai” vagy „közéleti” gasztrokülönlegességek is a tavaszi étlapunkra.” – magyarázta az étterem ukrán főszakácsa.
Íme az étlap néhány igazi különlegessége:
– Klimaxon pirított szarkaláb Lendvai módra
– Ibolyaszoknyában párolt Károly here pörkölt retkes szabad-madársalátával
– Pörzsölt homár, véglegény módra, marinált zsiráftapas-szal
– Új Budapest szelet: mutyi pénz okozta izgalommal hevített Nokiás dobozban puhított comb ín ó-polgármester módra
– Irodalomkritikusok kedvence: Tandori csirkefej laza horgolású burgonyasapkával borítva– Spiró György ajánlásával
– Olasz-vadászok kedvence: lefűrészelt csövű puskával robbantott 20 gramm alatti, szigorúan védett énekesmadár becsinált, tiszavirág raguval
A HírCsárda sok sikert kíván a második csillag eléréséhez!